Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

SITUATIILE DIFERA DE LA CAZ LA CAZ..ERA CINEVA MAI INAINTE CARE SPUNEA CA ERA CA O VIRGULA IN SPITAL DUPA CEZARIANA SI CA 2 SAPTAMANI NU SE PUTEA RIDICA DIN PAT...POATE ESTE ORGANISMUL TAU MAI SLABIT SAU ESTI TU MAI SENSIBILA...DE OBICEI NU SE INTAMPLA ASA...

In alta ordine de idei, mi se pare ca nu ar trebui initiata o dezbatere publica pentru felul in care o femeie alege sa nasca...doar pt ca statisticile spun ca sunt multe cezariene, nu mi se pare normal sa le explici unor femei ingrozite de ideea nasterii naturale ca respiri...si trece...pe mine sigur nu m-ar linisti un astfel de sfat...iar daca eu in spital m-am ridicat foarte repede din pat, iar cele care aveau epiziotomie erau terminate de dureri si nu puteau sa stea in fund sa-si alapteze copilul, ma gandesc...pentru ce atata chin? doar ca sa fie totul natural?

Si daca maine ar aparea o statistica din care aflam ca 90% din populatia Romaniei face nu-stiu-ce in dormitor in nu-stiu-ce pozitie, ar trebui cumva o dezbatere publica sa ii convingem ca nu e bine? Asa si cu nasterea, sincer, mi se pare o chestie care tine de intimitatea medicala a unei femei...

MADALINA si SOFIA MARIA(12.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Am nascut de 2 ori prin cezariana, la cerere. Am fost f bine informata despre posibilele riscuri; dr a incercat sa ma convinga sa incerc o vaginala+epidurala. Cateva saptamanai bune am pritocit ideea. Dar punand in balanta argumentele pro/contra si ascultandu-mi instinctul am ales cezariana.

N-am avut nici o pb apoi, nici dupa anestezia generala, nici dupa rahi. La a 2a m-am mobilizat (ridicat din pat) la 17 ore dupa operatie, la prima dupa 24. Dupa ambele cezariene am mers dreapta din prima zi si nu sprijinand peretii ca multe din mamicile cu epiziotomie. Calmante n-am luat decat in prima noapte. Alte mamici (cu epiziotomie) bagau la greu piafene si algocalmine si in a 2a, a 3a zi.. Am mai spus-o, la 3 sapt dupa prima cezariana alergam dupa autobuz. Dupa a 2a am zis sa fiu mai precauta, deeeh varsta.

O posibila hiba pe care o vad este numarul limitat de nasteri prin cezariana. Bine, recordul e cam de 12 cezariene, da pt muritorii de rand e cam mult.

Cat despre fondurile publice, deloc n-am nici o jena. La cati bani am pompat eu+familia in conturile "sanatatii", macar 2 cezariene sa-mi ofere. Ca de restul... toate le platim inca o data daca vrem sa beneficiem de-o ingrijire de calitate. Asa face si statul economie..

Mi se pare normal sa ai dreptul sa alegi, bineinteles in cunostiinta de cauza. Nu stiu daca as fi facut al 2lea copil daca n-as fi fost relaxata in privinta nasterii.

Normal, numai parerea mea.

_

Ah, si parerea unei amice care-a nascut cu epidurala, super, fara dureri mari, blabla: "A 2a oara fac sigur cezariana!" La care eu, sincer mirata: "Da de ce?" "Macar sa am taietura pe burta si nu in alta parte". Ei epiziotomia i s-a parut oribila si greu de acceptat.

Deci fiecare are alt punct de vedere si nu putem decreta ca toata lumea sa simta/gandeasca la fel.

P.S. observatie personala: din pacate epidurala e considerata in Romania inca un mare moft. Cunosc destule mamici care au stat toata sarcina linistite ca fac epidurala. Si-apoi.. ba ca e prea devreme/prea tarziu, prea nu stiu cum, ba ca anestezistul nu poate veni, ba ca.. si cumva doctorii "scapa" fara epidurala. Iar mamicile se chinuie. Nu mai vb de socul emotional.. te astepti sa beneficiezi de-o alinare a durerilor si ia-o de unde nu-i. Cunosc cazuri si in Bucuresti, dar mai ales in provincie.

Nu mai spun de doctorii care incearca sa le convinga sa renunte la epidurala pe motiv ca-i periculoasa. Ce conteaza ca epidurala se foloseste de vreo 30 de ani.. daca ei n-au avut chef de invatat sa conduca un travaliu sub epidurala.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Spunea cineva mai devreme ca daca vrei cezariana te consideri "mare doamna". Din pacate cum s-a spus si in postarea de mai sus, in spital esti considerata o mofturoasa daca ceri epidurala, daca tot nasti natural la ce-ti mai trebuie? E adevarat ca in provincie nu beneficiezi de epidurala decat daca ai cine stie ce pile pe la directorul spitalului, si daca totusi gasesti un dr. care sa ti-o faca, trebuie sa suporti dupa aceea toata viata consecintele, pentru ca nu se pricepe nimeni la asa ceva. Ei se uita la femei ca la niste animale, care la nastere trebuie obligatoriu sa sufere, iar daca ai curajul sa ceri ceva pentru durerile crunte prin care treci, afli ca esti tu sensibila (a se citi nebuna), ca celelalte femei n-au avut dureri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Asa ca, e dreptul meu sa aleg si o spun tare si raspicat ca vreu cezariana. Cat despre costurile pe care trebuie sa le suporte spitalul, nu ma intereseaza, pentru ca platesc o viata intreaga asigurari de sanatate, si nu am luat niciodata nici macar o aspirina gratis in baza acelei asigurari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

