Muresence... la apel :) (4)
Raspunsuri - Pagina 13
olim spune:
teoretic o sa nasc normal, ca aici nu au auzit de cezariana la cerere, adica doar daca ai complicatii sau sta 24 de ore cu contractii iti fac cezariana, asa ca in principiu e o nastere normala.
va doresc o zi frumoasa sa aveti
+38 si Alexandru Marius
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by olim
teoretic o sa nasc normal, ca aici nu au auzit de cezariana la cerere, adica doar daca ai complicatii sau sta 24 de ore cu contractii iti fac cezariana, asa ca in principiu e o nastere normala.
va doresc o zi frumoasa sa aveti+38 si Alexandru Marius
Ce prostie. Suntem in sec.21, cred ca fiecare are dreptul sa decida cum vrea sa nasca.
Oricum iti tinem pumnii si iti dorim nastere usoara.
Criss si Alex
olim spune:
sunt de acord cu tine crris, dar ei zic ca e mai sanatos sa nasti normal, ca e mai bine si pentru mama si recuperarea e mult mai repede, plus ca ar fii costurile mult mai amri pentru o cezariana, decat la nastere normala.Aici de exemplu medicul nici nu vine, daca nu e necesar, ca nasti cu moasa, ea se ocupa de tot, pluc ca stai maxim48 de ore de la nastere in spital,deci cheltuielile is mai mici, cand la cezariana vine chirurg, anestezist, sta 4-5 zile, mancare diferita, ingrijiri mai multe.
Trebe sa ai o recomandare de la alt medic, si atunci nu e nici o problema, dar asa ca la noi ca cer eu cezariana ca nu am chef sa nasc normal, la stat nu se poate.Pot sa ma duc la o clinica privata, dar ma costa peste 3000 de euro, si in caz de complicatii, tot la stat ma trimite
, dar ramai cu banii dati.
Asta e sistemul aici, dar sa stii ca am fost mult la urgenta, si m-au tratat super-bine, plus ca 24 de ore poate sa stea cineva cu tine, si asta face enorm de mult in momentele respective, si doar apesi pe un buton si vin sa vada ce ai nevoie, si nu se uita nici urat la tine.Plus ca nu asteapta nimic, ba dimpotriva.Ultima data am stat in observatie 5 ore si am prins pranzul, s-au oferit sa imi aduca ceva de mancare, si pe la 5 mi-au dat un susc de portocale.Ori in Romania

Sper ca Alex sa dea o mana de ajutor, si sigur va iesi totul bine![]()
+38 si Alexandru Marius
Biancas spune:
Nici la noi in Tg-Mures nu naste care cum vrea. Ca sa iti faca cezariana trebuie sa ai pile mari sau bani multi, sau sa ai intr-adevar probleme medicale (coxartroza, dioprii mari...etc)
Si dupa o nastere normala e mai ushora recuperarea decat dupa cezariana.
Eu la Sandra am vrut sa imi fac cezariana si nu a vrut sa imi faca medicul. Si nu pt ca nu il cunosteam sau nu ma cunostea, pur si simplu nu a vrut, mi-a recomandat sa nasc natural ca e mai sanatos.
La Dani m-am dus cu ideea sa imi faca epidurala si iar nu a vrut. Nu a vrut pt mai multe motive pe care mi le-a spus atunci, si i-am dat dreptate dupa ce am venit acasa si am citit pareri pro si contra. Inca la noi nu se fac epidurale pt riscurile sunt putin cam mari si nu avem anestezisti destul de buni care sa isi asume consecintele
...
. Parerea mea...
Si aici nasti cu moasa, medicul vine si se uita...cel putin la mine a stat langa mine de la inceput, mi-a spus ce sa fac, cand sa screm etc...dar el si-a inceput treaba (cusutul) dupa ce a termina moasa. El a spus sa mi se puna perfuzie pt ca aveam contractii aiurea, pe cand o moasa nu prea poate decide. Ea te ajuta sa nasti, iti scote copilul si iti spune cand sa impingi. O moasa e mai valabila ca medicul
. Apropo..moasele sunt asistente, sunt asistente cu curs de moase, sau cele tinere cu scoala de moase (de cativa ani s-a introdus scoala asta).
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Fiquelle spune:
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati, daca puteti: caut sa inchiriez pentru revelion pensiune cu minim 5 camere si bucatarie sau apartament cu 4-5 camere , cam 5 nopti, in zona de munte sau oricum, aproape! Daca aveti vreo cunoastinta care inchiriaza, va rog, un numar de telefon! Multumesc din suflet!
MADALINA si SOFIA MARIA(12.08.2004)
ellymer spune:
Salut! Ma primiti si pe mine in clubul vostru?
Sunt si eu mamica din Mures, nascuta in Bistrita....dar de 10 ani mureseanca.
Daca-mi permiteti...as raspunde si eu la apel...
Maria, mama lui Eli.
olim spune:
salutare tuturor
ellymer bine ai venit in gasca

