DOUGLAS LIBER
Imi puteti spune si mie ce inseamna "Douglas liber"? E o expresie pe care o vad la disgnosticul meu, in urma unei eco endo-vaginale. Tot incerc sa gasesc ceva pe net, dar nu reusesc...
Raspunsuri
andriushca spune:
stiu ca lichid in fundul de sac Douglas inseamna ca ai ovulat. de asemenea, prezenta de lichid in Douglas, cand nu se pune problema ovulatiei, stiu ca inseamna ceva infectie, oricum nu e de bine.
per a contrario, Douglas liber trb sa insemne ori ca nu ai ovulat, ori ca nu sunt probleme pe acolo. sa ma corecteze cineva daca gresesc.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
Coscos spune:
iti multumesc pt. raspuns; inteleg ca sacul asta e gol inainte de ovulatie, nu? Adica "Douglas liber" nu inseamna ca nu am deloc ovulatie?
Relya spune:
Din cate stiu eu "lichid in Douglas" este prezent doar 2-3 zile dupa ovulatie. In restul zilelor trebuie sa fie " Douglas liber". Deci tu ai facut eco inainte de ovulatie sau dupa 3 zile dupa ovulatie. Corect ?
" Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. " - Octavian Paler
Coscos spune:
Sincer, nu prea mai stiu nici eu; nu mi-am facut analize pt. ovulatie; stiu ca normal ar fi sa am in jur de 08-09 ale lunii, eu am facut eco pe 15... dar ajunsesem la dr. pentru ca in loc sa am CM, tot aveam niste "chestii ciudate" de culoare maro-negru.... E adevarat. dupa aceasta eco endo-vaginala, am avut o hemoragie ( eu credeam ca e CM), dar dr. m-a asigurat ca nu e!! Deci nu mai stiu ce sa cred: oi fi ovulat sau nu? oi fi avut CM sau nu?? Ca pe langa acest douglas liber, el a mai scris si "aspect de sinechie uterina", si ca as avea endometrul gros... deci el era cam in ceata, iar eu si-mai-si...
andriushca spune:
coscos, imi pare rau, in cazul asta ar trebui sa te ingrijoreze mai tare "aspectul de sinechie uterina" decat "Douglas-ul liber"... ar fi bine sa faci niste investigatii mai amanuntite.
iti doresc sanatate multa!
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
Coscos spune:
pt. sinechie uterina mi-a dat sa fac un tratament timp de 2 luni ( cu duphaston, cyclo-progynova, calciu lactic si clorocalcin), dupa care, daca e nevoie, imi va face interventia necesara ( zice el ca imi va introduce un sterilet , pentru doua luni). Sper sa fie asa de usor cum lasa el sa se inteleaga..