Stimulare ovariana cu ova-mit / clostilbegyt 2
Daca ovulatia lipseste sau nu este regulata, ea se poate provoca prin administrarea de medicamente intr–un anumit moment al ciclului menstrual. Aceasta stimulare medicamentoasa a ovulatiei provoaca o dezvoltare multipla de foliculi (cavitati mici pline cu lichid in interiorul carora se hraneste si dezvolta ovulul) si deci obtinerea in acelasi ciclu a mai multor ovule. Prin producerea stimularii ovariene se obtin ovule multiple, ce cresc sansa de conceptie in timpul unui ciclu menstrual, dar si posibilitatea aparitiei unei sarcini multiple (gemelara).
Terapia de stimulare hormonala ovariana, cuprinde in prima saptamana injectii de stimulare care se efectueaza zilnic. Urmeaza apoi o asa numita monitorizare a ciclului, efectuandu-se la anumite intervale controale ecografice si hormonale. Doza de hormoni se individualizeaza apoi in functie de aceste rezultate. Aceste controale se efectueaza pana ce se obtin valori optime in ceea ce priveste marimea si numarul foliculilor, si respectiv valorile hormonale din sange. Cand sunt obtinute conditiile optime, se administreaza un nou hormon in vederea pregatirii ovocitelor pentru recoltare. Acest hormon se numeste HCG, este tot o injectie care determina ruperea foliculilor si eliberarea ovocitelor.
CLOSTILBEGYT
Actiune terapeutica: Antiestrogen, actioneaza indeosebi la nivelul hipotalamo-hipofizar, cu consecinte stimulatoare asupra secretiei de gonadotrofine; provoaca maturarea foliculara, marirea ovarului, poate inlatura amenoreea, induce ovulatia si permite fertilizarea.
Indicatii: Pentru inducerea fertilitatii la femeile cu insuficienta ovulatorie; cazuri selectionate de amenoree secundara (mai ales in prezenta unei secretii adecvate de estrogeni).
Mod de administrare: Pentru inducerea fertilitatii se administreaza oral 1 comprimat (50 mg) zilnic timp de 5 zile intre zilele 5 si 9 ale ciclului (spontan sau indus), sau 5 zile succesiv in lipsa menstruatiei; daca s-a obtinut ovulatia se repeta aceeasi doza pana survine sarcina sau cel mai mult 3 cicluri; daca nu se produce ovulatia, se creste doza la 2 comprimate pe zi, administrandu-se in aceleasi conditii. In timpul tratamentului contactele sexuale trebuie sa coincida cu perioada de fecunditate. Tratamentul se face sub control strict, clinic si biologic (dozari hormonale).
Raspunsuri
RalMar spune:
Am incercat sa postez pe prima pagin a noului capitol cateva date despre stimulare, in speranta ca vor fi de ajutor.
dara_d spune:
Bravo ral mar chiar ma gandeam ca ne trebuie un capitol nou dar eu nu stiam sa deschid unul cum ai facut?
paote ma inveti si pe mine.
frumos ca ai pus si explicatii.
Pupici multi si multumim de capitol
http://tt.lilypie.com/T9M4p3.png
dara_d spune:
Ral mar am si eu o intrebare ce probleme are sotul?cum a fost ultima spermograma? Scuze poate tu ai mia explicat dar eu una nu imi mai duc aminte.Scuza-mi si curiozitatea dar incerc sa aflu cat mai multe ,ca stii cum sunt si eu cum e si el.Tu ce probleme ai de trebuiesa faci stimulare ,eu una nu am ovulatie natural ci numai provocat si micropolichisturi pe ovare.
Pupici
RalMar spune:
Eu sunt sanatoasa tun, am CM regulat de pot sa-mi fixez ceasul dupa el (mai putin in ultima vreme, dar cred ca e de la prea multi hormonei), problema e la sot, vcare are doar 5 mil.
, cu o mobilitate de 38%, din care 75% cu forme anormale. Facem tratament dar nu avem rezultate inca. Eu speram sa se rezove prin inseminare, dar si la inseminare trebuie sa ramana 15 mil.
dupa "spalare", deci cred ca ne indreptam spre FIV. A, si uitam, sotul are 40 ani si dr. a zis ca ar trebui sa facem tot ce trebuie cat mai curand posibil, sa nu pierdem timp ca nu mai avem.
RalMar spune:
Cat despre subiect, se apasa pe "subiect noi", se scie titlul, apoi se postezea ce trebuie stiut pe prima pagina.
Alexia27 spune:
RalMar,nu stiu cum e cu varsta sotului si cu lipsa de timp, da noi cand am facut-o pe fetita (prin inseminare) sotul avea 55 de ani impliniti. O fi in legatura cu spermograma nu prea stralucita, ca altfel...
Eileen Nicole
RalMar spune:
Da, probabil ca daca nu ar fi fost nici o problema cu spermograma, nu ar fi contat varsta sotului. Dar dr. a spus ca daca spermograma e proasta acum, fara sa existe alte probleme: infectie, varicocel, dereglare hormonala, regim de viata nesanatos, putine sunt sansele sa aiba rezultate mai bune peste 2,3,10 ani.
vrmoana spune:
Fetele eu sunt Z2. Deci de maine incep stimularea cu Ovamit. Va pupic.
oana
"Success comes before work only in the dictionary."
waiting for my baby
dara_d spune:
Multumesc de raspuns ral mar.
Succes la noua luna de stimulare vrmoana sa fie cu noroc.
pa pa si pupici tututor