biserica din Mosuni
Raspunsuri - Pagina 6
BeLucci spune:
Citat: |
sfintii parinti ne invata ca mantuire se afla doar in credinta crestin ortodoxa. |
Uite aici erezie mei Irina!!LOL
fdoina spune:
Be Lucci si Irina, sunteti of topic...aici nu se discuta erezia domnului profesor Pustan, ci erezia lu' popa din Mosuni
de fapt se discuta despre sfintenia sus numitului, facator de minuni si vazator cu duhul, nu?
cipicah spune:
Potrivit predaniilor sfintilor parinti,gestul facut de parintele de la Mosuni de a chema in biserica ortodoxa un pastor protestant este de neacceptat pentru crestinii ortodocsi. Canonul 45 al sfintilor parinti cere caterisirea preotului care a facut asta. Avem atitia mucenici-chiar si romani!-care s-au jertfit tocmai pentru a nu primi invataturile eretice,iar acum ii chemam pe eretici sa ne propovaduiasca alte invataturi?! Pe Sf.Munte Athos exista un loc numit "afurismeno"-citire aproximativa-unde se afla osemintele cu aspect infricosator al preotilor ce au slujit cu ereticii.
BeLucci,nu BOR a hotarat ca Pustan e eretic,ci sfintii parinti au hotarat ca cei ce nu impartasesc invatatura intreaga a bisericii ortodoxe se numesc eretici.
Daca tu numesti erezie afirmatia mea ca mantuire se afla doar in credinta ortodoxa-potrivit invataturilor sfintilor parinti, e semn ca vii si tu sa mai balacaresti putintel ortodoxia.
Ca ultim raspuns la provocarile tale, iti spun o istorisire : la o manastire din Ardeal,venisera niste penticostali sa convinga un parinte cu viata sfanta despre invataturile lor. Parintele a incercat in fel si chip sa-i convinga de falsitatea propovaduirii lor,dar nu a reusit. In acel moment insa,citindu-se in apropiere moliftele Sf,Vasile cel Mare,diavolul a strigat cu glas infricosator din gura celui ce i se citea : "Ma arde Imparateasa,luati-ma de aici!".
Parintele cu viata sfanta a spus penticostalilor :"Vedeti,chiar si stapaniile iadului o recunosc pe Maica Domnului - Imparateasa,numai voi nu o recunoasteti!".
Daca tu,BeLucci,vrei sa ne impartasesti lucruri frumoase despre credinta ta,fa-o,dar inceteaza sa mai balacaresti credinta crestin ortodoxa, asociind-o cu betivii si incercand sa convingi ca trebuie facuta partasa si ereziilor.
Oricand esti binevenita si primita cu drag intr-o biserica ortodoxa, acolo vei intalni invataturile din Sfanta Scriptura si predaniile sfintilor parinti.
Ma ierti!
irina.c. spune:
citat din mesajul lui BeLucci Pai...m-am tot gandit cum sa-ti raspund sa nu se interpreteze(nu ca mi-ar pasa interpretarea, in fine!!). 1. raspunsul l-am cerut de la cipicah 2. pt ca BOR spune ca Pustan e eretic, nu inseamna ca asa este. 3. pustan a fost invitat(de muult timp) acolo, ghici de cine???, aha ...vad ca sti raspunsul(sau?). 4. a fost prezentat ca profesor, ghici de cine???, aha...vad ca ai uitat. 5. cati betivi isi fac semnul crucii fix asa...ca sa vada lumea?? 6. spune-mi te rog ce ti sa parut tie gresit(sunt chiar curioasa sa aflu!!) din ce a zis Pustan? in afara de faptul ca e gresit ca e penticostal?Eu ascult ceea ce spun oamenii, nu ii ascult pt ca sunt ceva/cineva. Sa fim seriosi!!! Din cate am inteles tu nici nu ai ascultat ce a spus Pustan, stiai din start ca e eretic si gata...Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:) |
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
irina.c. spune:
citat din mesajul lui fdoina Be Lucci si Irina, sunteti of topic...aici nu se discuta erezia domnului profesor Pustan, ci erezia lu' popa din Mosunide fapt se discuta despre sfintenia sus numitului, facator de minuni si vazator cu duhul, nu? |
BeLucci spune:
Cipicah merci de raspunsuri in primul rand. Este normal sa am intrebari cand sunt facute niste remarci ciudate zic eu.
