cum abordam problemele spinoase?
Buna, fetelor.N-am mai intrat de mult pe forum, dar iata ca vreau sa va stiu parerea despre urmatorul aspect: sa presupunem ca sunteti intr-o relatie afectiva cu un barbat si apar aspecte " delicate" pe care ati dori sa le lamuriti, discutand cu el.Cum abordati subiectul si de ce anume ar trebui sa tineti cont pentru ca el sa nu se simta jignit, dar si voi sa la lamuriti?
De ex.:ati trait in trecut,cu alt barbat, o experienta neplacuta, din care v-ati dat seama ca era , sa zicem , materialist, iar voi n-ati observat la timp acest lucru (sau prea gelos sau fixist cu anumite lucrui, etc).Ati vrea ca lucrurile sa nu se repete in actuala relatie si vreti sa fiti precaute, dovedind cu asta ca ati invatat ceva din trecut.
Cum discutati cu el acest lucru, fara ca el sa se simta jignit?
Nu ati vrea sa verificati in actuala relatie daca ati dat tot peste un gen de barbat ca acela din trecutsi e cazul sa va feriti?
Pentru ca mi se pare aiurea sa-l intrebati direct, fara menajamente si apoi, daca v-ati lamurit ca nu-i asa, relatia sa aiba de suferit, el sa creada ca-l suspectati de ceva, ca nu aveti incredere, etc.
Cum e bine sa procedam?
Ideea e ca in final sa fiti lamurite (sau sa lamuriti impreuna)si sa nu aveti sentimentul ca inca un barbat va ia drept "fraiere".
Astept opiniile voastre, eu am nevoie sa invat sa fiu diplomata, m-ati ajuta mult.
Raspunsuri
Oliv75 spune:
buna,
cum fiecare om are dreptul sa aiba defecte
si cum probabilitatea sa te legi afectiv de mai multe persoane cu exact aceleasi defecte e mica, cred ca e inutil sa povestesti actualului pataniile anterioare. Apoi, sa ne gandim un pic, daca intrebi partenerul "esti ba gelos?" sau "nu mi-ai cumparat flori scumpe, esti cam materialist, asa-i?"
nu rezolvi nimic. Nu e vorba de jignire (pe mine m-ar amuza); nimeni nu recunoaste nimic insa, multi nici nu-si dau seama de propriile defecte pt ca le pot justifica cu argumente ce li se par logice lor. Concluzia e ca trebuie sa ai incredere in tine, in judecata ta, in valoare ta si daca "transpiri" incredere asta se vede si nimeni n-o sa te faca "presh". Oricum fiecare invata din greseli si spera sa tina minte ce a invatat odata![]()
Elise spune:
de obicei eu nu intreb... ma lamuresc urmarindu-l cu atentie.
Vad cum procedeaza/reactioneaza in anumite situatii si imi fac o impresie.
Asta e valabil in orice relatie, cind vrei sa vezi cu ce fel de om ai de-a face, nu numai "romantica".
Bineinteles ca dak o sa il intrebi daca e materialist o sa spuna "Cine, iooo?! Noooo..."
Ba o sa se mai simta si jignit si o sa se dea cu fundul de pamint, si daca nu e, si, mai ales, daca E materialist.
In toate situatiile o sa iti dea de inteles ca l-ai nedreptatit profund. 
Unele lucruri pur si simplu nu se intreaba... se "vad".
N-ai cum sa intrebi pe cineva "auzi, nu-i asa ca ar trebui sa am o parere proasta despre tine?" si sa mai ai si pretentia sa fie sincer.
Elise & BBLisa
crisseis spune:
Da, Elise, sunt de acord cu tine, lucrurile acestea " se vad", nu se afla intrebandu-l pe el.
Dar daca ai tras concluzia ca asa e, cum ai vazut tu, cum ii spui ca nu-ti convine asta?
Ii spui, pur si simplu si pe urma...ce?
Sa zicem ca el se "raceste" (poate nici n-are cum sa se schimbe de dragul tau) sau ca tu nu-l mai poti privi cu aceiasi ochi.
Ce-i spui? abaiete, fa-ti bagajul, ca nu-mi trebuie unul ca tine? ii spui ca te deranjeaza si c-ar face bine sa se schimbe? Mi se pare ca-i un moment foarte neplacut.
Bee spune:
Sa inteleg ca ai constatat deja ca seamana cu unul din fostii despre care nu ai amintiri tocmai placute? Uffff, de ce oare cred eu ca avem tendinta de a ne lega tocmai de oameni care au aceleasi defecte?
