Retete de post - 2
Retete de post 1
anddragne
Trimis la - 28/11/2006 : 15:34:07
--------------------------------------------------------------------------------
Am nevoie de sfarutile dvs, nu stiu ce mancare de post sa gatesc ca sa-mi impresionez socrii, iar gandul de praz cu masline... Suntem mari consumatori de peste, ati putea sa-mi trimiteti cateva retete ?? Multumesc
eu...
Raspunsuri
elbi spune:
roxanaz, uite aici o reteta de post si un site:
CIORBA DE PESTE
Ingrediente
1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, o ceapa mare, 1-2 ardei grasi, 2 rosii de marime mijlocie, bors sau zeama de varza, zeama sau sare de lamiie, sau otet, leustean, untdelemn, sare.
Mod de preparare
Pestele, curatat de solzi, intestine, branhii se taie in bucati potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se caleste cu 2-3 linguri de untdelemn, 2 minute apoi se stinge cu 1/2 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba bine. Se adauga ardeii taiati in felii subtiri si rosiile taiate in felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreste imediat cu bors sau zeama de varza, sau cu alta acreala si se sareaza, completind lichidul cu apa, ca ciorba sa nu fie prea deasa. Substanta acra si sarea se adauga inainte de a se introduce carnea de peste, pentru ca acesta sa nu se sfarime la fiert. Cind clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul si se fierb circa 20-30 minute, pina cind se moaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel.
http://www.retete-online.com/retete/_peste/cega-tarhon-ro.php
mie imi place la cuptor, invelit in folia de aluminiu in care ai pus lamaie, 1-2 catei de usturoi si diverse ierburi (patrunjel, putin marar etc.).
maria
Dory232002 spune:
Cartofi la cuptor
-cartofi
-ceapa
-orez
-condimente
-putin ulei
-bulion
-verdeata
-2-3 graunti de usturoi
Cartofi se taie ca si la mancarea de cartofi,ceapa se taie solzisori,se aseara intr-o tava mai inalta,si ceapa, si cartofii si orezul, se pune putin ulei deasupra si condimente dupa gustul fiecaruia (eu pun secretul gustului si cimbru),se umple tava cu apa cat sa acopere cartofii si se baga la cuptor.Cand sunt tiate fierte bine, se pune bulionul se mai lasa aproximativ 5 min.,si se opreste focul.Deasupra se presara verdeata si usturoilu taiat marunt.
Spor la gatit si pofta buna !!!
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002
FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002
Dory232002 spune:
uitati aici si aici
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002
FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002
ilincalif spune:
Buna seara ! Si noua grozav ne place sa "vrajitorim" retete gustoase in bucatarie ! Promit cel putin o reteta-doua zilele astea
Va multumesc si abia astept sa citesc retete imbietoare.
Ioana si Zamfiruca, minunata mamei (7 02 2006)
http://photos.yahoo.com/irina_inm
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."
ML spune:
Fetelor ati rezolvat cu cartea de bucate? Ma ofer sa o trimit, daca o mai vrea cineva ca si eu tot de aici o am. Si multumesc pt. retete. Abia astept sa mai incerc ceva nou.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
Dory am trimis-o.
Rodica care carte? A lui Jamie sau a lui Radu Anton Roman? Eu o am pe ultima.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
roberta04 spune:
Nicoki, am aplicat si eu reteta ta de "bruschete" si a iesit super. Desi eu sunt singura din casa care tin post, sotul si copilul au mancat si ei cu mare pofta.
ralwka spune:
Buna seara!
Stie cineva cum se face maioneza vegetala?
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
strumfi2004 spune:
Ralwka, sunt retete mai pe la inceputul subiectului.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
LYLY809 spune:
Musaca de linte
Se spala bine si se lasa la inmuiat lintea (mica,maro). se fierbe bine, la fel ca fasolea. Se scurge si se da prin masina de tocat. Se caleste o ceapa, se adauga lintea care-i acum ca o pasta, se adauga sare,piper, suc de rosii. se mai lasa putin pe foc, se da la o parte, se lasa sa se mai raceasca un pic.
Meanwhile, se fierb cartofi in coaja, se curata, se taie rondele.
Se unge o cratita cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se pun: un rand carofi rondele, un strat de linte. Ultimul rand, de cartofi. Se pune putin suc de rosii deasupra. Se da la cuptor. Se scoate cand s-a uscat sucul. se serveste si calda, si rece!
Juri ca-i musaca cu carne Doar ca-i de post. Si e mai sanatoasa.
Eu o fac asta seara, caci intram in ultima sapt. inainte de Craciun.
Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006