Retete de post - 2
Raspunsuri - Pagina 17
dona01 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaelk1978 Saleuri de post Ingrediente:cascaval de post 250 gr,faina 250 gr,margarina 250 gr,sare 1 lingurita Cascavalul si grasimea se amesteca bine, se adauga faina si se framanta 5 min. Se lasa la rece cel putin 4 ore. Se intinde foaia de 1 cm grosime si se taie fasii. La mine sunt foarte apreciate aceste ,,uscaturi'' mihaelk1978@yahoo.com |
Multumesc pentru reteta. Abia astept sa o incerc.
jesia spune:
cartofi prajiti cu usturoi si mamaliguta
ciorba de fasole
salata orientala
Ce nu te doboara te face mai puternic
armonie82 spune:
Buna tuturor!, eu sunt noua pe aici . Imi place foarte mult subiectul si abia astept sa incerc multe dintre rete!
gabirus spune:
Eu am facut azi ceva chinese:
orez cu sos dulce-acrisor, cu morcovi
Mi-a reusit foarte bine. Ieri, fiind dezlegare la peste, am facut pizza de post cu ton. Bineinteles, merge cu orice alt topping. Aluatul l-am facut din 24 linguri cu varf faina, un cub de drojdie, 200 ml apa (dar aici nu prea merge dupa cantitati, apa se adauga cate putin, dupa cum cere aluatul), sare si rozmarin. Ca topping am facut un sos de rosii cu sare, busuioc si cimbru, apoi o conserva de ton in ulei si in final ardei taiat fidelute.
CristinaGoji spune:
toast-uri cu pateu de naut si legume (rosii, castraveti, ardei gras si ciuperci)
salata de cartofi cu varza acra, masline, ceapa verde si ulei (un fel de salata orientala)
papricas de ciuperci
maine fac:
sandwich cu ciuperci si tofu
guacamole
chiftele de linte
prajitura cu mere
puteti incerca si budinca de ciocolata: 1 avocado, 3 banane, 2 linguri de cacao, date toate la blender. E delicioasa.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
osna spune:
eu am facut sapt trecuta sarmale cu ciuperci si capere,azi am scos cateva din congelator si le-am incalzit
-si de miercuri au mai ramas cateva bucati din prajitura cu lamaie si afine
mamica fluturasului Matei
dry_votka spune:
Va recomand o TARTA DE POST, care imi place foarte mult (bine, ea la origine este cu ou si cu lapte, dar acestea se pot inlocui cu cele de post):
Pentru tarta cu legume puteti folosi orice fel de legume congelate sau nu, in functie de preferinte. Eu prefer ciuperci, cartofi si mazare. Apoi am folosit un sos beschamel gata facut, dar daca nu il gasiti puteti folosi reteta de bechamel -de post cu lapte de soia (neindulcit). In locul cascavalului, se foloseste cascaval vegetal sau branza tofu.
Ingrediente:
- 400 gr aluat frantuzesc (sau foi pentru placinta, care nu contin unt sau ou)
- 600 gr legume (congelate sau nu) dar fierte
- 15 gr cascaval sau cascaval de post
- sos beschamel
- 1 galbenus (optional)
- sare, piper, ierburi aromatice dupa preferinte
Intr-o forma pentru tarta sau un vas yenna uns cu grasime vegetala, punem aluatul frantuzesc si ii taiem marginile folosind o rola pentru patiserie. Pregatim compozitia, simplu de tot: amestecam legumele cu 4-5 linguri de sos bechamel de post adica din lapte de soia (neindulcit), adaugam si cascavalul ras. Pastrati 3 linguri de cascaval pentru crusta tartei.
Saram compozitia cu sare, piper si ierburi, toate dupa gust. Umplem tarta si ii strangem marginile. Presaram cascavalul pe care l-am pus deoparte si daca folosim galbenusul, ungem marginile tartei cu el.-in cazul postului renuntam la galbenus . Tarta se da la cuptorul preincins la 200 de grade, timp de 45 de minute. Trebuie verificat sa faca o crusta frumoasa ,iar compozitia sa fie bine legata.
Iese o tarta delicioasa, indiferent daca e de post sau numai o mancare usoara pentru o cina fara carne. Nu folositi foarte mult sos, pentru ca nu se mai leaga compozitia.
Ca ierburi aromate, folositi ceea ce va place voua.
Se poate folosi aceasta tarta si in afara postului - folositi atunci
sos beschamel original (lapte, unt) si galbenusul, cascaval sau branza "animale".
http://verze.ro
Simtul umorului inca nu a murit!
gabirus spune:
Eu am gatit azi mancare de fasole cu tocanita picanta de soia.
Pentru gustul picant am folosit praf chili facut in casa: ardei iuti rosii pusi asta vara la uscat in fereastra, apoi curatati de seminte si macinati in rasnita.