Scrisesem un mesaj lung...s-a sters.Mai bine pentru ca nu vrea sa bat apa-n piua.Fiecare reactioneaza intr-un anumit fel la durere.Eu, din tot cercul meu de prietene care au nascut prin cezariana, am suportat cel mai bine operatia.N-am cerut calmante, m-am ridicat din pat la 8 ore dupa operatie(cu ajutor).A fost ok.In schimb, toate prietenele(cunostintele)care au nascut normal, au avut o evolutie spectaculoasa in comparatie cu mine.Abia dupa ce voi naste normal, pot sa va spun cu mana pe inima cum a fost mai bine, pana atunci pot sa-mi doresc sa nasc " ca o taranca".
Si mie mi-ar placea sa existe spitale, la noi, care sa-ti perceapa un tarif pentru cezariana de plic(la cerere).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Cat am stat in spital la terapie intensiva a fost un caz cu o tipa careia nu i-au mai putut salva uterul din cauza hemoragiei puternice si a contractiilor. daca nu faceau asta, murea ea.
si mai stiu copii care au ramas cu sechele dupa nastere naturala fiindca aveau cordonul infasurat dupa gat si medicii nu vazusera asta.
Am stat aproape 2 saptamani internata in Pantelimon la ginecologie si am vazut/auzit destule. am povesti horror si despre nasteri naturale si despre nasteri prin cezariana daca vreti.
Astea cu copiii nascuti natural sunt mai luptatori sau nu esti mama adevarata daca nu te chinui sa nasti chiar sunt aiureli. Nu stiu cu ce e mai mai "mama" o tipa care face copii ca sa si-i trimita la cersit sau sa traiasca de pe urma alocatiei lor doar pentru ca a nascut natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Intreba aici cineva de procentul nasterilor prin cezariana versus normala.Uitati ..am gasit aici un articol.
http://www.gandul.info/tendinte/nasterea-cezariana-intre-necesitate-moda.html?3894;280642

Ank 37+

Raul
AMR maxim 3 saptamani de stat in burtan !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by Ank83

Intreba aici cineva de procentul nasterilor prin cezariana versus normala.Uitati ..am gasit aici un articol.
http://www.gandul.info/tendinte/nasterea-cezariana-intre-necesitate-moda.html?3894;280642

Ank 37+

Raul

imi place, n-am ce zice...cica pt femeile din romania incep sa nu mai conteze chiar atat ,,aspectele exotice", respectiv cazarea!!! daca isi imagineaza ca ma gandesc serios la parerea lui de medic, in conditiile in care cazarea nu e importanta ... eu auzisem de chestii precum microbii care cica ar dauna si care ar aparea in special acolo unde nu e igiena...iar dl dr imi spune ca sunt aspecte exotice?!? sa ma lase... oricata dreptate ar avea (desi e discutabil accesul tuturor pacientelor la epidurala, dar in fine), cum sa mai plec urechea la ce spune el, cand debiteaza asa ceva? sper ca stie ca spalatul pe maini nu e o treaba exotica...

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Eu am postat acel articol doar pt procentul prezentat... am vazut ca suntem la egalitate cu ungurii ... nu de acolo a plecat dezbaterea?? Nu imi expun parerea despre nici una din modalitatile de nastere desi mai am vreo 2 saptamani si nasc..Merg la spital sa nasc natural... asta pentru ca nu imi e frica de dureri si am ajuns de cateva ori la spital in 2 din cauza durerii de la menstruatie .Dureri crunte , as putea spune.. si am supravietuit.Daca va fi nevoie de cezariana.. sa nu ma pun eu in pericol sau si mai rau bebe... atunci nu ma dau inapoi de la ea.Repet asa sunt eu ..mai rezistenta la dureri si am o doctorita care imi inspira tot atata incredere ca si cel mai bun prieten si stiu ca va face cum stie ea mai bine sa nu patim ceva.

Ank 37+

Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Imi place cum gindesti, Ank! Sa fie asa cum vrei tu.

Un singur miiiiic amendament la ce ai scris tu: indiferent cit de crunte ti s-au parut durerile menstruale, amintirea lor te va mingiia in clipele de dureri cu adevarat crunte din timpul travaliului. Poate ca totusi dureri atit de mari pentru tine la menstruatie inseamna un prag al durerii destul de scazut, nu ridicat.

Oricum ar fi, iti tin pumnii! Si iti urez un bebic frumos, sanatos, papacios si somnoros (ma abtin de la... k..cios si p...sacios, dar e bine sa fie si asa).

Mergi la inceput