educarea copiilor
Raspunsuri - Pagina 14
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by cipicah
"De nu se va naste cineva din apa si din Duh,nu va vedea Imparatia lui Dumnezeu"(Ioan 3,5). Nasterea din apa si din duh este Taina Sfantului Botez.
Contextul versetelor date de dumneata, spune clar ca acolo nu este vorba de botez, ci de o viata noua, pe care oamenii nu stiu cum sa si-o explice:
IOAN 3: 5 Iisus i-a raspuns: ,,Adevarat, adevarat iti spun, ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
IOAN 3: 6 Ce este nascut din carne, este carne, si ce este nascut din Duh, este duh.
IOAN 3: 7 Nu te mira ca ti-am zis: ,,Trebuie sa va nasteti din nou.
IOAN 3: 8 Vintul sufla incotro vrea, si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.``
Omul care aude Cuvantul (Evanghelia), Apa venita de la Dumnezeu, atunci crede si Duhul Sfant este Cel care deschide mintea si inima acelui om, omul se pocaieste si are o viata noua, o traire noua.
IOAN 4: 14 Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete; ba inca apa, pe care i-o voi da Eu, se va preface in el intr'un izvor de apa, care va tisni in viata vecinica.``
APOC 22: 17 Si Duhul si Mireasa zic: ,,Vino!`` Si cine aude, sa zica: ,,Vino!`` Si celuice ii este sete, sa vina; cine vrea, sa ia apa vietii fara plata!
IEREMIA 2: 13 ,Caci poporul Meu a savirsit un indoit pacat: M'au parasit pe Mine, Izvorul apelor vii, si si-au sapat puturi, puturi crapate, cari nu tin apa.`
ISAIA 41: 18 Voi face sa izvorasca riuri pe dealuri, si izvoare in mijlocul vailor; voi preface pustia in iaz, si pamintul uscat in sivoaie de ape;
ISAIA 49: 10 Nu le va fi foame, nici nu le va fi sete; nu -i va bate arsita, nici soarele; caci Cel ce are mila de ei ii va calauzi si -i va duce la izvoare de ape.
Talharul de pe cruce a fost nascut din apa si din Duh, insa nu a fost botezat. Pentru aceasta Domnul i-a promis Raiul!
Apa reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu. Credinta vine in urma auzirii Cuvantului:
ROM 10: 17 Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvintul lui Hristos.
Apa reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu si este descris astfel in multe locuri in Scriptura! Isus este Apa vietii, Cuvantul coborat la noi oamenii!
Niciodata in Scriptura nu apare botezul copiilor mici, ci botezul celor care au crezut in Evanghelie si s-au pocait de pacatele lor!
Ioan botezatorul celor care au facut din botez doar un ritual, crezand ca asa vor scapa de mania viitoare, ii numeste pui de naparci!
MAT 3: 7 Dar cind a vazut pe multi din Farisei si din Saduchei ca vin sa primeasca botezul lui, le-a zis: ,,Pui de napirci, cine v'a invatat sa fugiti de minia viitoare?
MAT 3: 8 Faceti dar roade vrednice de pocainta voastra.
Ca boptezul copiilor sa fie valabil, unele Biserici crestine, pun nasii care raspund ca se leapada de satana (pocainta) si cred in Evanghelie, in locul copilului.
Niciunde in invatatura Bibliei nu apare asa ceva!
Botezul reprezinta marturia unui cuget curat, deci omul care se boteaza marturiseste ca a crezut in Iisus si ca a fost curatit de pacate si traieste o viata noua pentru Cer!
1PET 3: 21 Icoana aceasta inchipuitoare va mintuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos,
1PET 3: 22 care sta la dreapta lui Dumnezeu, dupa ce s'a inaltat la cer, si Si-a supus ingerii, stapinirile si puterile.
Botezul mai semnifica pocainta, moartea fata de pacat si invierea la o viata noua traita in sfintenie!Deci, acel suflet marturiseste ca din acel moment este mort fata de pacat si doreste sa traiasca o viata noua pentru Imparatia lui Dumnezeu.
ROM 6: 3 Nu stiti ca toti citi am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in moartea Lui?
