Cum scap de un TV vechi?

Cum scap de un TV vechi? | Autor: bumpi

Link direct la acest mesaj

Trebuie dus undeva anume, cf. cu noile reglementari in domeniu? Parca asa citisem mai de mult, dar nu am retinut ca nu ma interesa atunci. Si trebuie platita si o taxa?
Musai vreau sa scap de el, dar stiu ca e interzis sa-l arunci pur si simplu la gunoi (desi la tomberonul de la bloc am vazut recent vreo 2).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de bumpi

Trebuie dus undeva anume, cf. cu noile reglementari in domeniu? Parca asa citisem mai de mult, dar nu am retinut ca nu ma interesa atunci. Si trebuie platita si o taxa?
Musai vreau sa scap de el, dar stiu ca e interzis sa-l arunci pur si simplu la gunoi (desi la tomberonul de la bloc am vazut recent vreo 2).

Uite cum scapi:

Pregatirile pentru Ziua de 3 noiembrie intra in linie dreapta!

-110 primarii au fost contactate si informate cu privire la scenariul zilei de 3 noiembrie
-Societatile de salubrizare isi fac planul de pe acum pentru asigurarea colectarii tuturor deseurilor scoase in strada
-MMDD raspunde prin intermediul Directiei de Deseuri tuturor intrebarilor din teritoriu, dar si din Capitala

Mai sunt 11 zile pana la data de 3 noiembrie, ziua in care va demara, la nivel national, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie. Actiunea initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile face parte din eforturile MMDD de colectare a acestor tipuri de deseuri din Romania, dar si de atingere a tintelor de colectare pe cap de locuitor. La acest eveniment vor participa toate orasele din Romania, cu peste 20.000 locuitori, primariile de sector din municipiul Bucuresti, firmele de salubritate, organizatiile colective ECOTIC, RoRec si RECOLAMP, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si cetatenii. Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile va coordona aceasta campanie, al carei succes depinde in mare masura si de informarea populatiei. Astfel, cetatenii trebuie sa stie ca in prima sambata din luna noiembrie (3 noiembrie 2007) pot sa renunte la aparaturile electrice si electronice nefunctionale, invechite, poluante si acaparatoare de spatiu in locuinta fiecaruia.

Care sunt pasii practici ai acestei zile?
-Pasul 1: Populatia scoate deseurile in fata casei sau in fata blocului
-Pasul 2: Primariile, prin agentii de salubritate (sau companii private care au contract cu primariile) vor colecta toate deseurile scoase in strada
-Pasul 3: Deseurile eletrice si electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE (conform HG 448/2005).
-Pasul 4: De aici producatorii le vor prelua si le vor transporta pana la firmele de tratare/reciclare.

Ziua de 3 noiembrie se doreste a fi, pe langa o zi de mobilizare la scara nationala, si un inceput al colectarii lunare sau trimestriale a deseurilor electrice si electronice. Ministrul Attila KORODI a declarat ca ziua de 3 noiembrie este ziua in care vom identifica si problemele practice care pot interveni in acest proces, urmand ca ele sa fie inregistrate si reglate la urmatoarea colectare la scara nationala a deseurilor electrice si electronice.

Reamintim ca Ministerul Mediului a creat cadrul legislativ si a pus la dispozitie parghiile necesare pentru ca producatorii si administratia sa acopere intregul ciclu de colectare, tratare, reciclare si valorificare a deseurilor de electrice si electronice. Totodata, la nivel national, exista deja 217 centre de colectare, dintre care 182 sunt functionale.

Comunicatul este oficial, al Ministerului Mediului.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumpi spune:

Multumesc mult Lona! Foarte documentata...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bumpi

Multumesc mult Lona! Foarte documentata...

Cu drag!
Am si eu un frigider, abia astept sa vad cum va rugini in fata blocului..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

noi pe ala vechi l-am dat cuiva. mereu trebuie sa existe cineva care va vrea sa ia lucruri vechi. da-l la un boschetar.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramonika

noi pe ala vechi l-am dat cuiva. mereu trebuie sa existe cineva care va vrea sa ia lucruri vechi. da-l la un boschetar.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

...care sa-l cupleze la priza din boschet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Lona,nu neaparat,vine iarna si doarme-n el,ca-n bancul cu vanzatorul de frigidere la eschimosi.Bumpi sa nu ma ca m-am bagat peste subiectul tau....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Luati si voi 1 surubelnita si desfaceti suruburi...si piese..si in 1 saptamina il dezmembrati tot. Aveti si ce faceti seara...imbinati utilul cu placutul.
Si dimineata in drumul spre servici duceti la gunoi partile dezmembrate.... Ce e asa greu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumpi spune:

Ramonika, crede-ma ca am vrut sa-l dai cuiva, dar nimeni nu-l vrea - toata lumea are acum cel putin un tv in casa

Guestus multam de sugestie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Si daca-l duci la gunoi te reclama romanul si te amendeaza? Se poate scoate din curte si un aragaz vechi? Intra la acest capitol nefiind electronic nici electric?

Mergi la inceput