ce pot sa mai fac?
Raspunsuri - Pagina 2
try spune:
Stresule un mare inamic al apetitulu isexual, iar cand efortul si oboseala vin din activitati pt care tu ai o motivatie puternica, sexul automat trece pe locul doi.
E un pic aiurea sa gandim imediat ca daca un barbat face rar sex cu nevasta are automat pe cienva. Da, de regula femeia e aia care spune ca o doare capu' si alte asemenea, dar asta n uisnemana ca toti barbatii sunt croiti la fel. Poate ca e genu lde barbat caruia nu-i trebuie mult sex de felul lui sau paote ca s-a implicat prea tare in afacerea proprie si a devenit o obsesie, a intrat intr-un cerc vicios care rezulta in final in munca, munca si iar munca si asta aduce cu sine stres si oboseala si asta nu face casa buna cu apetitul sexual.
Eu il inteleg perfect pe sotul tau. Eu duc greul casei cu treburile casnice, servici ca tot omu' si diverse alte responsabilititai. Sotul are un rol mai "lejer" prin casa. Si la fel, el si-ar dori mai mult, iar mie nu-mi mai trebuie deloc.
La voi probabil ca este un dezechilibru de preocupari / responsabilitati in familie: tu ai un servici 9-5, el are o afacere proprie pt care probabil isi da sufletul. Solutii? Ori tu trebuei sa inveti sa accepti situatia (asta e, de 2 ori pe luna), ori el trebuie sa accepte situatia (trebuie sa-mi satisfac si nevasta, nu numai nevoia mea de implinire personala si profesionala), ori va intalniti undeva la mijloc.
Pana sa apara copiii si la noi era studentie, insa dupa ce s-au nascut copiii situatia s-a schimbat mult. El nu a reusit sa faca o parte integranta din acest tot unitar, e comod si-i place mai mutl sa leneveasca. Iar asta a insemnat sa-mi asum eu si partea lui de responsabilitati. Ceea ce presupune mai mult efort si stres pt mine. Iar asta unde duce? Ai ghicit, la un apetit sexual mai redus. La noi problema e simpla: vrea mai mult sex, trebuie sa se implice alaturi de mine si astfel sa mai am si eu timp de respiro si sa pot sa mai am timp si eu sa admir o floare si sa enjoy making love. Din pacate nevoile copiilor trebuie satisfacute. Nu poti sa-i trimiti la culcare nemancati sau neimbaiati, nu poti sa te faci ca ploua cand trage de fusta ta si vrea sa-i citesti o poveste sau sa iesi cu el afara... Cand preocuparile in casa sunt echilibrate intre cei doi soti atunci si timpul liber este echilibrat, si oboseala se redistribuie, plus ca simt ica ai langa tine un prieten si-un partener care trage cu tine la aceeasi caruta. Si-asta-ti da aripi si ma ides de 2 ori pe luna. Cand apar dezechilibre de implicare/efort/responsabilitati/preocupari, intotdeauna unul din cei doi are de suferit.
Stiu ca nu aveti inca copii si asta face o mare diferenta, dar incearca sa privesti din cat mai multe pozitii problema si asta te va ajuta sa intelegi paote si punctul lui de vedere sau te va ajuta sa definesti mai bine ce vrei si ce astepti de la tine si de la el.
Daca tu esti cea care vrei mai mult, atunci ia te rog tu initiativa vietii amoroase si crearii ambientului necesar. Esti mai libera? fa rezervare la un restaurant mai intim doar pt voi doi, fa-i surprize de genul asta si e imposibil sa nu-l sensibilizeze. Foloseste-te de ocazie sa-i spui ca e u ncadou pe care i-l faci pt cat de mult mucneste si ca admiri asta la el, dar ca simti nevoia sa petreci mai mult timp cu el. Fii tu "barbatul" in relatie, ia initiativa si uimeste-l. Unor barbati le place sa fie suprinsi in astfel de moduri de sotiile lor, unii prefera sa fie "condusi" in viata amoroasa sau asteapta de la sotie sa pastreze focul mereu aprins.
Ca sa faceti un copil nu va trebuie prea mutle nopti de dragoste. Una si buna . Doar trebuie sa stii cam care-i momentul propice si tu organizeaza totul si scuteste-l pe el de responsabilitatea de a se ocupa si de asta. Probabil ca te asteapta pe tine sa iei haturile in problema asta.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Bee spune:
Parerea mea e ca schimbarea unui barbat sanatos si normal, care obisnuia sa faca sex in fiecare seara, in unul care face sex cu sotia o data sau de doua ori pe luna, ridica muuulte intrebari! Nu pot sa cred ca stressul e singurul factor al schimbarii. Trebuie neaparat sa vorbesti cu el.
