IFV- Toronto
Buna,
Sunt noua pe acest site. Ma impresioneaza faptul ca se discuta despre doctori, care este mai bun, cu mai multe reusite etc.
De fapt, se discuta orice.
Ce se stie despre doctorii din Toronto? Clinici?
Eu ma duc la o clinica, numita Life Quest. Sper sa incep IFV/FIV. Spun sper, fiidca am vrut sa incep procedura ciclul anterior si n-am putut, estrogenul era pre ridicat-300. Doctorul meu este Dr. Cadesky. El fiid plecat la o conferinta s-ar putea ca ovocitele sa-mi fie recoltate de Dr. Timea Belej-Rak. Este destul de tanara si nu prea am gasit prea multe despre ea pe Internet.
Stie cineva ceva despre acesti doctori?
De fapt as fi fericita sa aud si despre alti doctori specializati in inferitlitate din Toronto.
Merci
Raspunsuri
L5845 spune:
Buna Desenata si bine ai venit pe acest forum. Sper ca vei gasi curand raspunsuri la intrebarile tale si ca o sa anunti tot curand vestea ca esti
. Am citit intamplator un alt topic de pe forum, si am gasit ca mai este o fata din Toronto,Romanitza care a facut IA cu dr. de care intrebai tu, uite aici link, la topicul unde poti intreba de dr. respectiva.Multa bafta si sa auzim de bine.
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli
si 
Poze
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!
romanitza spune:
Buna,
Eu sunt sub monitorizare la doctorita Timea Belej- Rak, la aceeasi clinica, este destul de tanara, dar din cate am citit despre ea, este foarte bine pregatita in acest domeniu. Si eu am avut niste dubii la inceput (referitoare la varsta ei), dar s-a dovedit a fi ok.
Singurul lucru ce m-a deranjat a fost comunicarea, am incercat sa dau de ea intr-o anumita zi si nu am reusit...
Eu fac deocamdata inseminari, astept inca rezultatul la a 2-a luna, daca nu, as vrea sa trec si eu la FIV.
Tu de ce te-ai decis sa treci la FIV? Cine ti-a recomandat clinica asta?Mie mi s-a spus de catre medicul de familie ca este o clinica buna, ca toti trimisi acolo de ei au reusit...
Cam cat costa un FIV la clinica asta cu tot cu medicatie?
Daca vrei sa vorbim mai multe, imi poti da mesaj pe PM.
Mult succes si astept sa aud vesti!
roxana2007 spune:
Buna,
si eu sunt in Toronto si vreau sa incep sa merg la o clinica de fertilitate fiindca a trecut mai bine de un an de cand ne straduim sa facem un bb, si voiam sa stiu daca imi puteti da mai multe informatii cum sa procedez. Desenata, Romanitza voi ati ales singure doctorul sau ati fost indrumate la el de catre cineva. Ca sa ajung acolo imi trebuie trimitere de la medicul de familie?
Adica ii pot spune eu unde as vrea sa merg? Multumesc anticipat
Monica9 spune:
Eu merg la Dr Yoav Brill, in Toronto, mi se pare foarte bun, e specializat si in probleme de fertilitate dar el nu face IVF decat inseminari cred. Eu am endometrioza, din cauza asta nu am reusit sa raman gravi aproape un an. In mai am facut laparoscopie la medicul asta, si in iunie am si ramas. Eu am fost si sunt foarte multumita de el, dar daca voi vreti deja la IVF, el din pacate nu face, doar te poate trimite la o clinica. De medicii la care mergeti voi nu stiu nimic din pacate. Voi ce probleme aveti, e chiar singura sansa IVF?
Multa bafta va doresc, sa apara bebele si la voi cat de curand!
Monica
15+
Moniland spune:
Fetelor, la mii de km distanta de noi, dar din pacate cu aceleasi probleme, va pup si va doresc multe, multe reusite!
Desenata spune:
Nu se stie de ce nu ramenem. La nivel maroscopic, totul este OK. De aceea Dr. Cadesky a recomandat sa facem IVF ca sa vedem ce se vede la nivel micro. Am facut si 2 inseminari artificiale, fara a fi reusite. De IFV mi-era frica (dupa ce ne-au facut orientarea). Mi se parea o procedura foarte invaziva. Dar slava Domnului ca ma simt foarte bine, pana acuma (mi-a fost greata numai 1 zi si jumatate, dar dupa aceea organismul s-a obisnuit cu doza de hormoni).
