la iesirea din indiviziune se plateste impozit?

la iesirea din indiviziune se plateste impozit? | Autor: ligia13

Link direct la acest mesaj

Am si eu o mare rugaminte , daca este vreun notar prin preajma sa ma ajute!

In 2005 am mostenit de la tata un pamant . Suntem 3 surori ..
Acum vrem sa facem actele de iesire din divizune, adica sa ne intabulam fiecare pe cate o bucatica, acum aparand toate trei! (De fapt e si mama , dar ea vrea sa cedeze in favoarea noastra).

Acum la norat mi-a spus ca trebuie sa-mi evalueze pamantul dupa nu stiu ce reguli au ei acolo si ca pe langa alte taxe mai trebuie sa platesc 3% impozit ....

Ideea e ca eu acum nu cumpar si nu vand nimic, sunt propritara din 2005 pe acest pamant, doar ca acum facem partajul....

E corect ce spune notarul?

Eu si Raducu (22.04.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de ligia13

Am si eu o mare rugaminte , daca este vreun notar prin preajma sa ma ajute!

In 2005 am mostenit de la tata un pamant . Suntem 3 surori ..
Acum vrem sa facem actele de iesire din divizune, adica sa ne intabulam fiecare pe cate o bucatica, acum aparand toate trei! (De fapt e si mama , dar ea vrea sa cedeze in favoarea noastra).

Acum la norat mi-a spus ca trebuie sa-mi evalueze pamantul dupa nu stiu ce reguli au ei acolo si ca pe langa alte taxe mai trebuie sa platesc 3% impozit ....

Ideea e ca eu acum nu cumpar si nu vand nimic, sunt propritara din 2005 pe acest pamant, doar ca acum facem partajul....

E corect ce spune notarul?

Ai o proprietate INDIVIZA, deci iesi din INDIVIZIUNE (nu din diviziune).
Operatiunea costa, proportional cu valoarea proprietatii. Pentru a scuti niste bani, iti recomand iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca.

Nu stiu despre ce impozit vorbeste notarul (cred ca ai inteles gresit, presupun ca este taxa notariala), fapt este ca cel mai mult costa ridicarile cadastrale. Oricum, daca n-ai un interes imediat, si aveti bune relatii intre voi, sfant ar fi sa vindeti toti odata. Altfel, te costa cat nu face iesirea din indiviziune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Lona, noi nu intentionam sa vindem. Acolo pe pamant e si casa parintilor, care va fi a mea , cu drept de folosinta a mamei cat traieste.

Nu am inteles gresit. Ea a spus asha, ca pe langa taxe, etc, etc... tre sa platim "IMPOZIT" ca si atunci cand vinzi de exemplu un pamant, adica 3% din valoare....De-asta am fost shocata!
Tre sa ma vorbesc cu un notar se pare...

In fine, in cateva zile ne-a promis ca ne da un calcul exact cu ce avem de platit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by ligia13

Lona, noi nu intentionam sa vindem. Acolo pe pamant e si casa parintilor, care va fi a mea , cu drept de folosinta a mamei cat traieste.

Nu am inteles gresit. Ea a spus asha, ca pe langa taxe, etc, etc... tre sa platim "IMPOZIT" ca si atunci cand vinzi de exemplu un pamant, adica 3% din valoare....De-asta am fost shocata!
Tre sa ma vorbesc cu un notar se pare...

In fine, in cateva zile ne-a promis ca ne da un calcul exact cu ce avem de platit.

Clar inca un notar!

Mergi la inceput