Retete rapide - 2
Raspunsuri - Pagina 11
raluca30 spune:
"Gustari mai cochete" le zic eu:
1.Cateva smochine mari(de import, mov),branza camembert,felii bacon.
Se cresteaza deasupra(la codita)smochinele,se pune o feliuta de branza camembert inauntru si apoi se impacheteaza cu o felie de bacon.Se perpelesc un pic in unt topit si in aceeasi tigaie le bagati si la cuptor(~10min).
2.Cubulete de branza camembert se dau prin ou,pesmet,busuioc,ou,pesmet si se arunca in ulei incins.Se scot pe un servet sa se scurga de ulei inainte de servire.
3.Felii de toast(evident prajite in toast)taiate in triunghiuri,se dau cu unt frecat mai inainte cu usturoi(verde),busuioc si alte condimente dupa gust,iar deasupra se pun cubulete de rosii.
4.Ficatei inveliti in bacon si gatiti in cuptor.
5.Avocado copt bine.Se piseaza miezul cu zeama de lamaie,piper verde si se aseaza pe niste biscuiti sarati.
6.Avocado taiat pe jumatate se umple cu maioneza si creveti.
7.Pe o felie de paine prajita se pune un ou prajit jumari si deasupra o felie de somon afumat sau marinat.
8.Paste mici fainoase fierte,amestecate cu ton in maioneza,castraveti acri,piper,mustar,masline.Serviti pe salata verde.
Mai stiu si altele dar nu-mi vin in minte toate acum.
sorina_gt spune:
Salata bulgareasca (Shopska)
Ingrediente:
150 gr telemea
2 castraveti
1 ardei gras
4 rosii
4 oua fierte
150 gr sunca
50 gr masline negre
2 linguri ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie
sare
patrunjel si cateva frunze de salata verde pentru ornat
Mod de preparare:
Rosiile taiate in patru si castravetii taiati rondele se pun intr-un castron;
Sunca si ardeiul se taie fasii subtiri si se adauga si ele;
Adauga maslinele, ouale taiate rondele si telemeaua;
Din zeama de lamaie si ulei faci un sos pe care il sarezi dupa gust si il adaugi peste salata;
Decorezi cu cateva frunze de patrunjel si salata verde.
Mai multe retete gasitio pe blogul culinar www.bucataria-lumii.blogspot.com
dalina2x2 spune:
salata de avocado: (copiii o adora! )
doua buc avocado (copt bine = moale)se taie bucatele si se piseaza bine cu furculita, se amesteca cu o ceapa micuta taiata marunt (sau data pe razatoare si stoarsa ulterior, sa nu fie amara), apoi se stoarca zeama de lamaie (dupa gust), se adauga sare, un praf fin de piper (la copii mici, nu!) si, optional, maioneza, daca nu va grabiti prea tare.
iese o pasta tartinabila... mmmm...
stefiuta spune:
buna fetelor!
ma scuzati ca intervin si eu aici un pic pe langa subiect. am vazut ca scrieti despre retete cu avocado si mi-ati facut o poftaaa...!
va rog sa-mi spuneti si mie de unde luati voi avocado bine copt, pentru ca eu nu am vazut decat f crud, peste tot. ca era Cora, Carrefour sau MegaImage. Sau il luati asa cum e si se mai coace el acs? Luminati ma si pe mine, va rog!
leuta
raluca30 spune:
stefiuta-poti cumpara avocado verde si il tii cateva zile in casa,nu in frigider,se va inchide la culoare si devine mai moale cand e copt...
co_dana2007 spune:
din fetele care sunteti pe forum acum va rog din suflet sa-mi dati o retetamacar de preparare a somonului sarat
dalina2x2 spune:
Supa de rosii:
Pui bulionul cu apa (depinde cat o vrei de groasa, eu pun jumi-juma). Cand fierbe iei spuma, daca face si adaugi radacina de patrunjel, radacina de telina, o ceapa intreaga si 1/2 ardei gras (optional). Fierbi 30-40 min. Intre timp, inainte cu 10 min de a opri, pui tascute sau fidea maruntita bine. Stingi focul presari putin patrunjel verde tocat (tot optional ), uleiul de masline si.. gata!
malinas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura83 Buna fetelor, eu o sa va zico reteta de paste si un tort super rapid. Pastele Aveti nevoie de 1 punga de paste, eu de obicei fac cu pene rigatte, le firbeti cum scir pe punga. Intr-o tigaie pune-ti o felie de unt sau ulei de masline, taiati cateva felii de sunca(in functie de cate portii vreti) si le prajiti pana se rumenesc, apoi adaugati un pahar de smantana si niste cascaval razalit si sare ,piper. Dupa ce stoarceti pastele le turnati in tigaia in care ati facut sosul si le amestecati bine si le lasati la foc mic cam inca un minut. Tortul 500gr frisca vegetala (eu de obicei folosesc hulala) se bate dupa care se adauga 4 iauturi fructe 125 gr sau unul de 500 gr si doua gelatine.gelatina o faceti cum scrie pe plic. Intr-o oala mare (cc 5 litri) asezati o folie/punga si asezati fructe dupa care asezati un rand de crema, apoi un rand de piscoturi inmuiate in compot,apoi iar un rand de crema, iar un rand piscoturi si tot asa pana terminati crema. Daca vreti puteti pune si fructe in crema sau intre randurile de crema si piscot. Il lasati la rece de seara pana dimineata.Apoi il intoarceti. Puteti sa il ornati cu frisca, dar daca asezati fructe pe fund o sa aiba un aspect super. Pofta buna! |
Tortul asta iese f bun daca in loc de frisca puneti mascarpone.Merita incercat.
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
stefiuta spune:
Raluca multumesc frumos ca mi-ai raspuns.
Nu am apucat sa cumpar inca avocado, dar stiu si eu o reteta rapida apropiata de a Dalinei.impreuna cu avocado mai pasezi si un ou fiert si niste branzica iar apoi omogenizezi cu putina maio. E f gustos.
leuta