Intrebare!

Intrebare! | Autor: acai24

Link direct la acest mesaj

Eu momentan sunt in concediu de crestere a copilului care se termina pe 14 septembrie 2008, cand fiul meu va implini 2 ani.Eu vreau sa ma intorc la servici dar tot anul viitor mai vreau sa raman insarcinata...intrebarea este urmatorea...cate luni trebuie sa cotizez la stat ca sa pot sta acasa cu bebe 2 ani? Stiam ca 12 luni dar parca auzisem ca se poate si 6 luni????????? Lamuriti-ma va rog...multam anticipat!
Andreea Gruia-Alexandru(14.09.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie sa fi asigurata 12 luni fata de data naserii copilului, asta inseamna oricare dintre:
CIC1
Serviciu
Somaj
Concediu medical
....dar sa fie 12 luni continue

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Mersi mult de raspuns...dar as mai avea o nelamurire...se pot cumula spre exemplu ultimele 3 luni CIC + 9 luni serviciu,consecutive?sau trebuie sa fie 12 luni la serviciu sau concediu medical?
Multam anticipat!
AndreeaGruia- Alexandru(14.09.2006)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Puteti fi mai explicit? Eu am pus 2 intrebari la care am primit un singur raspuns afirmativ....va rog frumos...multumesc!!!!!!!!

AndreeaGruia-Alexandru(14.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca ai avea bunavointa de a citi exact intrebarile tale de cate ori au fost puse si de cate ori am raspuns probabil .... probabil....

Deci asa cum am mai scris sunt necesare 12 luni asigurate prin oricare din formele descrise de mine dar sa fie 12 luni continue. Unele din perioade sunt contributive alte nu dar admise de lege ca si asigurate. Cred ca am fost destul de explicit... sau nu inteleg eu ce intrebi? Poate reformulezi.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by acai24

Mersi mult de raspuns...dar as mai avea o nelamurire...se pot cumula spre exemplu ultimele 3 luni CIC + 9 luni serviciu,consecutive?sau trebuie sa fie 12 luni la serviciu sau concediu medical?

Andreea,
Se poate orice combinatie din variantele aratate de Marius.

Mergi la inceput