MLM - adevar si iluziie
Salut. Din nou.
Deschid subiectul acesta, ca urmare a recitirii din intamplare, a unui mai vechi subiect de aici: MLM-afacerea ideala.
O prietena, mi-a dat link-ul unde, acum un an jumatate, scriam innebunita de entuziasm pentru MLM. DOamne cat de ncepatoare eram si ce sperante aveam. Ce entuziasm molipsitor aveam si, cat de mult imi doream sa ajung si eu sa reusesc.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70532&whichpage=7
Acum, dupa atata timp, ma uit cu nostalgie la mesaje, si, ca un om matur care se uita la un copil si isi aduce aminte de copilarie..... parca imi dau lacrimile.
AM redeschis un subiect, pentru ca vreau sa discutam pe tema asta. Atentie, nu am de gand sa fac racolari, si, ca sa elimin inca de la inceput acest dubiu, vreau sa intre aici cei care, stiu MLM si care isi pot spune pareri pro si contra.
MLM = cea mai buna afacere si in acelasi timp cea mai prost inteleasa. Asa ca, discutam de adevaruri si....................... de iluzii vandute prin MLM-uri
A, nu vreau a se intelege ca incepatorii nu pot scrie, insa, as vrea sa elimin de la inceput rautatile care pot aparea (vezi doamne ca, vreau sa racolez)
Deci, ce va place la MLM, ce experienta ati avut, placuta, neplacuta, odioasa....... :)
Ramona
Raspunsuri
anda141 spune:
Pai ar trebui sa incepi tu sa ne spui din experienta ta.
http://www.copaculdehartie.ro
ramonav23 spune:
Bun.
Inceputul, e usor de observat in linkul pe care l-am postat.
Pentru mine MLM-ul a continuat sa imi aduca aceleasi satisfactii ca si in primele saptamani. Am fost si sunt convinsa ca, se pot castiga bani frumosi, daca iti doresti sa faci ceva in plus, si, evident, daca ai indrumatori, care nu iti vand gogosi.
Am ajuns departe, si prin asta spun, sume mari care imi vin lunar din retea, o masina straina, data de firma, prieteni, cunostinte, fini castigati prin intermediul MLM-ului....... si ar mai fi....
Un MLM poate sa iti aduca satisfactii enorme, insa te si poate distruge. Depinde cum il faci. SUnt oameni care si-au distrus definitiv toate relatiile pe care le aveau, din cauza insistentelor lor.
Sunt insa si oameni, pe de alta parte, care au castigat o gramada de prieteni.
Voi ce experiente ati avut? De ce greutati v-ati lovit? (caci si eu....ohohooo, greutati multe am avut). Ce parere v-ati facut de-a lungul timpului? Ati reusit?
PS. Anda, si tu erai in discutia respectiva, asa-i?
daniella4 spune:
Ramona, daca vrei intr-adevar sa auzi pareri obiective, poate ar bine sa detaliezi si partea fara prieteni noi si masini straine si multi bani lunar.
ramonav23 spune:
Adevarat. Mi se pare corect.
Ce se intampla intr-o zi de lucru. La ora 9 sunt la servici. Manager achizitii......, pe la 5 - 5.30 plec de la servici si am mai multe variante:
-ori ma duc la o prezentare in oras (prezentare inseamna, sa le explic afacerea celor din retea care vor sa stie si ei cum sa faca acest lucru mai departe).
-ori ajung acasa, si intru pe internet, unde, ma asteapta oamenii din tara, care vor acelasi lucru. Pe internet insa, este mult mai greu. Una este sa ai oamenii in fata, sa ii vezi daca au priceput cu adevarat, sau doar te mint, scriind cateva randuri intr-un email sau pe mess.
Instruirea este un proces lung, si continuu. Lent, pentru ca orice "graba poate strica treaba". O iei cu pasi mici, si pentru fiecare nivel exista cate ceva nou de invatat.
In week-end, imi fac musai drum sa vad personal oamenii. Asta in tara. Tocmai pentru ce spuneam mai sus. Sa vad eu cu ochii mei ca au inteles. Oamenii, au nevoie de tine. Vor sa te vada si ei, dar si sa arate oamenilor lor, ca tu, cel care castigi bani multi, ai masina si....alea alea, nu esti o naluca. Si atunci, TREBUIE sa fii acolo.
Cam despre asta e vorba. Nu usor deloc. Nici nu am sa zic vreodata ca este. Dar e un mod de viata. Unul misto de tot, daca stii cum sa ti-l faci.
:)
dante01 spune:
subiectul anterior a fost inchis din aceleasi considerente din care va fi inchis si asta.
si anume, faptul ca eu cred, ca povestea asta de ne-o spui tu aici are (si) scopul de a mai gasi clienti...