cum sa cer pensie alimentara???
stiu ca pare ciudata intrebarea dar ma gandesc ca poate a mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare si poate ma ajuta cu ceva explicatii...
deci:
copila are 2 ani, eu nu sant casatorita cu tatal ei insa ii poarta numele.
as vrea sa stiu cum poate sa primeasca lunar de la tata pensie alimentara pentru ca de cand s-a nascut tot am sperat, insa....
multumesc in avans pentru ajutor!
Alina
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de baicualina
stiu ca pare ciudata intrebarea dar ma gandesc ca poate a mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare si poate ma ajuta cu ceva explicatii...
deci:
copila are 2 ani, eu nu sant casatorita cu tatal ei insa ii poarta numele.
as vrea sa stiu cum poate sa primeasca lunar de la tata pensie alimentara pentru ca de cand s-a nascut tot am sperat, insa....
multumesc in avans pentru ajutor!
Alina
"Fii atent daca faci femeia sa plinga, pentru ca Dumnezeu ii numara lacrimile. Femeia a fost facuta din coasta. Nu din picior, ca sa fie calcata, nu din cap ca sa fie superioara. Ci dintr-o parte, ca sa fie egala. Sub mina ca sa fie protejata si linga inima ca sa fie iubita"
Il chemi in instanta.
In cererea prin care soliciti stabilirea pensiei de intretinere indici, in afara de adresa, si locul de munca, daca il stii, pentru ca instanta sa poata cere in mod direct (daca nu aduce el) dovada veniturilor.
Evident, depui copiile dupa actele de stare civila, respectiv actele tale si certificatul copilului.
Actiunea este scutita de taxa de timbru.
Retroactiv nu poti cere, dar specifica in cerere "stabilrea pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii". Poate sa dureze din varii motive, deci trebuie sa te asiguri ca nu ti-o fixeaza cu data pronuntarii.
baicualina spune:
multumesc mult de raspuns!
sper ca nu am nevoie de avocat,nu?
sant asa de terminata psihic ca nici nu stiu de unde sa incep si cum sa fac!dar trebuie sa fac ceva pentru a merge inainte!
va multumesc ca existati!
Alina
Lona spune:
quote:
Originally posted by baicualina
multumesc mult de raspuns!
sper ca nu am nevoie de avocat,nu?
sant asa de terminata psihic ca nici nu stiu de unde sa incep si cum sa fac!dar trebuie sa fac ceva pentru a merge inainte!
va multumesc ca existati!
Alina
"Fii atent daca faci femeia sa plinga, pentru ca Dumnezeu ii numara lacrimile. Femeia a fost facuta din coasta. Nu din picior, ca sa fie calcata, nu din cap ca sa fie superioara. Ci dintr-o parte, ca sa fie egala. Sub mina ca sa fie protejata si linga inima ca sa fie iubita"
Teoretic, lucrurile at trebui sa mearga clar si repede, deci nu cred ca iti trebuie avocat.
baicualina spune:
multumesc de raspuns!
acum nu sant in Bucuresti, cam in 10 zile ma intorc si atunci pot sa va tin la curent cu ce mi se intampla.
Alina