ROM 6: 4 Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentruca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.
Oricum, copiii mici care mor la nastere sau cei avortati nu ajung in iad, deoarece nu sunt raspunzatori de nici un pacat! Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta. Cu acele suflete ne vom intalni in Raiul lui Dumnezeu.
Binenteles ca fiecare este liber sa creada ce doreste!
cipicah spune:
Datorita nevredniciei mele si a putinatatii cunostintelor,sunt lipsit de bucuria posibilitatii de a raspunde cu atatea citate ziditoare de suflet.
Insa din ceea ce am mai citit,viata credinciosilor crestin ortodocsi se bazeaza si pe traditia bisericii si pe predaniile sfintilor parinti,pe langa slova sfanta a Bibliei. Duhovnicii nostri-dintre care unii au si fost incununati ca sfinti de Mantuitorul-sunt mult mai in masura decat noi,pacatosii,sa desluseasca adancile intelesuri ale cartilor sfinte. Prin ei vorbeste Duhul Sfant,caci au urmat predaniile sfintilor parinti si traditia bisericii, au ales sa fie traitori intru Iisus,inima lor sa aduca necontenit slava Mantuitorului,Preacuratei Maicii Sale si tutror sfintilor.
De aceea am folosit din invaturile si povetele lor cand mi-am exprimat opinia,departandu-ma de judecati personale. Am amintit astfel de parintele Arsenie Boca,de pr. Ilarion Argatu, de sfintii Paisie si Porfirie de la Sfantul Munte Athos, de parintele Iustin Parvu de la Sf. Man.Petru Voda.
De mare bucurie duhovniceasca ar fi sa-mi spui, Acsintetina, la ce sfant ai mare evlavie si ce parinte duhovnic ti-a luminat sufletul intru Hristos!
denizel spune:
quote:
Datorita nevredniciei mele si a putinatatii cunostintelor,sunt lipsit de bucuria posibilitatii de a raspunde cu atatea citate ziditoare de suflet.
! Esti cevaaaa...:-))) Parca te-ai fi scoborat dintr-un basm! :-))
hai mai cipicah, chiar asa nevrednic te simti? Pai, insusi faptul ca participi la discutii pe un forum, arata ca ai o destul de buna parere despre tine.
Din cate stiu eu, cei care chiar se simt nevrednici, nu scriu pe forumuri. Stau in chiliile lor si spun rugaciuni zi si noapte.
acsintetina spune:
quote:
De mare bucurie duhovniceasca ar fi sa-mi spui, Acsintetina, la ce sfant ai mare evlavie si ce parinte duhovnic ti-a luminat sufletul intru Hristos!
Am mare evlavie la Domnul Iisus Hristos!
1TIM 6: 3 Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura care duce la evlavie,......
Consider, la fel ca fratele Apostol Pavel, ca trebuie sa ma tin de cuvintele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura care duce la evlavie (invatatura Sfintei Scripturi)!
Binenteles ca aceasta invatatura se propovaduieste prin Biserica, insa nu Biserica este cea care ne mantuieste, ci Hristos Domnul.
Unele Biserici au ajuns sa moara spiritual, dupa cum ne marturiseste si cartea Apocalipsa (din 7 doar una era conform voii lui Dumnezeu) si dupa cum ne marturiseste si istoria: Biserica catolica a ajuns sa ucida, sa schingiuiasca, sa "strambe Adevarul lui Dumnezeu".
In cazul acesta, tot Scriptura si Duhul Sfant imi da lumina ca atunci cand o Biserica o ia razna , sa nu ma duc si eu dupa Ea, ci sa calc pe urmele lui Iisus , asa cum bine ne invata chiar El:
MAR 8: 34 Apoi a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai, si le-a zis: ,,Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insus, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.
Daca am avut pe cineva care mi-a ajutat sa-L cunosc pe Dumnezeu, acela a fost in primul rand Duhul Sfant, daca au fost oameni prin care El a lucrat, acei oameni nu au asa mare importanta, nu cred ca ar fi bucurosi sa-si auda numele pe aici, cred ca ar fi bucurosi sa-i dea slava Domnului!