Am sa incerc sa explic cat mai bine si mai "scurt" problema mea
Am nascut primul copil pe 11 august 2005 si am beneficiat de indemn izatie pana pe 11.08.2007 . In 16.04.2007 am nascut al doilea copil . Am nascut in italia , a fost o sarcina mai delicata. Dupa nastere m-am intors in romania , am solicitat " transcrierea " certificatului de nastere, de care aveam nevoie ca sa depun dosarul pentru indemnizatie , pentru al doilea copil. Cererea am facut`o in mai , trebuia sa dureze 3 luni .. deci in august sa il am , dar abia pe 1 octombrie am intrat in posesia lui . Azi am fost sa fac dosarul la primarie , mi se spusese ca nu mi se da din urma [ adica din august cand terminam perioada de indemnizatie pentru primul copil ]. La primarie mi s-a spus ca trebuia sa ma angajez de pe 11 august pana in prezent , ca sa pot depune cererea . Deci sa prezint adeverinta ca am lucrat , si stagiul de cotizare . Din cate stiu eu legea prevede sa am 1 an INAINTE DE NASTERE . Cum eu am nascut in APRILIE 2007 ... am un an inainte de nastere , an in care am nebeficiat de indemnizatie.
Am sucit eu legea pe toate partile si nu reusesc sa imi dau seama despre ce e vorba . Daca am 1 an inainte de nastere .. ?
Stie cineva mai bine .. si poate sa imi dea un raspuns / sfat ?
Ai dreptate beneficiezi de CIC si pt al doilea copil. Cel care iti refuza acest drept si care invoca necesitatea de a fi lucrat are obligatia sa spuna baza legala. legea este una singura si precizeaza foarte clar conditia de 12 luni asigurate anterior datei nasterii copilului.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa