fond pensii private
voi v-ati hotarat ce anume alegeti? stiu ca este foarte important avand in vedere faptul ca daca alegerea este cea buna, contributia la fondul de pensii va fi multiplicata. eu inca nu stiu exact... ah, si inca o chestie... intr-o familie oare este bine ca ambii soti sa isi faca contractul la aceeasi agentie de pensii private???
OanaAlina
bebele nostru scump si drag
Raspunsuri
M&M spune:
Eu si sotul am decis ca cel mai bine este sa ne facem pensiile private in locuri diferite; eu mi-am facut la AIG, iar sotul la Allianz .
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
Natasa spune:
Suma care se duce la pensiile private e atit de mica incit cred ca nu are nici o importanta ce alegem. Bine ar fi sa ne putem permite sa platim pentru o pensie privata sume mai mari, astfel incit si pensia sa fie una reala, nu maruntis care sa nu ne asigure un trai decent. Eu am ales ING-ul, dar nu pentru ca mi se par mai buni decit altii ci pentru ca am o prietena care face asigurari la ei.
Gaby spune:
cu cat salariul este mai mare cu atat 2% este mai "gros", deci depinde de salariu, e oricum o solutie de .... nu asta e esenta unei batraneti linistite! da, am optat dar asta pentru frumusetea jocului si nu pentru castig, e infim, adica pentru ca nu vreau sa las nimik pe mana statului, tocmai de aia am pensie privata si nu astept nimik de la cea obligatorie, cum nu mai astepr in urmatoarea periaoda nimik de la statul asta. adica guvernanrii si legile lor!
daca nu este publicitate si nici influenta, am optat pentru cei... galbeni si molcomi, amandoi!
omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro
OanaAlina spune:
gabi - la cine te referi cand spui galbeni si molcomi?
OanaAlina
bebele nostru scump si drag
capcaunul spune:
www.hotnews.ro/articol_87513-Mihai-Seitan-%27%27Jumatate-din-fondurile-de-pensii-private-obligatorii-vor-muri-in-cinci-ani%27%27.htm" target="_blank">Jumatate din fondurile de pensii private obligatorii vor muri in cinci ani!
m_monique spune:
si eu si sotul am ales ING, ca sora mea e agent de marketing.
oricum din start am fost de parere ca trebuie sa aleg un fond de pensii cunoscut, care are deja o traditie in pensii, si nu fonduri create peste noapte care vor si ele sa prinda o bucatica de ciolan.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
iuliana_2007 spune:
Si noi tot pe ING mergem.Numai cu ei am lucrat pana acum si ma simt mai in siguranta in ceea ce priveste sistemul bancar.
"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."
Gaby spune:
BT AEGON, cei de la Cluj sunt molcomi:))) glumesc,
pai de ales nu ai cum sa alegi ca pana acum nu i-ai vazut la treaba! ii alegi dupa notorietatea .. din afara! din pacate, ne putem insela, sunem o tara atipica, nu tot ce mere afara tine la noi! DE fApat, am optat in functie de "papagal", m-am cam saturat de "papagalii pensiilor'!
DESPRE RANDAMNETUL PENSIILOR, citi astazi un material interesant in Cotidianul, iata un picut din el:
Castiguri infime la pensiile facultative
Datele statistice de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private arata ca randamentul fondurilor facultative este sub cel al depozitelor bancare, noteaza Cotidianul. In perioada 3 august (prima data a raportarii oficiale) - 12 octombrie (ultima), cresterea valorii unitare a fondului Ing a fost de 1,49%, la Pensia Mea de 0,42%, la BCR Prudent de 0,69%, la AZT Moderato de 1,09%, iar la AZT Vivace de 0,66%. Cum perioada de timp luata in calcul este de peste doua luni, daca se mentine actualul randament, rezulta ca anual cea mai mare crestere la fondurile facultative va fi la Ing de 8,94%.
Scazind insa comisionul perceput de fond la transformarea banilor in unitati, avem o dobinda anuala a banilor de 5%. In prezent, dobinda actuala la depozitele bancare este de 7-8%.
Daca am compara actualul randament al fondurilor facultative plecind de la data lansarii acestora, atunci situatia ar fi chiar ingrijoratoare. Pentru ca, in cele sase luni care au trecut de la lansarea pensiilor facultative, observam ca avem cel mai bun randament la Ing, de 2,4%. Dar in acest ritm salariatul, care a incheiat in acest an o pensie facultativa, va avea dupa 12 luni in cont doar banii pe care i-a dat. Mentionam ca, la inceput, o persoana care s-a inscris la un fond de pensii facultative a cumparat o unitate de fond la pretul de 10 lei.
Din pacate, nici investitia facuta de o persoana in pensiile facultative nu este una foarte mare. Daca luam in calcul totalul activelor la cele cinci fonduri din 12 octombrie si le raportam la numarul persoanelor inscrise, constatam ca media pe o persoana este de doar 128,93 lei. Deci majoritatea persoanelor care au incheiat o pensie au investit suma minima ceruta de prospectul acelui fond. Iar aceasta e de 50 de lei/lunar la AZT Moderato, de 60 de lei la Pensia Mea, de 45 de lei la ING Clasic si de 35 de lei la BCR Prudent. Diferentele de bani se explica prin faptul ca in lege nu este prevazuta o suma minima pentru pensia facultativa, iar fiecare fond a trecut ce suma a dorit in prospect. Suma maxima este de 15% din venit.
Exista o serie de diferente intre pensia obligatorie privata si cea facultativa. Cea mai importanta este data de plata contibutiilor. Astfel, banii din sistemul pensiilor private obligatorii vin din banii dati la sistemul public de pensii. Deci practic salariatul nu mai plateste nimic din salariul sau. In cazul pensiei facultative, plata cotizatiei la fondul de pensii se face din salariul angajatului.
Integral in Cotidianul
omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro
Criss75 spune:
Eu mi-am facut la ING, dar numai pentru ca are soacra-mea o prietena atat de insistenta, si a tot venit pe capul meu sa ma tot pistoneze. Si m-am saturat sa tot vina asa ca mi-am facut la ea asigurarea.
Criss si Alex