Cam la ce suma se ridica un divort???

Cam la ce suma se ridica un divort??? | Autor: marinaa

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Cred ca am facut tot ce am putut ca sa-mi salvez casnicia dupa 15 ani de trait impreuna si un copil de 13 ani.El nu mai vrea sa ne acordam nici o sansa iar eu in acest moment dupa 8 luni de cand suntem despartiti neoficial nu stiu ce mai vreau si ce sa fac.El imi cere sa-i spun cand ma decid sa-i acord divortul de comun acord,eu nu vreau sa fiu de acord ,el este cel care a parasit domiciliul deci eu ar trebui sa bag divortul.Eu nu bag divortul pentru ca avand un copil minor o sa-l taram prin tribunal deci sa astepte majoratul...si tot am sperat ca este decat criza de 43 ani si o sa-si revina.Ma intreb ce motiv invoca el si ce martori o sa aduca,sa spuna ce....minciuni?!
Cam la ce suma se ridica pretentiile unui avocat ca sa te reprezinte in aceasta situatie in instanta?Daca ati trecut prin asa ceva (in ultimul timp numai de asta aud,a innebunit lumea...)puteti sa ma ajutati un pic?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai daca ii acorzi divortul de comun acord - din culpa comuna(sincer nu prea vad de ce n-ai face asta, daca sunteti despartiti de 8 ani) si sunteti de acord cu custodia copilului (probabil sa ti se acorde tie), nu cred ca va participa copilul la tribunal.
Vor trebui 2 infatisari, din care una cu martor.

Daca vrei circ, tot acolo ajungi, in sensul ca divortul se va pronunta pana ala urma, dar va lasa traume mari asupra voastra si a copilului.

Avocatul iti va percepe taxa in functie de cat se lungeste divortul. Adica daca faceti o forma civilizata - poate costa mai putin (intre 6-10 mil), daca veti avea multe infatisari - mai mult.

De exemplu, un divort la care nu va intelegeti asupra custodiei copilului poate dura si 2 ani, si chiar mai mult.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Divort simplu de comun acord costa 7 milioane, divort cu copil minor, culpa comuna, implica costa 12 mil lei vechi.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

E despartita de 8 luni!!

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by MissParker

E despartita de 8 luni!!

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Corect!

Scuze, Marina.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Marina,divortul poate sa-l ceara si el si daca vrea sa divorteze cu orice pret acum, ii va fi indiferent din vina cui se desface casatoria.
Degeaba te impotrivesti tu.Ai sa pierzi timp energie si bani si inca multe alte lucruri ce nu se platesc cu niciun mastercard,daca vrei sa intelegi ce vreau sa spun.
Daca nu vrei sa fie audiat copilul in tribunal poti sa ceri sa fie audiat ori in camera de consiliu ori de catre un asistent social(ca oricum va veni in ancheta mai ales daca nu va intelegeti in privinta custodiei) acasa.

Vrei sa eviti sa scoata minciuni si martori mincinosi? ori rezolvi si se intoarce la tine rapid, ori esti de-acord cu divortul...chiar si din vina lui daca tii la lucrul asta neaparat.

Tu esti convinsa ca vrei sa astepti pana la majoratul copilului?

Eu am cerut divort din vina ambilor si sentinta s-a pronuntat cu desfacere a casatoriei din vina exclusiva a lui.Nu sta la latitudinea exclusiva a voastra din vina cui se deface casatoria,ci la latitudinea judecatorului.
Geaba cere el sau tu din vina ta sau a lui sau a amandorura e judecatorul cel care in final cantareste lucrurile.
Eu am cerut din vina ambilor ca sa-l "inmoi" pe el (sa nu-l mai vad la usa ca-mi urla ca nu-i toata vina lui) , chiar daca vina nu a fost a mea .In ultima instanta nu ma interesa nici daca(prin minune) divortul s-ar fi pronuntat din vina mea.

Eu nu stiu cat costa un avocat pt ca m-am reprezentat singura,am facut cererea singura si tot eu am inregistrat-o .Nu sunt avocat si nici dreptul nu l-am facut,divortul meu s-a derulat in doua infatisari la distanta de o saptamana una de alta...si el nu l-a vrut.
Din respect pt copil nici macar n-am asternut in cerere toate motivele de divort ,ma gandesc ca devine de domeniu public si nu am vrut .
Am adunat niste informatii dintr-un ghid juridic intr-o biblioteca publica,pt ca bani de avocat nu aveam de aruncat.Am fost doar sa ma consult cu o avocata sa stiu cam la ce ma pot astepta,am platit consultatiile si taxele pt inregistrarea cererii plus niste taxe de judecata dar nimic insuportabil ca sa zic asa.
Sa nu uit sa zic ca avem un copil si din fericire la capitolul asta nu s-a opus.
Procesul pt impartirea de bunuri a fost separat si nici ala n-a durat mult.

Tu poate il iubesti,poate te gandesti la copil dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Subscriu si eu la cele spuse: divortul de comun acord dureaza doua infatisari (maxim trei, depinde de Autoritatea tutelara, citata si ea, de forma, pentru copil); culpa comuna si, daca e de comun acord cu adevarat, facut partajul la bunurile imobile in acelasi proces (se numeste tranzactie, e specificata in actul de divort, nu costa nimic si inlocuieste procesul de partaj) si stabilita pensia alimentara, nu in suma fixa (ca sa trebuiasca innoita mereu), ci in cuantum, adica procent din castigul sotului.
Oricum, pentru linistea ta, copilul este audiat separat, nu in sala de judecata. Si da, daca nu sunt probleme, te poti apara singura si este suficient un singur martor, comun, care sa confirme faptul ca nu mai puteti continua, fara sa dea cu barda in nici unul.
Daca nu vrei singura, este suficient si un avocat tinerel, la care onorariul nu depaseste 500 lei. De exemplu, fosta mea sotie nu a avut avocat, am avut numai eu, a fost suficient. Pentru ca ne-am inteles.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

un divort fara circ si fara avocati nu costa mai mult de 50 ron. Daca va intelegeti ce impartiti la divort, nu aveti nevoie de avocat. Modele de cereri de divort se gasesc pe net sau poti da un Help pe DC si vei primi sfaturi privitoare la redactare.

"Exista femei carora nu le place sa faca sa sufere mai multi barbati in acelasi timp, asa ca prefera sa se dedice unuia singur : acestea sunt femeile fidele."
Alfred Capus

http://community.webshots.com/user/rilbuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Un divort de comun acord,din culpa comuna a costat in luna aprilie 400 ron,o singura infatisare cu martor,dar nu am avut bunuri materiale de impartit,custodia a fost de acord sa mi-o lase mie de la bun inceput.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

quote:
Originally posted by rilbuc1

un divort fara circ si fara avocati nu costa mai mult de 50 ron. Daca va intelegeti ce impartiti la divort, nu aveti nevoie de avocat. Modele de cereri de divort se gasesc pe net sau poti da un Help pe DC si vei primi sfaturi privitoare la redactare.

"Exista femei carora nu le place sa faca sa sufere mai multi barbati in acelasi timp, asa ca prefera sa se dedice unuia singur : acestea sunt femeile fidele."
Alfred Capus

http://community.webshots.com/user/rilbuc

E adevarat ca poate costa doar atit...dar uneori merita toti banii din lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

pe mine ma costa 800 ron divort+custodie.sincer nu bani conteaza ci sa iasa bine.

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!

Mergi la inceput