Sarcinile casnice:)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Uite de aia imi pun eu baietii la treba sa stie ca nevasta nu e sluga ce o sa imi multumeasca nurorile, asa cum zic eu de soacramea ce bine l-a invatat orodnat, parfumat si curat.
Chiar ieri vorbeam cu soramea daca mai au norocul sa ia si canadience au puso , astea chiar ca nu prea fac nimic nu ca as avea pretenti dar macar ei sa puna mana sa faca ceva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

Uite de aia imi pun eu baietii la treba sa stie ca nevasta nu e sluga ce o sa imi multumeasca nurorile, asa cum zic eu de soacramea ce bine l-a invatat orodnat, parfumat si curat.
Chiar ieri vorbeam cu soramea daca mai au norocul sa ia si canadience au puso , astea chiar ca nu prea fac nimic nu ca as avea pretenti dar macar ei sa puna mana sa faca ceva .

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

Amin!!!

Si eu imi invat baietii de p-acum sa gateasca...sa stie sa umple masina de spalat vase, sa nu isi lase lucrurile vraiste...o sa vina si vremea sa-i invat sa spele hainele la masina si sa dea cu aspiratorul.

Nu sa-mi faca mie, ci sa stie cum se face si ca nu-i treaba exclusiv de femeie si sa nu se ofileasca cind aud de "treaba in casa"...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daraban spune:

Si sotul meu stie sa faca foarte bine de toate,curatenie,mancare(gateste super),sa spele haine cu mana sau masina(a stat singur o perioada,departe de mine)....doar daca vede ca este cine sa faca acuma nu se mai streseaza el.

Cred ca sunt eu prea rea...
Munceste mult saracul 20 ore din 24,dar cand e liber ma ajuta la toate.

Ma mai satur si eu sa fac aceleasi lucruri zilnic si cred ca de aceea sunt revoltata acum,dar o sa-mi treaca...

dana si deliutza mamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Un subiect care ma amuza, pentru ca eu traiesc un conflict interior legat de curatenia in casa si 'gospodinabilitate'. Cineva mai spus spunea ca 'acasa la mama' totul era apretata si spalat si frecat si lucind! Asa e(ra) si mama. E obsedata de praf si de mizerie si de menaj in general. Si mi-a transmis si mie ceva din sentmentul ca 'trebuie' sa fie curat, ca e mai presus de orice.
Eu nu am ajuns ca ea, dar am sentimente de vinovatie cand casa e plina de praf, haine peste tot si eu lenevesc in pat cu o revista.

Altfel, noi nu impartim trebile. Pe el nu-l intereseaza foarte tare curatenia, atata timp cat nu murim sufocati, e OK. Si daca suntem in pericol sa murim, pune mana si face. Daca nu are camasa calcata, isi calca singur, desi prefera sa i le calc eu, ca o fac mai bine. Mancare face si singur, cand are timp. De spalat, baga la spalat, cand nu se mai poate si are timp. Nu-i place sa le intinda (astfel ca m-am trezit cu ceva elemente de lenjerie innodate pe sarma) si, in afara de camasi, nu-l intereseaza sa fie calcate, ar umbla cu ele asa, daca nu i le-as calca eu. Duce gunoiul, face trebi barbatesti si nu are nicio pretentie vizavi de calitatile mele casnice. Daca vreau sa fac, fac, daca nu, ne descurcam fiecare.

Ca atare, eu fac ordine si curat pentru ca lui, efectiv, nu-i place, facem de mancare amandoi, spalam vase amandoi, ma ajuta cu diverse altele. Oricum eu am mai mult timp decat el si cum nu stam niciunul prea mult pe-acasa, ce e de facut se face aproximativ repede. Probabil cand ne vom 'inmulti' va fi mai complex.

Oricum, bine ca mama are fete, ca altfel ar fi fost insuportabil de exigenta cu nurorile la cap. curatenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Mi se pare foarte normal ca fiecare sa faca in casa cat poate, ce poate si ce stie.....ce nu stie, se poate invata. Mai ales ca muncim amandoi de dimineata pana seara si chef, cand venim seara de la servici obositi si enervati de trafic pe deasupra, sigur nu avem nici unul!!!!!!! Dar lucrurile trebuie facute ca sa nu murim inecati in jeg...drept urmare am o menajera care vine o data pe saptamana si face curatenie + calcat....ba mai schimba si pamantul la flori din proprie initiativa.....si in rest: spalat+intins rufe, vase, cumparaturi...facem amandoi cu randul, care cand are chef. N-a fost de la inceput asa dar ma bucur ca sotul meu a realizat ca asa cum mancam, murdarim amandoi.....si restul trebuie sa le facem amandoi. Daca o sa am baiat, sigur voi fi foarte atenta sa nu-l rasfat prea mult si sa-l invat macar sa-si poarte singur de grija, sa nu moara de foame cu mancarea in frigider sau sa manance numai shaorme de lene sa-si faca (ca frate-miu)....da' mai conteaza un lucru: stofa omului! Ca mama nu l-a invatat asa pe frate-miu si totusi....

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput