Legi, conditii pt infiintare gradinita particulara

Legi, conditii pt infiintare gradinita particulara | Autor: iriss27

Link direct la acest mesaj

Buna!

De ceva vreme ma bate gandul sa infiintez o gradinita particulara, asa ca m-am apucat de studiat problema, spun studiat, pt ca inca nu am ajuns la planul de afaceri propriu-zis. De cateva zile, ma lupt cu legile, mai bine zis cu cautarea acestora.
As vrea, daca ma poate ajuta cineva, care a trecut prin astfel de experienta, sa-mi spuna care sunt pasii, dotarile minime, ce conditii trebuie sa indeplineasca spatiul. Am citit pe undeva, pe net ca ar trebui sa aiba 8 MC/copil, numai ca este o stire, eu vreau sa stiu prin ce lege este reglementata aceasta cerinta.

Am tot sapat pe situl ministerului educatiei, dar ... nu am gasit chiar tot, nu mai stiu unde sa caut.

Daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.

Iriss - mami de Yvonne Maria 05.02.2007
http://family.webshots.com/photo/2509791670098051179gBsgDY

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de iriss27

Buna!

De ceva vreme ma bate gandul sa infiintez o gradinita particulara, asa ca m-am apucat de studiat problema, spun studiat, pt ca inca nu am ajuns la planul de afaceri propriu-zis. De cateva zile, ma lupt cu legile, mai bine zis cu cautarea acestora.
As vrea, daca ma poate ajuta cineva, care a trecut prin astfel de experienta, sa-mi spuna care sunt pasii, dotarile minime, ce conditii trebuie sa indeplineasca spatiul. Am citit pe undeva, pe net ca ar trebui sa aiba 8 MC/copil, numai ca este o stire, eu vreau sa stiu prin ce lege este reglementata aceasta cerinta.

Am tot sapat pe situl ministerului educatiei, dar ... nu am gasit chiar tot, nu mai stiu unde sa caut.

Daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.

Nu exista "o lege" care sa cuprinda toate conditiile infiintarii unei gradinite.

In primul rand, ai nevoie de o organizatie neguvernamentala sau o firma cu cod CAEN corespunzator acestei activitati. Apoi iti trebuie spatiul. Datele despre suprafata, conditii igienico-sanitare, chiuvete mici, iluminat, dotari etc le poti obtine de la Directia de Sanatate Publica - departamentul Inspectiei Sanitare, care va trebui sa ti-o autorizeze sanitar.
Apoi, organizarea se face conform Legii invatamantului, a Regulamentului de Organizare si functionare a Invatamantului preuniversitar, a Statutului cadrelor didactice. Adica, pentru autorizare trebuie sa ai angajati calificati, directorul trebuie sa fie educator cu minim gradul didactic II si 5 ani vechime. Aceste acte normative iti explica clar cati copii trebuie sa ai in grupa, cate supraveghetoare etc.

Programa minimala a Ministerului educatiei trebuie respectata, in plus poti oferi engleza, muzica, desen etc cu personal calificat.

Cu toate acestea, ajungi apoi la ARACIP (Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar) care iti aurorizeaza/acrediteaza gradinita si iti monitorizeaza apoi activitatea. Aici se platea o taxa consistenta (vreo 50 de milioane de lei, din stiinta mea) pentru demararea activitatii de acreditare.

Una peste alta, totul te duce la vreo 25 de mii de euro (daca ai spatiul).
Sfatul meu este sa incepi cu ARACIP, au un departament de relatii acolo, te vor lamuri in amanunt.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Lona iti multumesc f mult pt raspunsul tau, vreau sa stiu daca ai trecut prin asa ceva, daca ma mai poti ajuta cu informatii

deja am inceput sa citesc unele legi, daca citesc regulamentul ministrului sanatatii pt institutiile de invatamant, ma apuca groaza dar ma gandesc ca daca altii au reusit, de ce nu as reusi si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by iriss27

Lona iti multumesc f mult pt raspunsul tau, vreau sa stiu daca ai trecut prin asa ceva, daca ma mai poti ajuta cu informatii

deja am inceput sa citesc unele legi, daca citesc regulamentul ministrului sanatatii pt institutiile de invatamant, ma apuca groaza dar ma gandesc ca daca altii au reusit, de ce nu as reusi si eu

Ti-am raspuns pe PM.
Succes!

Mergi la inceput