In prenatal si postnatal se opreste ceva?
Buna ziua! am si eu o intrebare! in prenatal si postnatal angajatorul mai cotizeaza ceva pentru mine? sau mie mi se mai opreste ceva din salariu?
Multumesc!
Raspunsuri
lilib72 spune:
Dupa intrarea in concediul de crestere copil, atat angajatorul cat si angajatul/a nu mai cotizeaza, respectiv nu se mai retine nimic.
m_monique spune:
din cate imi amintesc de pe fluturasul meu de salariu in pre si post natal se oprea doar CAS. alte dari nu, si nici impozit pe salariu.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
m_monique spune:
tie ca salariat ti se opreste o singura taxa. dar nu mai sunt sigura daca era CAS.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
marius spune:
Aveti un model mai jos:
http://www.romleas.ro/modele/maternitate.pdf
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
Kya spune:
Deci inteleg ca in afara de 9.5% CAS nu se mai opreste nici macar impozitul?
Asta inseamna ca salariul net din aceste concedii va fi mai mare ca pana acum?
Kya cu Victor
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
m_monique spune:
quote:
Originally posted by Kya
Deci inteleg ca in afara de 9.5% CAS nu se mai opreste nici macar impozitul?
Asta inseamna ca salariul net din aceste concedii va fi mai mare ca pana acum?
Kya cu Victor
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
cam asa.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
eladea2005 spune:
fetelor,
am si io o intrebare si nu ma lamureste nimeni...:(
Dau un exemplu ca sa inteleg:
o persoana care e in prenatal cu 85 % si are un salariu brut de 1700 ron, va primi practic mai multi bani net decat atunci cand lucra???
va rog sa-mi raspundeti si mie...
mersi mult! o seara frumoasa!
andreea si eric
http://bd.lilypie.com/ejnDp3.png
crismary spune:
Logic: daca in prenatal si postnatal viitoarea mamica este platita de angajator cu 85% din brut, nu mai conteaza ce contributii plateste acesta la stat. Conteaza doar care e valoarea brutului din care calculam cei 85%.
Ce nu stiu eu exact si va rog sa ma lamuriti...e vorba de 85% din salariu mediu brut pe unitate sau de 85% din media pe ultimele 6 luni a salarului tau brut ???
32+
marius spune:
85% din media bruta a veniturilor realizate in ultimele 6 luni anterioare intrarii in concediul de maternitate. Ma rog este o calculatie, in fapt se determina un venit mediu brut /zi ponderat la 85%. Acest venit numit si indemnizatie zilnica sta la baza acordarii indemnizatiilor de maternitate aferente fiecarei luni in parte. Valoarea este variabila deoarece nr de zile lucratoare intr-o anumita luna nu este fix. Asa incat uneori se "castiga" mai bine alteori mai putin bine.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa