Egipt in septembrie?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

adi69 uite ca gasit vremea si pentru Hurghada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Multumesc frumos,m-am lamurit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Salutare,am intrat pe aici sa mai completez listutele..azi e ultima strigare,maine zburam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaviotita spune:

Adi69 calatorie placuta si concediu de vis....te astept cu detalii la intoarcere,ca in noiembrie urmez eu...eu plec in 3 nov...abia astept!!!

Mergi la inceput

Gaviotita, daca am inteles bine tu vei sta doua zile in Cairo.
Hai sa te "pregatesc" : dupa ce vei vedea acest oras nu vei mai vorbi urat despre Bucuresti, este unul din cele mai prafuite din cate am vazut. Incalta-te comod, daca stii ca ai de mers pe jos, iar daca folosesti taxi negociaza de la inceput pretul.

Daca iti pare ceva suspect spune-le ca vei vorbi cu nenea politistul si...se va rezolva orice rapid .

In supermarketuri se obisnuieste sa se dea restul pana la ultimul banut si nu se lasa ciubuc, in schimb la tarabe, piete "trage" de pret cat poti.

Se dau tipsuri la oricine iti face un servici: la restaurant, iti sterge pantofii, masina, iti cara bagajele, etc.

Prietena mea a cumparat totul cu cca. 30-45% mai ieftin decat primul pret pe care il ziceau ei. Daca stii ca ai de luat suveniruri pentru mai multe persoane, cu atat mai bine "scote-i ochii", la fel si daca marfa are ceva "defect", spune-le mai in gluma, mai in serios.

Traficul iti va pare obositor, zgomotos, infernal, dar pot sa te asigur ca aici accidentele sunt rare si usoare pentru ca cine a facut strazile le-a facut bine, cu cap, si au o sumedenie de idei de nu-i lasa sa prinda viteza in locurile importante. Vei vedea de asemenea politisti in diverse locuri, e Ok, iar vorbitori de limba engleza sunt relativ usor de gasit (in farmacii cu siguranta vb engleza si, in general egiptenii sunt foarte saritori si calzi cu strainii).

Aici nu se fura, poti sta mai relaxata decat in alte parti, insa ai grija pe unde sunt si alti turisti mai stiu eu rusi, cehi sau alte natii. Am auzit si eu ca incidente de genul asta au fost "in interiorul" hotelului si nu pe strazi, nu vreau sa jignesc pe nimeni.

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaviotita spune:

Norocuta multumesc mult de informatii !!!Esti foarte draguta...
Noi mergem intr-o excursie - circuit prin tot Egiptul de 12 zile.Sper sa vedem multe locuri interesante si frumoase.Avem cam asa in program: Cairo,apoi Alexandria,Fayoum-Elmynia-Assiut-Luxor,apoi la Aswan.Urmeaza 3 zile pe un vas de croaziera.Apoi ne vom indrepta spre Hurgada si de aici cu ferry-botul vom merge la Sharm El Seikh.Urmeaza Muntele Sinai,iar in ultimele 2 zile ne reintoarcem in Cairo(Piramidele,Sfinxul etc).
O sa tin cont de sfaturile tale,mersi inca o data pentru tot.
Tu esti plecata demult in Egipt?

angishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Gaviotita, unde ati gasit circuitul asta asa complet? sau mergeti pe cont propriu??

Norocuta, vad ca locuiesti in Egypt...imi poti spune, daca vrem, din aeroport din Cairo sa mergem direct la piramide, avem cu ce? este safe? sau sunt ceva agentii de turism ce au biroul in aeroport care organizeaza asa ceva, este bus pana acolo? cati km?
Ca ma bate gandul sa fac o excursie "mai altfel" de cateva zile in Egypt, nu prin agentie, ci pe cont propriu, intai sa vedem piramidele in Cairo si apoi sa zburam cu Egyptair la Sharm El Sheikh pt cateva zile la plaja.

Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gaviotita

Norocuta multumesc mult de informatii !!!Esti foarte draguta...
Noi mergem intr-o excursie - circuit prin tot Egiptul de 12 zile.Sper sa vedem multe locuri interesante si frumoase.Avem cam asa in program: Cairo,apoi Alexandria,Fayoum-Elmynia-Assiut-Luxor,apoi la Aswan.Urmeaza 3 zile pe un vas de croaziera.Apoi ne vom indrepta spre Hurgada si de aici cu ferry-botul vom merge la Sharm El Seikh.Urmeaza Muntele Sinai,iar in ultimele 2 zile ne reintoarcem in Cairo(Piramidele,Sfinxul etc).
O sa tin cont de sfaturile tale,mersi inca o data pentru tot.
Tu esti plecata demult in Egipt?

angishor

Ce circuit super ai! Please, citeste cat poti de mult de acasa caci sunt prea multe informatii pe care oricat de iscusit ghid vei avea nu va putea sa iti zica de toate. Mai ai cateva zile, profita si informeaza-te la maxim...eu am o carte faina despre Egipt luata din ro, dar mai e si internetul....vezi tu. Cand vei fi aici drumul si dorinta de a vedea cat mai mult te vor epuiza.
Neaparat camera video/photo, va fi pacat sa ratezi ciudateniile de pe tarmurile astea....unele sunt socante, vei vedea tu...

Si eu am fost intr-un circuit cu familia, dar organizat de aici: Cairo, Luxor, Aswan. Ei bine Luxor m-a impresionat cu templele lui, dar in Aswan as vrea sa mor...e o liniste acolo, un aer special...e ceva ce nu am ma gasit niciodata nicaieri. Este un Muzeu al Nubienilor, iar toate povestile celor din jur despre nubieni mi-au marit curiozitatea si mi-am jurat ca voi reveni si voi vizita chiar satele lor. De asemenea e hotelul ...incepe cu C nu-mi vine acum numele und s-a facut filmul dupa Agatha Christie (nu stiu daca asa se scrie, scuze).

La muntele Sinai nu am ajuns ca un picut departe pt noi, dar e in planurile anilor ce vin. Am auzit ca la Manstirea Sf. Ecatherina (de pe acel munte) este un familie fff veche care ar proveni din romani...cica si vorbesc, dar numai intre ei-functioneaza ca un trib cu legi interioare). Ar fi interesant de stiut daca e adevarat, ori basme...

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

.gaviotita eu sunt aici din 2003, cu vizitela de rigoare in Ro, dar pana sa avem bebele si mie si sotului ne-a placut mult sa calatorim.

Am "batut" Egiptul si in lung si in lat destul de mult. Pentru mine peisajul a fost socant pentru inceput, dar dupa ce m-am obisnuit nu mi s-a mai parut ciudat ca aici nu vezi verde ci portocaliu-oranj, iar muntii nu sunt munti ci mormane de pietre si nisip.

Cairo e super fain de vazut noaptea ca au muuulte lumini si nu vezi mizeria , bine hai sa nu fiu rea...depinde de zona sunt si zone super faine. Ma suparam de ce nu spala nimeni cladirile ca in Ro, apoi am inteles ca e inutil.
Noi locuim aproape de Piramide, le puteam vedea de pe balcon, dar acum au construit unii un bloc si s-a dus, insa pentru asta platim pretul de a avea constant praf in casa pe care ai senzatia ca e mai bine sa nu il stergi ca tot se va depune in cateva ore .

Strazile/autostrazile sunt de f buna calitate astfel calatoriile sunt f placute cu masina. In tot desertul vezi din cand in cand puncte de salvare si patrule de jandarmi care te fac sa nu simti ca esti in pustietate. Cat despre mitul ca in desert nu e apa...nu e decat un mit , aici tot Cairo e impanzit de "frigidere" (niste cutii ca de aluminiu care au filtre cu apa rece potabila)facute de oameni cu inima mare. Gasesti muuult mai usor apa de baut decat in orice oras din Ro. Paradoxal!!!

Revenind la calatorii...la Luxor am fost cu trenul la cuseta cls.I, apoi ne-au imbarcat pe vas pana la Aswan, apoi ne-am intors tot cu trenul 13-14 ore...nu prea m-a incantat ca nu m-am putut odihni in paturile acelea, dar dupa ce mi-am tras sufletul i-am spus sotului ca oricand sunt gata in juma' de ora cu bagajele daca ma mai invita inca o data in acele locuri.

Cum am zis: Aswan e locul meu de suflet. Am fost in ianuarie si acolo in miezul zilei stateam in tricou pe punte. Imi venea sa dorm pe puntea vasului, Nilul fiind calm, iar vaporul se misca lent aveam impresia ca in jurul meu se deruleaza un film al civilizatiilor: vedeam egipteni imbracati in costume traditionale sapand pamantul-adevarat f fertil de langa mal, apoi palmierii defilau incetisor, apoi mai zaream cate un palc de case "fara acoperis" cum le ziceam eu, dar cu antene parabolice...ce mai mi s-a parut cea mai frumoasa experienta.
In Aswan am si vizitat, dar ne-a si plimbat cu feluca ori intr-o seara am fost invitati la un restaurant nubian unde ni s-a servit meniul cu un spectacol original nubian. De pe teresa puteam vedea Nilul si niste stanci rotunde inconjurate de palmieri, totul parca fara "colturi", tocmai bune sa iti unga sufletul.
Nu rata sucul natural de mango si alunele-cele de Aswan sunt delicoase si sunt f ieftine, noi am cumparat cu kg. Sucul aici se face din pulpa de fruct fara chimicale, caci mango le creste multor egipteni in curte, cum sunt la noi merii. De asemenea limonada de aici se face din lime, merita incercate!

hai ca m-am lungit cat...sper ca nu am plictisit...
Daca mai ai intrebari, astept cu drag!

Pana atunci numai bine tuturor.

Scuze daca am scris cu greseli, dar cel mic ma trage "la somn" si nu mai am timp sa recitesc.

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura T

Gaviotita, unde ati gasit circuitul asta asa complet? sau mergeti pe cont propriu??

Norocuta, vad ca locuiesti in Egypt...imi poti spune, daca vrem, din aeroport din Cairo sa mergem direct la piramide, avem cu ce? este safe? sau sunt ceva agentii de turism ce au biroul in aeroport care organizeaza asa ceva, este bus pana acolo? cati km?
Ca ma bate gandul sa fac o excursie "mai altfel" de cateva zile in Egypt, nu prin agentie, ci pe cont propriu, intai sa vedem piramidele in Cairo si apoi sa zburam cu Egyptair la Sharm El Sheikh pt cateva zile la plaja.

Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi

laura T

Off, off ploiesteanca de-a mea cum sa nu iti raspund, dar stai sa ma interesez ca nu prea sunt in tema. Vrei sa vii singura ori cu familia? Si cand?

Scuza-ma ca pun astfel de intrebari, dar stiu eu de ce

Mami cu doi lei paralei

Mergi la inceput