casatorie oficiata de preot catolic si ortodox

casatorie oficiata de preot catolic si ortodox | Autor: anca_vlad

Link direct la acest mesaj

soara mea urmeaza sa faca cununia religioasa sotul ei e catolic ea e ortodoxa, se poate sa fie oficiata cununia civila de doi preoti unul catolic si celalalt ortodox, adica sa isi pastreze religia fara a trece la catolicism!
cununia se va oficia in biserica catolica!

sincer eu nu am inteles mare lucru de aceea va intreb pe voi!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

EU sunt ortodoxa si sotul catolic si ne-am casatorit in biserica catolica fara a-mi schimba religia (bunicul meu e preot ortodox si oricum nu mi-as fi schimbat religia). Nu e mare lucru doar ca imi amintesc ca am fost la acteva sedinte cu preotul catolic unde ne-a vorbit de casatorie, de avort, de copii, in fine, sfaturi din punctul de vedere al bisericii, si atat.
Nu cred ca are rost sa aiba 2 preoti..dar e alegerea voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

multumesc de raspuns voiam sa adun cat mai multe informatii pentru ca nici ea nu stie sigur cum va fi!

cununia nu va avea loc in tara ci in alta parte(Polonia) si este stabilita tot in UK!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Mie mi s-a spus de catre duhovnicul meu ca taina(sacramentul)casatoriei este acelasi in ambele biserci-surori si nu se impune dubla celebrare.E ca si cum faci slujba de cununie de 2 ori.
Prin urmare, sotul e catolic, eu ortodoxa, el nu a avut nimic impotriva si ne-am casatorit ortodox.

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

la fel a fost la cununia verilor mei: ea catolica, el ortodox. cununia a avut loc intr'o biserica ortodoxa, si a fost oficiata de catre 2 preoti: unul ortodox, unul catolic. fiecare si'a pastrat religia, dar din cate am inteles copiii vor trebui botezati in religia mamei...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Alexa Ioana

la fel a fost la cununia verilor mei: ea catolica, el ortodox. cununia a avut loc intr'o biserica ortodoxa, si a fost oficiata de catre 2 preoti: unul ortodox, unul catolic. fiecare si'a pastrat religia, dar din cate am inteles copiii vor trebui botezati in religia mamei...

Pijamalutze pentru copilasi!

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Exact la fel si la noi:eu ortodoxa,el catolic,ne-am casatorit in biserica ortodoxa si am avut un preot ortodox si unul catolic.
Noi nu ne-am schimbat religiile dar tinem toate sarbatorile catolice si ortodxe,fetita noastra e botezata ortodox.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

multumesc mult de raspunsuri!sunteti dragute!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_m spune:

Am si eu o intrebare, eu sunt ortodox si ea catolica, fiecare dorind sa-si pastreze religia, si am decis amandoi sa ne casatorim la o biserica ortodoxa, si am vrea sa stim daca exista o biserica in Bucuresti care poate oficia aceasta cununie.
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Gabi, noi ne-am casatorit la biserica Sf. Vasile de pe Calea Victoriei. Dar nu cred ca este vreo problema nici cu alte biserici din Bucuresti.Succes!

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_m spune:

Multumesc mult, Theiuta!

Mergi la inceput