retardul psihomotor
cind merg sa iau medicamentele copilului de la medicul de neurologie infantila intilnesc foarte multi parinti ai caror copii sufera de diverse afectiuni neurologice dar mai ales de retard.eu am citit foarte mult despre aceasta boala dar sunt parinti care se multumesc cu ce li se spune de catre medic.daca ei ar fi mai bine informati eu cred ca foarte multi copii cu afectiuni mai usoare ale retardului ar putea ajunge aproape de normalitate
Raspunsuri
paula2003 spune:
Eu am schimbat multi dr. Acum sunt mai rezervata. Un neurololog, psiholog........trebuie sa te ajute, nu sa spuna ca merge bine copilul si nu-i mai trebuie nimic.
Acum nu mai vreau sa merg la dr. de la stat. Am avut sansa sa avem un abonamet la o clinica privata unde nu stau la usa.....3-5 ore si sa ma consulte 3 minute!!!! Spaga dau, bani pe reteta, bani pe medicamente ca nu sunt altele si nici compensate fata de un copil obisnuit. Deci mai bine le cumpar si nu mai dau si spaga, nu sunt nervoasa, stresata.......tot acolo sau mai mult dau daca trag linie. Sunt satula de dat spagi.
Am dat multe fetitei pana la 3 ani. Acum nu-i mai dau decat vitamine, calciu si de imunitate. Nici nu mai vreau sa o duc sa se mire, sa se uite .............. Nu este meritul lor pt. unde este si de asta nu vreau sa o vada. Un dr. neurologa, psiholog...m-au sfatuit sa o duc la o gradinita speciala...... Nu am ce face si trebuie sa o duc la controlul anual pt. dosar.
Multumesc lui Dumnezeu pt. tot si mai ales ca am cu ce sa o cresc, sa o sprijin. Nici nu vreau sa ma gandesc ce as fi facut sa nu am bani de medicamente, de terapii si gradinita. Ar fi foat un nimeni, un copil rata al societatii. Inca sper sa ajunga un om pe picoarele lui. Doamne sa ai grija de Alexa!
Nu te ajuta nimeni, nu te informeaza...............nu cere asa ceva ca nu are cine sa te ajute. Parintii nici nu au posibilitati, timp............nu vreau sa comentez. Este foarte greu sa nu ai bani, sa nu poti sa-ti ajuti copilul. Eu am trecut prin toate etapele si ii inteleg perfect. Stiu cum este sa te umilesti pt. binele copilul. Gata, nu-mi mai doresc sa trec prin asa ceva. Am indurat prea mult.
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
ell spune:
nu toti copii au norocul copiilor nostri,ca au asemenea parinti care se intereseaza de soarta lor.Te-ai intrebat de copii care sunt bolnavi si nu au pe nimeni de a caror soarta sa se intereseze?
Slatina e un oras mic si cu copii foarte multi cu diferite afectiuni printre care si cele neurologice,dar la noi nu exista un centru pentru terapie ocupationala pentru copii cu retard mental usor si de aceea iti spun ca te numeri printre mamicile care are posibilitati de a se ocupa de copil,te afli intr-un oras cu multe posibilitati,dar aici mai putine sanse.Si eu am copilul diagnosticat cu retard mental usor dar vin la Bucuresti si il tratez.asta e viata.