Dr. Cadesky cred ca este un doctor bun, este asa de greu sa ii aprecizi... si-i apreciezi de cele mai multe ori dupa rezultate. Ce pot sa spun despre el este ca nu prea comunica, tot ce iti explica o face rapid, nu exita sentimentul uman de care ai cateodata nevoie. Primele consultatii durau efectiv 5 minute. Mult mai bun mi se pare Dr. Carl Laskin. Mi-a facut si el inseminre artificiala (2 implantari/o inseminare, una Cadesky, una Laskin. Glumet, te mai relaxeaza. Si nu pe fuga ca Dr. Cadesky (in fine Cadesly este si seful clinicii, deci este mai ocupat).
Am fost recomandata de doctorul de familie (Dr. Manicatide). Un doctor de familie te poate recomanda. acesta este site lor: www.lifequestivf.com
Cred ca conteaza si cat de aproape este clinica de serviciu. Voi fetelor cum v-ati descurcat cu checkup-ul zilnic si serviciu, cand trebuia sa faceti inseminari artificiale?
IVF-ul costa cam in jur de $10.000, depinde ce iti face. Pe mine m-a costat mai mult de $11.000. Am luat toate medicamentele de la inceput si cred ca am luat prea multe.
Felicitari Monica pentru ca ai ramas gravida. este nemaipomenit! Sa inteleg ca dupa laparascopie, ai ramas natural gravida, nu?
Si mai este un site interesant http://ratemds.com/ unde puteti sa cititi despre doctori si sa le dati un rating.
Dr. Cadesky are acolo 3.5, Dr. Laskin 4.8.
Desenata spune:
Si Lau Meli, merci frumos pentru poze. Sunt foarte frumoase. Sa va dea Dumnezeu tie si sotului tau copii :)
Monica9 spune:
Desenata mersi pt felicitari. Am ramas natural la prima incercare dupa laparoscopie. Dar la mine se stia cauza infertilitatii, adica se banuia endometrioza si dupa ce s-a curatat endometrioza am avut noroc si am si ramas. Tie nu ti-au rcomandat sa faceti laparoscopie? Uneori se face doar asa ca o investigatie, poate se descopera si cauza pt care nu ramai. Si medicul meu e cam grabit de obicei, nu sta prea mult la povesti, cam asa sunt majoritatea pt ca sunt foarte ocupati.
Mult succes la IVF, sa va iasa din prima, tin pumnii pt voi!
Monica
15+
romanitza spune:
Monica9 - felicitari pentru reusita, ne dai si noua sperante... Sa aveti un bebe sanatos, ma bucur foarte mult pentru voi!
Moniland - multumesc pentru incurajari, ai dreptate, suntem atat de departe, dar totusi avem si genul asta de probleme. Speram sa trecem cu bine si sa reusim cu toate sa devenim mamici cat mai repede!
Desenata - in primul rand multa bafta la IFV, din pacate la mine nu a fost sa fie nici dupa a 2a luna de inseminari, asa incat maine voi incepe o noua luna de stimulari si inseminari. Maine deja e ziua 3 si merg la analize la clinica.
In privinta medicilor, stai linistita, eu cred ca isi dau tot interesul, am avut parte, ca si tine, de aceleasi probleme in a comunica mai multe cu medicul meu, dar probabil asta e procedura aici.
O sa te mai tin la curent, astept vesti (bune ) de la tine!
SI la noi totul e ok din punct de vedere macroscopic, am fost incadrati la infertilitate inexplicabila, si primul pas ar fi stimulari cu Clomid si duble inseminari.
Multa bafta fetelor care incearca, felicitari inca o data celor ce au reusit!
Desenata spune:
Din pacate nu am raspuns bine la medicamentatie (Suprefact 0.05, Menopur 150 mg si Puregon 225 mg). Ha, ha ma simteam prea bine pe medicamente. Nu am decat un singur folicul care se va maturiza, ceilalti sunt prea mici. Asa ca mi-au propus sa canceleze sau sa mergem la inseminare artificiala. Au spus ca ar fi prea multi bani cheltuiti pe un singur egg.
Am ales inseminarea artificiala. Sper sa iasa de data asta!
Monica9: Cand am fost in Romania, la-m vazut pe Dr. Tutunaru si el mi-a spus ca ar vrea sa-mi faca o laparascopie ca sa vada mai bine ce este inauntru. In fine, nu putea cand puteam eu, am plecat din tara si n-am mai facut-o.
Cred ca am discutat cu dr. Cadesky despre endimetriosis. A spus ca nu este cazul (nu mai tin minte exact motivatia).