FACULTATE LA 36 DE ANI.ESTE PREA TARZIU?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ForemanElf spune:

Elyda, felicitari si bafta!
Nu e niciodata prea tirziu sa faci o facultate.
Eu imi fac doctoratul si sint Teaching Assistant la doua universitati (asta e cam acelasi lucru cu 'asistentul universitar' de la noi).
Aici nu e nimic iesit din comun sa faci facultatea la 30-si ceva, 40, 50 sau chiar si mai tirziu.
Am avut semestrul trecut o studenta al carei baiat (de 33 de ani) isi face doctoratul in chimie. Mama lui era studenta in anul patru si se pregatea sa devina invatatoare. Mi-a povestit ca toata viata si-a dorit sa lucreze cu copii de clasele 1-4, dar n-a avut niciodata ocazia sa-si termine studiile. Nu cred ca am vazut multi oameni atit de muncitori si ambitiosi ca femeia asta. Sper din toata inima sa ajunga acolo unde vrea, ca merita!
Asa ca nu depinde decit de tine
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by lioness1980

multumesc Elyda pentru raspuns

..ce pot spune..ca idee generala..cum ti s-a parut cel putin primul an? presupun ca nu este o facultate usoara dar nu cred sa fie si foarte grea ..avand in vedere ca disciplinele de studiu sunt oarecum logice...adica nu cred sa fie vorba de mult stres....
cu practica cum se procedeaza la voi?

pe mine ma intereseaza aceasta facultate deoarece ma atrage psihologia ca si specialitate, am citit cateva carti de psihologie (despre caractere, temperamente, cunoastere de sine.......si alte cateva) si astfel m-am decis sa ma pregatesc in domeniu, mi-am dorit asta de cativa ani dar am preferat sa mai stau sa meditez dar acum cred ca va fi alegerea cea mai buna...

din punctul meu de vedere este o facultate f grea. poate pentru ca am avut curajul...sau inconstienta sa ma inscriu la zi . este si logica prezenta in cursuri , DAR nu in masura prea mare . neuropsihologia unde inveti neurologie pura , si inveti ca nu ai ce face cu logica aici , fundamentele psihologiei , unde tocesti efectiv sute de pagini , metodologie...e o materie f grea si greu de retinut si... multe altele . intr-adevar , exista o materie numita gandire critica unde logica este prezenta 100%.astea sunt cateva din anul I, in anul II psihodiagnoza ...e numai de invatat despre sute de teste care s-au aplicat de la 1900 si pana astazi in toata lumea , seminariile sunt interesante aici pentru ca se aplica teste , psihologia adultului si varstnicului...n-ai ce face cu logica, inveti despre toate transformartile care apar de-a lungul vietii, psihologia personalitatii la fel este de toceala si de inteles ce inseamna .cel putin mie nu mi se pare ca te poti folosi prea mult de logica , desi eu la varsta mea de ea ma folosesc si am probleme cand materia nu se poate structura logic.sunt foarte putine materiile unde te poti baza pe logica , mai ales in anul II si in anul III mai niciuna pentru ca inveti despre anumite tulburari si trebuie invatate ca atare.singurul lucru care pe mine m-a ajutat enorm , nici nu-mi imaginam ca se poate asa ceva , a fost experienta mea de viata . faptul ca am trecut prin perioadele vietii despre care invatam , ca am copii , parinti , bunici , ca am atatia ani petrecuti printre oameni si ca am avut experiente multiple de toate felurile , m-a ajutat enorm . m-a ajutat sa inteleg si sa ma inteleg. deci numai cu logica nu te poti descurca , trebuie sa poti invata "tone" de informatii care nu intotdeauna iti vor placea, sa poti sa faci proiecte semestriale , eu am avut semestrul asta 12 proiecte si de unele era conditionata intrarea in examene. am stat in biblioteca mai multe ore decat am stat cu familia, dar mi-a placut. anul I sunt mai mult materii introductive care nu sunt foarte interesanta , din anul II se intra pe materii legate clar de domeniu.daca iti place , daca simti ca poti sa-i aloci 90% din timpul tau si simti ca ti se potriveste fa-o, este o facultate pe care o recomand tuturor celor care vor sa se cunoasca pe sine si sa-si explice lucruri uneori de neinteles.acum nu stiu daca la ID sunt aceleasi reguli, cum se noteaza sau daca se fac proiecte, dar nu ar trebui sa fie prea multe diferente.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lioness1980 spune:

multumesc mult Elyda pentru explicatii...
da sincer imi doresc sa urmez acest domeniu deoarece exact cum ai spus tu, imi doresc sa ma cunosc pe mine mai bine si asemenea sa ii cunosc pe ceilalti, sa inteleg ce este in spatele cuvintelor fiecaruia, sa pot fii mai aproape de ei si sincer nu putini sunt prietenii care m-au indrumat ca as avea inclinatii spre aceasta disciplina avand in vedere felul meu de a fi si nu numai ...
in orice caz ma mai gandesc dar deocamdata asta imi doresc ...
multumesc mult...
pupici

Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Io ce sa mai zic??? am aproape 41 de ani si sunt anul IV (la Psihologie). E drept ca am inceput-o la 32 de ani, am facut 3 ani la zi, am intrerupt 5 ani din motive de emigrare, iar acum sunt pe ultima suta de metri. Ma indoiesc ca voi profesa vreodata, in conditiile in care aici, de moment, nu mi se va recunoaste diploma, insa da o oarecare greutate in CV.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mali

Io ce sa mai zic??? am aproape 41 de ani si sunt anul IV (la Psihologie). E drept ca am inceput-o la 32 de ani, am facut 3 ani la zi, am intrerupt 5 ani din motive de emigrare, iar acum sunt pe ultima suta de metri. Ma indoiesc ca voi profesa vreodata, in conditiile in care aici, de moment, nu mi se va recunoaste diploma, insa da o oarecare greutate in CV.

Poze Vladutz http://community.webshots.com/user/vladimir_2005

si cum ti se pare psihologia Mali?.Unde ai facut la zi la stat? Esti multumita?Ce te-a determinat sa alegi psihologia? Apropos... eu am 27 ani, implinesc 28 in august.

pupici fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oprietena spune:

Ma cam bate si pe mine gandul de a face psihologia, am cerut cateva idei si despre cursurile Eurocor, Lioness cred ca tu mi-ai raspuns, , ma mine ma intreseaza pentru o mai buna pregatire ca inspector resurse umane, sau cine stie pe viitor...si desigur una e sa spui la angajare ca ai si o fac. in domeniu si alta e sa mergi doar cu practica.
Am vazut ca cei de la Maiorescu, Hyperion si Ecologica au fac de psihologie, numai ca pe site scrie doar de cursuri la zi, eu vreau IDD, mi-ar fi mult mai usor, (casa, copil, sot)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by oprietena

Ma cam bate si pe mine gandul de a face psihologia, am cerut cateva idei si despre cursurile Eurocor, Lioness cred ca tu mi-ai raspuns, , ma mine ma intreseaza pentru o mai buna pregatire ca inspector resurse umane, sau cine stie pe viitor...si desigur una e sa spui la angajare ca ai si o fac. in domeniu si alta e sa mergi doar cu practica.
Am vazut ca cei de la Maiorescu, Hyperion si Ecologica au fac de psihologie, numai ca pe site scrie doar de cursuri la zi, eu vreau IDD, mi-ar fi mult mai usor, (casa, copil, sot)

Mirela & Rares nazdravan(06.01.2005)

POZE

eu am casa , copiii, sot , servici...o sa o iau razna...

Dana

Mergi la inceput

seara buna fetelor!!
este posibil sa iti fi raspuns eu referitor la cursurile de inspector resurse umane caci am terminat unul anul trecut cu diploma de la MMSS dar ..lucrez cu totul in alt domeniu, lucrez ca operator dispecer ...
Da, doar facultatea de psihologie a Universitatii Titu Maiorescu are forma de invatamant Id acreditata pentru psihologie, in rest nu sunt decat la invatamant de zi ceea ce mi-ar fi imposibil....
eu am de gand sa fac psiho si cred ca inclin spre Maiorescu, de si m-ar fi tentat si litere - universitatea bucuresti - id dar e mult mai scump si tot mai mult ma atrage psiho mai ales ca o pot corela cu informatiile de HR in viitor si daca totul decurge bine cu ajutorul lui Dumnezeu poate urmez in viitor un Master in Resurse Umane, mi-ar place foarte mult.. oricum ma mai gandesc....

Daca vrei sa mai vb si poate ne hotaram sa ne inscriem impreuna la id la psiho la maiorescu si tinem legatura

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oprietena

Mirela & Rares nazdravan(06.01.2005)

POZE

acum am urmarit nu ti-am raspuns eu, oricum eu sunt decisa cam pentru Titu Maiorescu -ID - psihologie ... daca te hotarasti si tu tinem legatura, mi-ar face mare placere sa cunosc mai multe fete cu aceeasi dorinta si sa colaboram cu alte cuvinte...mai ales ca esti tot din Bucuresti.....apropo eu nu am familie, copil, ..locuiesc cu mama si fratii mei, dar am servici stabil si alte socoteli care nu imi permit sa merg la zi ...
sper sa mai vorbim. pupici :*:*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Mai exista materii de umplutura, adica materii care practic nu-ti trebuie, dar... sunt bagate in programa? si trebuie sa le tocesti.

Eu am terminat Politehnica, demuuuuuult, prin 94, dupa doi copii si mai multe necazuri m-a cam lasat si memoria, daaaaar, intrucat n-am murit inca, si mai e mult pana atunci, ma gandesc sa-mi caut talentul, pasiunea, ceva-ul acela care se afla adanc in fiecare din noi.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ma gandeam la un ajutor specializat - un consilier de cariera. Unde gasesc asa ceva? Este oare eficient? Exista cineva specializat la care sa apelez?
Multumesc.

Mergi la inceput