Retete rapide - 2
Raspunsuri - Pagina 6
columbiana spune:
ficatei de pui: 1/2 kg pusi la foc mic in ulei+lapte cit sa-i acopere; in sos de rosii+ o capatina de usturoi taiata marunt; cu legume: 1/2 morcov+citeva fisii de ardei rosu+ o ceapa verde+ 2-3 capatini de usturoi.
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
MissParker spune:
Pentru doua persoane, o cina f. gustoasa si rapida:
- 2 bucati de somon a 180g
- 6 cartofi mijlocii
- 4-5 morcovei mai subtirei
- o cutie de broccoli congelat
Se pun la fiert in apa sarata cartofii si morcovii (taiati in jumatati) pentru 8-10 minute.
Intre timp faceti un sos din: 1 lingura ulei de masline, sucul de la 2 lamai si doi catei de usturoi pisat, plus sare si piper dupa gust.
Dati drumul la cuptor cam la 200°.
Puneti bucatile de somon intr-un vas Jena si turnati peste ele sosul. Asezati apoi in jurul somonului alternativ bucatile de cartofi si de morcovi deja pre-fierte si bucatelele congelate de broccoli.
Se da totul la cuptor cam 25 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia).
Iese un deliciu. Pofta buna
Felicia 6+
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
luluaxutza spune:
Paste cu ton:
Se fierbe jumatate de punga paste melci sau alte forme simpatice , se scurg, se amesteca fierbinti cu o rola mica de cascaval dat prin razatoarea cu forma mare si 1-2 cutii de ton. Se serveste imediat. Se poate adauga sare, zeama de lamaie, piper dupa gusturi
Ciuperci umplute
Se curata ciuperci de sera cu palarii f mari, se taie picioarele ciupercutelor, se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt la cuptor; peste ciupercute se pune o feluta de kaiser si una de cascaval sau cascaval ras.
Se tin la cuptor cateva minute- in jur de 10-15 depinde de temperatura.
Cartofi copti
Se spala f bine cartofi mici si rotunzi, se usuca si se invelesc in folie de aluminiu; se pun in tava la cuptor ~ 30 min; se scot si se servesc fierbinti cu sare si unt.
roxanaz spune:
alice_2007
Trimis la - 05/12/2007 : 16:15:43
--------------------------------------------------------------------------------
Buna mamici si tatici ,
Poate sunteti la fel ca mine in pana de idei cu mancarea.... am experimentat putin si vreau sa va impartasesc. Nu are o denumire..... dar e super bun . Va trebuie cartofi, kaizer, oua,smantana sare.Se iau cartofii si se taie felii rotunde ,se pun la fier putin cat sa fie patrunsi. intr-un castron se bat 3 oua cu 200g smantana la care se adauga sare -mai multa sa nu fie gretos-. cartofii se aseaza intr-un vas de iena ca la musaca si se pune un strat de cartofi unul de cascaval si kaizer care a fost prajit un pic de gust iar cartofi...pana termini si la urma pui smantana cu oualele deasupra si se baga la cuptor pana se rumeneste.
Sa imi ziceti daca v-a placut inventia mea...
Pup
Idaira spune:
Eu fac ceva similar a ce s-a scris mai sus intr-o reteta,adica:
- 3 felii de somon
- 1 ceapa taiata rondela
- 2 rosii taiate rondele
- 1 cartof taiat rondele
Intr-o tava pun ceapa,cartoful pe toata suprafata tavii.Deasupra pun salmonul(cu sare si piper) iar felii de rosii se pun peste salmon.Adaug vin alb si ulei si la cuptor vreo 25 min.Legumele ies o nebunie ca sa nu mai vorbesc de salmon!
ayla spune:
Rulada aperitiv cu smantana si cascaval
Se pune pe foc o jumatate de litru de lapte impreuna cu o jumatate de pachet de unt. Cand da laptele in clocot se adauga 6 linguri de faina si se amesteca pana la omogenizare. Se da jos de pe foc si se lasa putin la racit, dupa care se adauga o jumatate de lingurita de praf de copt, 5 galbenusuri si albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptor. E gata atunci cand marginile sunt rumene.
Se scoate, se lasa putin la racit si se unge cu smantana, dupa care se presara cascaval ras si se ruleaza. Rulada se unge pe deasupra cu putina smantana, se presara cascaval si se da din nou la cuptor cam 15 minute pt a se topi cascavalul din interior. Se serveste calda.
Idaira spune:
Pt o cina usoara:
-Cod a papiotte: 3 fileuri de cod+sare+piper+patrunjel fin tocat+usturoi tocat fin se pun intr-o folie de aluminiu,deasupra+ dedesupt si la prajit pe o tigaie,atit pe o parte cit si pe cealalta.
mina spune:
Alte ciuperci umplute
Ciupercile se curata, palariile se tin deoparte pt umplut.
Se pun la prajit in tigaie, cu o lingura de unt, ceapa sau praz tocate marunt, cand sunt sticloase se adauga un strop de sare si de piper dupa gust, apoi picioarele de ciuperci tocate marunt. Se tin pina le piere zeama, apoi se adauga un pahar mic de bere, marar, patrunjel, busuioc (sau alte ...buruieni, dupa gust). Se lasa iar pana le piere zeama, la sfarsit se mai pun 1-2 linguri de smantana, se amesteca si se umplu ciupercile, care apoi se dau la cuptor intr-o tava de yena pana sunt gata. Eu le spun Ciuperci umplute cu picioarele
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului