Afisarea listei cu intretinerea este obligatorie??
Buna as vrea sa stiu daca afisarea listei de intretinere este obligatorie si daca da unde , in ce hotarare sau lege este prevazut.
Merci mult
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de Loreena
[b]Buna
as vrea sa stiu daca afisarea listei de intretinere este obligatorie si daca da unde , in ce hotarare sau lege este prevazut.
Merci mult[/b
Articolul 25 din Normele metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (HG 400/2003) vorbeste despre afisarea listei de plati, dar nu spune unde.
(1) Cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, calculate pentru fiecare proprietar din condominiu, vor fi achitate de acestia, dupa caz, in termen de maximum 15 zile de la data afisarii listei de plata, data care trebuie sa fie inscrisa in lista de plata respectiva. In vederea respectarii termenelor legale de plata a facturilor catre furnizorii de utilitati, administratorii au obligatia de a afisa lista de plata in termen de maximum 5 zile de la data primirii facturii expediate prin posta, certificata prin inscrisul de pe stampila postei, sau de la data confirmarii de primire, in cazul transmiterii facturii prin curier/delegat.
Dupa o perioada de 30 de zile de la expirarea termenului stabilit pentru plata, asociatia de proprietari poate calcula si percepe penalizari de intarziere pentru suma neachitata, in conditiile stabilite si aprobate de adunarea generala a asociatiei de proprietari.
Insa:
Eu locuiesc intr-un bloc cu 8 apartamente, care face parte dintr-o asociatie de proprietari mult mai mare. Am cerut Comitetului executiv
(care a supus la randul lui propunerea Adunarii generale) sa nu avem avizier la scara. Suntem mai multe familii care nu dorim sa facem public ca locuim acolo pentru a nu fi deranjati acasa de diverse persoane care ar avea, intr-un fel sau altul, nevoie de noi.
Asa ca mergem direct la biroul asociatiei, ne arata acolo lista si platim.
N-a fost usor sa-i convingem, intai au acceptat doar sa ne treaca numerele de apartament. Apoi, sub amenintarea ca ne "rupem" de ei si ne facem propria noastra asociatie, au cedat. E dreptul meu sa fac publice ce date vreau intre peretii proprietatii mele - incepand de la nume si pana la cata apa calda consum pe luna.
Dar, in mod curent, exista tablouri de intretinere in fiecare scara.
bonamea spune:
La noi nu s-a afisat niciodata numele familiilor.Dar e normal sa apara lista clara.Unora nu le convine caci au restante mari desi au afaceri mari,iar pensionari sau familii cu venituri reduse sunt cu plata la zi.Asta am observat si la Bucuresti in blocul unde statea fiul meu cu chirie.Datornicii incepusera sa rupa lista imediat ce era afisata,dar s-a reglementat povestea.Ce mare secret este cata apa consuma o familie,doar daca face smecherii pe la contor se fereste de ceilalti locatari.
Loreena spune:
A aparut lista intr-un final............pentru ca s-au facut alegeri si l-am dat jos pe fostul presedinte,....in sfarsit