Uff .. cine ma poate lamuri ?

Uff .. cine ma poate lamuri ? | Autor: Stefun

Link direct la acest mesaj

Am sa incerc sa explic cat mai bine si mai "scurt" problema mea
Am nascut primul copil pe 11 august 2005 si am beneficiat de indemn izatie pana pe 11.08.2007 . In 16.04.2007 am nascut al doilea copil . Am nascut in italia , a fost o sarcina mai delicata. Dupa nastere m-am intors in romania , am solicitat " transcrierea " certificatului de nastere, de care aveam nevoie ca sa depun dosarul pentru indemnizatie , pentru al doilea copil. Cererea am facut`o in mai , trebuia sa dureze 3 luni .. deci in august sa il am , dar abia pe 1 octombrie am intrat in posesia lui . Azi am fost sa fac dosarul la primarie , mi se spusese ca nu mi se da din urma [ adica din august cand terminam perioada de indemnizatie pentru primul copil ]. La primarie mi s-a spus ca trebuia sa ma angajez de pe 11 august pana in prezent , ca sa pot depune cererea . Deci sa prezint adeverinta ca am lucrat , si stagiul de cotizare . Din cate stiu eu legea prevede sa am 1 an INAINTE DE NASTERE . Cum eu am nascut in APRILIE 2007 ... am un an inainte de nastere , an in care am nebeficiat de indemnizatie.
Am sucit eu legea pe toate partile si nu reusesc sa imi dau seama despre ce e vorba . Daca am 1 an inainte de nastere .. ?
Stie cineva mai bine .. si poate sa imi dea un raspuns / sfat ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai dreptate beneficiezi de CIC si pt al doilea copil. Cel care iti refuza acest drept si care invoca necesitatea de a fi lucrat are obligatia sa spuna baza legala. legea este una singura si precizeaza foarte clar conditia de 12 luni asigurate anterior datei nasterii copilului.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput