O intrebare desprte divort
Am si eu o intrebare.Cind cineva vrea sa divorteze, exista posibilitatea sa se completeze pe o coala de hirtie de catre avocat toate conditiile cerute,de exemplu:pensia alimentara........Apoi dusa la notar ,pentru a fi legalizata si adusa la persoana in cauza sa semneze.
Intreb asta pentru ca odata semnata hirtia ,sa aiba impresia ca ce a scris acolo e litera de lege si mai greu sa dea inapoi.
Raspunsuri
Elle_seb spune:
Nu cred ca are vreo legatura notarul cu procesul de divort. Instanta stabileste in baza probelor, ce este mai bine pentru copil, nu notarul.
Elle_seb
May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
ane2200 spune:
Exista si varianta asta. Sotul mi-a propus o astfel de intelegere notariala si cu ea ne prezentam in instanta. Insa avocata mea a zis ca e inutila, deoarece in instanta se va transcrie exact acelasi lucru la pronuntarea divortului. Deci e o cheltuiala in plus.
Dar, in caz de divort, e mai bine sa existe o intelegere intre parti ref la partaj, copii, etc... pentru a nu se pierde timpul in instanta si a lasa la alegerea judecatorului rezolvarea acestor probleme. Atentie insa, inainte de a semna orice hartie, sfatuieste-te cu un avocat.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
mumyca spune:
Mltumesc pentru raspunsuri.
M-am gindit la un astfel de lucru ,pentru a nu avea el timp sa puna la cale cu parintii lui cine stie ce fel de lucruri,si ptr. mine era ca o sursa de siguranta.
ane2200 spune:
Revin cu precizari - orice intelegere facuta la notar cu privire la partaj, incheiata inainte de desfacerea casatoriei este NULA. Mai mult, nici un notar nu va incheia o astfel de hartie, pentru ca e in joc painea lui.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
oana-andrei spune:
sunt noua in forum si sunt o mama singura proaspat divortata.am inteles ca te intereseaza ceva legat de acest lucru. eu am divortat in mai pt ca partajul sa se faca cu toate bunurile luate impreuna e necesar un proces de inventariere bunuri(aici intervine si av-l care poate sa faca acest lucru fara citarea partilor,adica el sa nu stie) astfel ca se judeca in lipsa si cu hotararea data de judecator te duci la in executor cu care mergi pt inventariere.in acest fel poti fi mai sigura ca vei avea ce imparti si nu vor dispare bunurile.sper ca ti-am fost de folos. a si sa nu faci nimic fara ca av-l tau sa stie si numai inprezenta lui.oana si bebe andrei