noi am petrecut o noapte in alb, dar trece![]()
va doresc o zi frumosa sa tuturor

+39 si Alexandru Marius
lizzy spune:
ellymer, bine ai venit!
spune-ne mai multe despre voi!
olim, vad ca sunteti optimisti, chiar si dupa o noapte alba
v-a facut alex sa stati de garda? 
ianis tot la praid, face 10 zile de salina, vine vineri acasa mi-e dor de el. marc la a 2-a infectie urinara, ceea ce nu e o tragedie, dar ne asteapta cateva saptamani de antibiotic
si daca recidiveaza necesita investigatii suplimentare (cistografie in principiu)
pana cresc copiii mei si-om scapa de boli sunt toba de carte, numai buna de pediatrie 
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
olim spune:
salutam fetele
noi suntem obositi, ca ne-am petrecut noaptea la urgenta, Alex nu a mai miscat de aseara de la 11 si azi noapte am fugit la urgenta, si m-au tinut pana acuma, m-au monitorizat, si se pare ca totul e ok,Ma duc sa dorm putin, ca is obosita, cred ca m-a obosit mai tare condusul plus stresul ca Alex nu misca.Se pare ca nu prea avea chef de mare lucru, ca i-am dat de toate si nimic.Era foarte linistit si la monitorizari, inclusiv medicu s-a mirat, mai ales ca stie ce activ este de obicei.
va doresc o zi frumoasa sa aveti toata

+39 si Alexandru Marius
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Biancas
Nici la noi in Tg-Mures nu naste care cum vrea. Ca sa iti faca cezariana trebuie sa ai pile mari sau bani multi, sau sa ai intr-adevar probleme medicale (coxartroza, dioprii mari...etc)
Si dupa o nastere normala e mai ushora recuperarea decat dupa cezariana.Eu la Sandra am vrut sa imi fac cezariana si nu a vrut sa imi faca medicul. Si nu pt ca nu il cunosteam sau nu ma cunostea, pur si simplu nu a vrut, mi-a recomandat sa nasc natural ca e mai sanatos.
La Dani m-am dus cu ideea sa imi faca epidurala si iar nu a vrut. Nu a vrut pt mai multe motive pe care mi le-a spus atunci, si i-am dat dreptate dupa ce am venit acasa si am citit pareri pro si contra. Inca la noi nu se fac epidurale pt riscurile sunt putin cam mari si nu avem anestezisti destul de buni care sa isi asume consecintele...
. Parerea mea...
Si aici nasti cu moasa, medicul vine si se uita...cel putin la mine a stat langa mine de la inceput, mi-a spus ce sa fac, cand sa screm etc...dar el si-a inceput treaba (cusutul) dupa ce a termina moasa. El a spus sa mi se puna perfuzie pt ca aveam contractii aiurea, pe cand o moasa nu prea poate decide. Ea te ajuta sa nasti, iti scote copilul si iti spune cand sa impingi. O moasa e mai valabila ca medicul. Apropo..moasele sunt asistente, sunt asistente cu curs de moase, sau cele tinere cu scoala de moase (de cativa ani s-a introdus scoala asta).
Bianca![]()
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Asta depinde de organism. Eu m-am refacut foarte repede dupa cezariana, ma miscam foarte usor in timp ce mamicile care nascusera natural, abia puteau pasi. Nu m-a durut niciodata operatia, iarasi, cred ca depinde foarte mult de medic, iar al meu e "the best".
Criss si Alex