succesiune

succesiune | Autor: Ancade

Link direct la acest mesaj

Sper ca cineva sa ma lamureasca macar in mica masura pt ca in ultimele 2 saptamani am scris la 20 notariate cel putin si la vreo 15 avocati din Bucuresti si nu am primit nici o reactie;tatal meu e decedat sapt trecuta si suntem 2 mostenitori;apartamentul care a apartinut tatii vreau sa-l vand, dar sora mea nu vrea; ea vrea sa-l inchirieze.Exista vreo lege/reglementare care sa o oblige in cazul in care vrea sa nu-l vanda acum, sa-mi achite jumatate din valoarea apartamentului?
Cum se procedeaza cu succesiunea ? am inteles ca trebuie facuta o declaratie pana in 6 luni de la data decesului?amandoua trebuie s-o facem, pt ca ea nu vrea/poate sa vina in Romania pana la vara zice ea?
Stie cineva vreun avocat bun in Bucuresti care sa nu ma "jefuiasca "si sa ma reprezinte(pt ca nici eu nu locuiesc in Romania)?
In speranta unui raspuns,
Anca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Draga mea,am constatat ca aici vorbesti cu morile de vant,e un titlu aiurea,nu apar juristi care sa te lamureasca ci doar moderatori care te sanctioneaza si cititoare care te barfesc.E bine sa dezbateti succesiunea si sora poate plati o sulta(despagubire)toata suma o data sau in rate.(asa am gasit eu in cartea AVOCATUL FAMILIEI pe care o consult din cand in cand.Banuiesc ca doar un avocat abia iesit de pe bancile scolii,dornic sa se afirme,te-ar putea ajuta convenabil,cei vechi suprasolicitati selecteaza clientii in functiie de onorariu.Succes.

In cazul in care desi cu avertisment continuati sa incalcati prevederile Regulamentului la care ati subscris in momentul in care ati decis sa va inregistrati pe acest Forum, se vor aplica prevederile aceluiasi Regulament de utilizare implicit intreruperea accesului.
Nu urmarim aceste decizii dar depinde strict de atitudinea dvs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de Ancade

Sper ca cineva sa ma lamureasca macar in mica masura pt ca in ultimele 2 saptamani am scris la 20 notariate cel putin si la vreo 15 avocati din Bucuresti si nu am primit nici o reactie;tatal meu e decedat sapt trecuta si suntem 2 mostenitori;apartamentul care a apartinut tatii vreau sa-l vand, dar sora mea nu vrea; ea vrea sa-l inchirieze.Exista vreo lege/reglementare care sa o oblige in cazul in care vrea sa nu-l vanda acum, sa-mi achite jumatate din valoarea apartamentului?
Cum se procedeaza cu succesiunea ? am inteles ca trebuie facuta o declaratie pana in 6 luni de la data decesului?amandoua trebuie s-o facem, pt ca ea nu vrea/poate sa vina in Romania pana la vara zice ea?
Stie cineva vreun avocat bun in Bucuresti care sa nu ma "jefuiasca "si sa ma reprezinte(pt ca nici eu nu locuiesc in Romania)?
In speranta unui raspuns,
Anca

Imi pare rau pentru pierderea tatalui!

Acceptarea si deschiderea succesiunii se poate face si prin procura speciala notariala, nu e nevoie sa veniti voi aici.

Apoi, iesiti din indiviziune, si veti deveni proprietare fiecare pe jumatatea ei. Mai departe, e de preferat sa va intelegeti, altfel se complica. E greu de vandut doar jumatate din apartament, dupa cum nici ea nu prea poate inchiria doar jumatatea ei. Daca nu merge la buna invoiala, veti ajunge in instanta, care va hotari. Problema e ca la evaluare e posibil sa dati peste un expert care sa scoata un pret mai mic decat ati obtine la vanzare, deci veti pierde amandoua. Nu mai vorbesc de deteriorarea relatiilor de familie, e greu sa te tarasti in judecata cu sora...Si totul costa, cel mai bine e sa vindeti din capul locului proprietatea indiviza, daca se poate. Explica-i ca pana la urma la asta se va ajunge, dar e pagubos pentru toata lumea.

Importanta, deocamdata, e succesiunea, apoi, daca nu va intelegeti, iesirea din indiviziune si judecata.