Dar nu asta era ideea. Cred ca ar trebui sa aduci vorba despre relatiile voastre trecute si de ce nu au mers ele (deci nu-i nevoie sa vorbesti numai tu, poti sa scoti si de la el una alta). Asa o sa afle si el ce te-a deranjat la altii si daca e baiat destept o sa se prinda de idee. Iar tu vei afla cum s-a comportat in alte imprejurari (desi aici e discutabil, fiecare om are varianta lui despre o anumita situatie, deci trebuie sa mai si "citesti printre randuri")
Cat despre schimbat.......aici e deja alta discutie. Cat de dispus e el sa se schimbe (eu una nu cred in schimbari radicale la oameni) sau cat de dispusa esti tu sa-l accepti asa cum e (daca poti gasi la el niste lucruri care compenseaza defectele).
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
Elise spune:
Pai deja e alta discutie: daca nu-ti convine ceva LA EL e diferit de a nu-ti fi convenit ceva la fostii, si doar vrei sa te asiguri ca nu e la fel...
In cazul in care el e cu "buba", spune-i.
Cit mai clar.
Fara sa faci scene, dar si fara sa lasi loc de interpretare.
Ii spui ca tu nu accepti asta si, sau se schimba, sau pa.
Da' pentru asta trebe sa te coafeze si varianta "pa", ca e foarte probabil ca asa sa iasa. Deci fii pregatita si pentru asta.
Nu stiu ce alt sfat sa-ti dau... din momentul in care i-ai expus optiunile, decizia nu mai e la tine, e la el: daca il intereseaza persoana ta suficient o sa se schimbe sau macar o sa incerce, daca nu, o sa caute alta "victima".
Elise & BBLisa
buli spune:
la mine cea mai buna a fost mereu calea dreapta - adica spus verde in fata. fara jigniri, politicos, dar foarte clar. asa nu se poate plinge ca n-a inteles si ma lamuresc si eu mintenas.
nu sint pentru paralela cu trecutul. mai mult sau mai putin pe toti ii apuca un pic gelozia cind vine vorba de un fost. si oricum, pt. ce sa aduci pe altcineva in discutie daca subiectul e prezent?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
tuinea spune:
Cred ca sinceritatea este cea mai buna. Eu una i-as spune din start ce ma deranjeaza si cu argumente solide fara sa fac comparatia cu fostii. Daca nu crea sa faca ceva atunci este problema lui si trebuie sa o iei din loc. Daca vrea sa se schimbe merita incercat ca nu exista om fara defecte. Acum depinde si ce inseamna materialist: unul care doarme toata ziua si asteapata sa fie intretinut de prietena sau nevasta? Asta nu se vindeca pentru ca asa cum se stie 'lenea e cucoana mare!'.
Este cam in intuneric subiectul asta ca nu stim toate detaliile cu siguranta.
Succes cu discutatul deschis ca alta solutie oricum nu exista pentru a avea o relatie solida.
iuliana_2007 spune:
quote:Sunt de acord.
Originally posted by buli
la mine cea mai buna a fost mereu calea dreapta - adica spus verde in fata. fara jigniri, politicos, dar foarte clar. asa nu se poate plinge ca n-a inteles si ma lamuresc si eu mintenas.
nu sint pentru paralela cu trecutul. mai mult sau mai putin pe toti ii apuca un pic gelozia cind vine vorba de un fost. si oricum, pt. ce sa aduci pe altcineva in discutie daca subiectul e prezent?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Cel mai bine este sa spui verde in fata.Nu ai pt ce sa fi diplomata daca tu deja ai descoperit unele defecte de care te feresti.
"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."
tora97 spune:
in primul rind nu as face referiri la trecutul meu, mai ales cind este vorba de relatii cu alt barbat(i).. Lui, dar si noua, ii place sa fie primul, facind referiri la o relatie anterioara celei avute in prezent, ii creezi o stare de disconfort, cc poate duce la mici probleme in comunicare
Apoi,tu crezi ca daca i spui "uite, mie nu mi plac materialistii sau fixistii" in cazul in care ar avea o asemenea meteahna va recunoaste? Nuuuuuu.. te va asigura cu cerul si pamintul ca el este pe placul tau intru totul! Iti ramine doar sa stai cu ochii pe el.. in final totul este o loterie nu?!
pupicei grasunei
poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
ilse spune:
si eu sunt de parere ca trebuie discutat deschis...asta bineinteles dupa asa cum spune bine Elise l-ai observat indeajuns si vezi ca te deranjeaza ceva la el...daca stai si astepti luni de zile, apoi ani ca el sa descopere si sa se schimbe de la sine, beeeeep, wrong answer...unu la mana, ca barbatii in general nu le au cu subtilitatile ca femeile, lor le trebuie discutii precise cam ca la job, asta si cu asta si cu asta...doi la mana, efectiv nu faci decat sa pastrezi in tine, ceva ce te macina pe tine in legatura cu el si deci implicit va macina si relatia voastra.
succes,
mary cea cu doi banditi