Buna.
Sunt mamica din 25 ianuarie 2006 si pana in ianuarie 2008 ar trebui sa primesc indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani si alocatia respectiva.
Acum e sunt insarcinata cu un al doilea copil si urmeaza sa nasc in jurul datei de 30 septembrie 2007.
Recunosc nu am citit lege dar as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatia de crestere si alocatia la ambii copii sau va fi suspendata cea pentru primul copil si va continua pentru al doilea copil.
vei beneficia de indemnizatie numai pt al doilea copil+alocatie, iar pt primul copil, numai alocatia pana la 2 ani.
cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)
-Pentru primul copil primesti Indemnizatie + Alocatie pana la 25.01.2008 iar pt al doilea primesti numai Alocatie (trebuie sa faci la primarie dosar de alocatie)
-De la 26.01.2008 faci dosar pt indemnizatie pt al doilea copil
-Nu uita sa comunici si angajatorului nasterea celui de al 2-lea copil
Buna! Ma bag si eu in discutie. Am si eu un baietel si as dori un al doilea bb (fetita daca s-ar putea). Inca nu sunt insarcinata, dar s dori sa raman si sa nasc pana baietelul meu face 2 ani. Nu stiu exact cum este cu CIC-ul pt al doilea copil. Stie cineva care este legea? Vad aici 2 pareri diferite, sau cel putin asa mi se pare mie. As dori sa citesc mai pe larg si sa ma lamuresc.
Multumesc anticipat.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
Partea legislativa o gasesti pe pagina legislativa. Nu vad intrebarea cu exactitate. Poate oboseala.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa