demisie fara preaviz

demisie fara preaviz | Autor: @lex@ndr@

Link direct la acest mesaj

Am deschis acest subiect in speranta ca cineva stie o metoda buna sa plece de la locul de munca fara preaviz. Din cate stiu eu cu acordul partilor nu e nevoie de preaviz, prin demisie esti nevoit sa stai la preaviz daca angajatorul iti cere asta, singura metoda de demisie fara preaviz ar fi neimplinirea obligatiilor angajatorului ( art 40 Codul Muncii).
2) Angajatorului īn revin, īn principal, urm#259;toarele obliga#355;ii:
a) s#259; informeze salaria#355;ii asupra condi#355;iilor de munc#259; #351;i asupra elementelor care privesc desf#259;#351;urarea rela#355;iilor de munc#259;;
b) s#259; asigure permanent condi#355;iile tehnice #351;i organizatorice avute īn vedere la elaborarea normelor de munc#259; #351;i condi#355;iile corespunz#259;toare de munc#259;;
c) s#259; acorde salaria#355;ilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munc#259; aplicabil #351;i din contractele individuale de munc#259;;
d) s#259; comunice periodic salaria#355;ilor situa#355;ia economic#259; #351;i financiar#259; a unit#259;#355;ii, cu excep#355;ia informa#355;iilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natur#259; s#259; prejudicieze activitatea unit#259;#355;ii. Periodicitatea comunic#259;rilor se stabile#351;te prin negociere īn contractul colectiv de munc#259; aplicabil;
e) s#259; se consulte cu sindicatul sau, dup#259; caz, cu reprezentan#355;ii salaria#355;ilor īn privin#355;a deciziilor susceptibile s#259; afecteze substan#355;ial drepturile #351;i interesele acestora;
f) s#259; pl#259;teasc#259; toate contribu#355;iile #351;i impozitele aflate īn sarcina sa, precum #351;i s#259; re#355;in#259; #351;i s#259; vireze contribu#355;iile #351;i impozitele datorate de salaria#355;i, īn condi#355;iile legii;
g) s#259; īnfiin#355;eze registrul general de eviden#355;#259; a salaria#355;ilor #351;i s#259; opereze īnregistr#259;rile prev#259;zute de lege;
h) s#259; elibereze, la cerere, toate documentele care atest#259; calitatea de salariat a solicitantului;
i) s#259; asigure confiden#355;ialitatea datelor cu caracter personal ale salaria#355;ilor.

Contributiile (nici cele ale angajatorului si nici cele a asiguratilor) nu sunt virate de 3 luni, NPGM in niciun caz, deci m-as incadra. Acum, trebuie mai intai sa ajung la o intelegere cu el amiabila (si nu cred ca se v-a rezolva asa)pt ca nu vreau circ, discutii ci loc de buna ziua, apoi in cazul in care nu doreste nici cu acordul partilor nici cu demisie fara preaviz trebuie sa fac o demisie cu toate cele insiruite clar si precis ( Oprirea din salariul brut pt cotributii si nevirarea lor la stat, lipsa NGPM bla bla bla). Cum ii inmanez asa ceva? Daca o rupe? Cineva mi-a spus ca o pot trimite f frumos cu confirmare de primire, dar totusi mi se pare ca ar putea sa zica ca nu a primit asa ceva, ca in plic era altceva. Nu mai stiu ce sa zic, doar ca ar fi in stare. S-a mai lovit cineva de asa ceva? Are cineva vreo idee cum pot rezolva mai sigur?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

o inmanezi cu numar de intrare prin registratura societatii daca ai asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect. Insa conteaza formularea demisiei. Daca vrei fara preaviz si cu motivatiile de mai sus in procent de 99% vor avea control.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @lex@ndr@ spune:

Am scapat. Noroc cu contabila l-a facut in 2 timpi si trei miscari. Am reusit pana la urma cu acordul partilor. Oricum nu mai avea ce sa faca.
I-am promis totusi ca mai trec cand am timp pana gaseste un inlocuitor si sa ii arat si noului nefericit cum sa utilizeze programul.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

am cautat in forum diverse despre demisie si indraznesc sa intreb si eu:
demisia este obligatoriu insotita de preaviz, avand in vedere ca angajatorul isi indeplineste toate obligatiile descrise mai sus?

motivul demisiei este schimbarea locului de munca, am spus ca e posibil sa plec de la actualul loc de munca din clipa in care m-au chemat ceilalti la interviu.

am propus incetarea contractului de munca prin acordul partilor, am spus ca mai stau doua saptamani aici...tote bune si frumoase.

numai ca simt ca managerul de aici incepe sa realizeze ca plec.si a inceput sa comenteze de ce nu i-am spus ''mai din timp''....mai din care timp, frate?de jumatate de an ii spun ca aplic la diverse firme si vreau sa gasesc altceva....

asa ca, va intreb: demisia e obligatoriu insotita de preaviz?(ca dc il vad ca sare calu' asta ma bate gandu sa fac...)

multumesc

Mergi la inceput

Tu faci adresa ei nu pot sa te tina mai mult de 15 zile de la data depunerii adresei. Atat.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc Marius.
Am functie de conducere.....inseamna ca sunt 30 de zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Depinde cum e specificat in contractul de munca.

Mergi la inceput

Da depinde ce anume apare in contract. Probabilitatea sa fie 30 de zile este insa destul de mare.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius,multumesc frumos pt promtitudine.
e 30 de zile.

Mergi la inceput