Experienta mea spune in felul urmator: sotul meu alearga, munceste de dimineata de la 6, pana seara la 10. El munca + casa pe care o construim, eu acasa cu fetita mea mica si mai sunt si insarcinata. SI totusi niciodata nu s-a pus problema de oboseala, stress, cand a fost vorba de a face dragoste. BA dimpotriva, asta ne-a tinut foarte apropiati si (parerea mea) pe el il mai descarca de probleme. Dar e drept, fiecare om reactioneaza altfel in situatii de genul asta. Eu doar ti-am spus situatia noastra.
Bafta!
Bee 37+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
ruxij spune:
Fiecare e diferit, important e sa fie potrivire de apetit sexual, nu unul vrea zilnic si unul odata la luna. Nu inseamna ca barbatul ei e anormal sau are pe cineva. Mie mai anormal mi se pare in fiecare seara, anormal pt. mine, n-as suporta. Decat in vacanta
chislauriana spune:
stiti,fetelor....mi-ar place sa se intample mai des....insa ma gandesc si la acele situatii in care doi parteneri sunt foarte bine mersi in pat, dar in viata de zi cu zi n-au aprope nimic realizat, fie pt ca el bea,sta toata ziua pe calculator, prin baruri sau la carti,si nu aduci bani in casa...............ori sexul nu tine loc de casa si masa.In plus l-am tot iertat mereu pt lipsa lui de chef, pe ideea ca tot sacrificiul e facut de el care si-a pus ambitia sa ridice si sa amenajeze de la a-z o casa numai a noastra.Deja casa e gata in proportie de 90% si vrea ca pe sarbatori sa ne mutam acolo.Nu mai vede, nu mai aude decat casa care este visul lui.Ma gandesc si eu sa MA MULTUMESC CU MAI PUTIN,dar parca totusi as vrea sa ne iubim mai mult,fizic vorbind.pa.
Ramona J spune:
ruxij, in US vacantele sint atit de scurte!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
ruxij, in US vacantele sint atit de scurte!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
In invatamant sunt ceva mai lungi.
Malinka spune:
distanta in pat inseamna lipsa de sex sau si lipsa de afectiune, mangaieri, tandreturi, etc?
si la noi se intampla sa fim terminati de oboseala, si sa nu facem sex multa vreme dar in acelasi timp ne sarutam mereu de noapte buna, ne strangem in brate in pat, ne mangaiem...ceea ce face diferenta, zic eu...
cred ca, cel mai important, e sa aveti o discutie...si, daca va iubiti, cred ca tarie ca toate se vor rezolva...:)
si...un mic secret...sotul meu, indiferent cat de terminat de oboseala ar fi, pentru sex e mereu fresh...nici nu se pune problema...la noi eu sunt cea care vrea mai rar...
Viitoare
"Cerul instelat deasupra mea si legea morala in mine" (Kant)
chislauriana spune:
Felicitari Malinka, ca ai un sot asa viril.Al meu s-a flescait pt ca il obsedeaza prea mult cariera si afacerile si merge pe ideea .....sotia mai poate astepta.Asa cred eu.Ma saruta la sosire, la plecare si chiar de noapte buna,insa doar atat.In plus orice imi doreste inimoara ma lasa sa-mi cumpar, si nu e deloc zgarcit cu mine, sau cu mofturile familiei.El considera asta ca o compensare a lipsei de sex.
Malinka spune:
de exemplu...ai putea sa pregatesti un scenariu dragut pe cand vine acasa...sa-l astepti si sa-l atragi intr-un joc sexual...sau mai stiu eu ce, sa trezesti cumva in el nevoia de a face dragoste cu tine...daca insisti cu mangaierile cand sunteti in pat, el ramane insensibil? oricat de obosit ar fi, uneori tot ar trebui sa reactioneze...chiar fara vointa, instinctual doar?
ma tem...desi nu cunosc multe detalii...ca problema e mai grava...iti spune ca te iubeste? el cum crede ca va evolua situatia in ritmul asta? e multumit asa cum e? mi-e greu sa cred asta...barbatii, in proportie de 99% au un apetit sexual ridicat, deci nu e deloc logic sa nu vrea deloc sex...chiar ca intervine intrebarea pe care o puneau fetele...s-ar putea sa aiba pe cineva?
iti doresc sa se rezolve situatia...si sa va fie bine...
Viitoare
"Cerul instelat deasupra mea si legea morala in mine" (Kant)
chislauriana spune:
malinka,scuze ca te intreb...dar voi cat de des o faceti?
si cati ani de casnicie aveti?
in fond si la urma urmei...al meu barbat e si foarte mult timp plecat in tara cu contracte si executa lucrari...deci 2 sapt pe luna nici nu e acasa.Asa ca eu ma plang in celelalte 2 sapt(1-2ori).Nu e odihnit niciodata pe deplin.