Mergi la inceput

SULTA= Suma de bani care,intr-un partaj sau un schimb,compenseaza diferenta de valoare a partii cuvenite din mostenire sau a bunurilor schimbate

Parerea mea e ca puteti pica la intelegere si evalua locuinta la valoarea de azi si sora sa-ti plateasca jumatatea cuvenita,fara scandal,ramane astfel proprietara si sa faca ce doreste apoi cu locuinta.Iesirea din indiviziune se face printr-un proces si te poate reprezenta un avocat,ceea ce a facut si mama cu surorile ei aflate in alt judet,mama a fost reprezentata,fara scandal,amiabil.Asta e procedura.
Complicatiile apar cand cineva se opune cu vehementa unei rezolvari amiabile,atunci pot apare procese nedorite.
Cunosc o persoana care a rezolvat astfel cu sora ei.D.na asistenta locuia in casa parintilor cu familia sa,dupa ce au decedat parintii,sora aflata in strainatate a cedat partea sa contra unei sume stabilite si primeste in rate acea sulta de care va spuneam.
Succes!

Da,am intrebat si eu aici cum e legal sa se desfasoare un inventar la un magazin si ce mi s-a raspuns,d.le Marius?cine ar merita o sanctiune?ASTEPT RASPUNS LA ACEASTA INTREBARE DE LA VIZITATORII ACESTUI SUBIECT=LEGISLATIV,ei ce parere au de raspunsul care mi s-a dat?

Mergi la inceput

SULTA=suma de bani care,intr-un partaj sau un schimb,compenseaza diferenta de valoare a partilor cuvenite sau a bunurilor schimbate

O CUNOSTINTA A AVUT ASA CEVA DE REZOLVAT.LOCUIA IN CASA PARINTEASCA IAR SORA IN ALT ORAS.LA INCEPUT SORA A PUS PROBLEMA VINDERII CASEI
dar au ajuns la intelegere si dupa procesul de iesire din indiviziune,la care poti fi reprezentat de un avocat,au calculat partea care i se cuvenea fiecareia in bani,si d.na plateste acea sulta sub forma de rate.Totul facut cu acte in regula.

Din pacate eu nu am primit un raspuns la o intrebare despre o anume lege aici ci un avertisment

SUCCES!SA REUSITI SA REZOLVATI PROBLEMA AMIABIL(POATE ACUM IMI DAU DRUMUL LA MESAJ NU MI-L ANULEAZA IAR.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by bonamea

SULTA= Suma de bani care,intr-un partaj sau un schimb,compenseaza diferenta de valoare a partii cuvenite din mostenire sau a bunurilor schimbate

Parerea mea e ca puteti pica la intelegere si evalua locuinta la valoarea de azi si sora sa-ti plateasca jumatatea cuvenita,fara scandal,ramane astfel proprietara si sa faca ce doreste apoi cu locuinta.Iesirea din indiviziune se face printr-un proces si te poate reprezenta un avocat,ceea ce a facut si mama cu surorile ei aflate in alt judet,mama a fost reprezentata,fara scandal,amiabil.Asta e procedura.
Complicatiile apar cand cineva se opune cu vehementa unei rezolvari amiabile,atunci pot apare procese nedorite.
Cunosc o persoana care a rezolvat astfel cu sora ei.D.na asistenta locuia in casa parintilor cu familia sa,dupa ce au decedat parintii,sora aflata in strainatate a cedat partea sa contra unei sume stabilite si primeste in rate acea sulta de care va spuneam.
Succes!

Da,am intrebat si eu aici cum e legal sa se desfasoare un inventar la un magazin si ce mi s-a raspuns,d.le Marius?cine ar merita o sanctiune?ASTEPT RASPUNS LA ACEASTA INTREBARE DE LA VIZITATORII ACESTUI SUBIECT=LEGISLATIV,ei ce parere au de raspunsul care mi s-a dat?

Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)
Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)

Iesirea din indiviziune nu se face obligatoriu printr-un proces.
Inceteaza sa citezi din "Avocatura dupa ureche", nu faci decat sa dezinformezi niste oameni care chiar au o problema cand scriu aici, nu pierd vremea pe forum.

Mergi la inceput