Adica tocmai mi-am dat seama ca voi merge in iad pt ca nu sunt ortodoxa. Am inteles bine? Daca recitesc din nou ce spun sfintii parinti:
sfintii parinti ne invata ca mantuire se afla doar in credinta crestin ortodoxa. |
Sper sa nu-mi scape nimica...
NU balacaresc nici o BOR....dar mi se pare super aiurea remarca sfintilor.
Crestin vine de la Cristos. Eu despre Maria spun ca a fost mama lui Isus, o femeie aleasa sa dea nastere lui Isus. Dar nu stiu de ce Maria a luat locul lui Isus. Adica nu inteleg de ce oamenii i se inchina ei. Ar trebui sa ne numim "marianici"(si nu crestini) daca tot credeti ca acolo trebuie pus accentul. Isus ar trebui sa fie centru, punctul de interes, pt ca El a fost Jertfa... Astea sunt nedumeririle mele. Nu trebuie sa-mi dai o explicatie neaparat...
Cat despre betivi...hm. Irina a zis ca Pustan a fost fatarnic pt ca si-a facut cruce... Si eu am zis ca si betivii(si nu numai) isi fac cruce, unii tot de fatarnicie.... Nah asta a fost faza.
Poti sa-mi spui tu ce erezie a spus Pustan, in biserica aia? Ca Irina a uitat...
Hai mai Doina lasa-ma si pe mine sa fiu off topic, ca la sub celalalt "cine a scis Biblia" "nu am avut tupeu" sa scriu despre homosexuali....
columbiana spune:
Belluci, problema e simpla: daca nu crezi in ortodoxie, implicit in sfintii parinti n-are cum sa ti se intimple ce spun ei pentru ca remarcile "super aiurea" nu fac parte din crezurile tale, functioneaza doar pentru ortodocsi; n-ai de ce sa-ti toti bati capsorul si tu si altii pe forum cu nedumeriri legate de o credinta careia nu-i apartii.
Cardinal spune:
citat din mesajul lui BeLucci mi se pare super aiurea remarca sfintilor. |
"...au suferit batjocura si bici, ba chiar lanturi si īnchisoare.
Au fost ucisi cu pietre, au fost pusi la cazne, au fost taiati cu fierastraul, au murit ucisi cu sabia, au pribegit īn piei de oaie si īn piei de capra, lipsiti, stramtorati, rau primiti.
Ei, de care lumea nu era vrednica, au ratacit in pustii, si in munti, si īn pesteri, si in crapaturile pamantului" (Evrei, 11, 36-38).
citat din mesajul lui Ana Stroe remarcile "super aiurea" nu fac parte din crezurile tale, functioneaza doar pentru ortodocsi. |
"In lume era si lumea prin El s-a facut, dar lumea nu L-a cunoscut.
Intru ale Sale a venit, dar ai Sai nu L-au primit" (Ioan, 1,10-11).
conchita spune:
citat din mesajul lui BeLucci Eu despre Maria spun ca a fost mama lui Isus, o femeie aleasa sa dea nastere lui Isus. Dar nu stiu de ce Maria a luat locul lui Isus. Adica nu inteleg de ce oamenii i se inchina ei. Ar trebui sa ne numim "marianici"(si nu crestini) daca tot credeti ca acolo trebuie pus accentul. |
ha? cine L-a inlocuit pe Iisus cu Maica Domnului? tu esti sigura ca nu citeai dan brown in coperta Bibliei? daca unii oameni i se inchina si Fecioarei, tu deduci de aici ca unii oameni ar trebui sa fie numiti marianici? sa-ti reamintesc ca-s 356 de zile si toate sunt zile de sfinti in calendarul ortodox si, urmand aceeasi logica, credinta ortodoxa ar putea avea cel putin 365 de nume (unii nu-s in calendar)?
plus ca, e absolut irelevant ce zici tu ca "a fost Maria", iti garantez ca-ti pierzi vremea cu protestele, nu o sa "adapteze" nimeni ortodoxia la parerismele oamenilor. daca un preot de alta credinta a tinut slujbe la ortodocsi, da, dpdv ortodox e erezie. in roma, te imbraci ca romanii. e o chestie atat de simplu de inteles, ca zau daca iti inteleg indignarea. crezi ca dl. pustan ar fi trebuit acceptat sa predice la musulmani cumva? ca sa dau un exemplu, sa se inteleaga mai bine.