biserica din Mosuni

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

quote:
citat din mesajul lui Maria

"....E despartit de sotia lui ca a umblat cu altul..."
Pa ce s-o fi gandit coana preoteasa cand l-o auzit pe preacucernicul cantand la altele “mandra mea draga mea”…. Hai ma’ sa gasesc si eu unul sa-i cant “mandrul meu dragul meu” ca de’, amu e democratie, si poate gasesc si io fraieri sa sara cu banu’, ca ma-nvat mintenas sa dau si-n bobi si-n cafea…

Da de unde stii tu ce a fost de fapt de vorbesti asa???Il cunosti personal???Ai fost la el???Ce vorbesti acolo de "dat in bobi si-n cafea"???Esti absurda...
Nici nu merita sa vorbesc cu o persoana ca tine...Nu vad de ce sa-ti dau explicatii,dar nu acuza omul daca nu stii ce vorbesti!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
citat din mesajul lui RAMONELLA

quote:
citat din mesajul lui Maria

"....E despartit de sotia lui ca a umblat cu altul..."
Pa ce s-o fi gandit coana preoteasa cand l-o auzit pe preacucernicul cantand la altele “mandra mea draga mea”…. Hai ma’ sa gasesc si eu unul sa-i cant “mandrul meu dragul meu” ca de’, amu e democratie, si poate gasesc si io fraieri sa sara cu banu’, ca ma-nvat mintenas sa dau si-n bobi si-n cafea…

Da de unde stii tu ce a fost de fapt de vorbesti asa???Il cunosti personal???Ai fost la el???Ce vorbesti acolo de "dat in bobi si-n cafea"???Esti absurda...
Nici nu merita sa vorbesc cu o persoana ca tine...Nu vad de ce sa-ti dau explicatii,dar nu acuza omul daca nu stii ce vorbesti!

Pai si cand il judecam pe mitropolitul Corneanu nu dupa ce zice presa si radio-shantzul ne luam?
Presa zice ca-i curvar si cleptoman, plus ca incalca canoanele, ceea ce face semanand mai mult cu facaturile Mamei Omida, decat cu ce-ar trebui sa faca un preot.
Eu, cunoscand bine cat te poti baza pe ce scrie presa, cred ca astea sunt basme sau macar exagerari, mai repede cred ca omul se bazeaza pe-o chestie veche de cand lumea- efectul Placebo; mai pe scurt, iti induce ideea ca-ti va mere bine si normal c-o duci mai bine; 90% din succesul in viata este treaba de atitudine; de-aia-n lumea din jur vezi invingatori (fraierii le zic norocosi) si luzeri (tot fraierii zic "Soarta!").
Daca biserica il lasa pe popa Pohomaci sa faca banul-gros asa (nu-i singurul, sunt o groaza de popi si calugari ce aduna banet facand asa-zise minuni, mai rau e cand se ajunge la faze gen Tanacu), de ce nu, oricum bisericile sunt de mult un bijnitz cu nefericire si sperante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
citat din mesajul lui speranta

A fost cineva la biserica din Mosuni la 10 km de Tg. Mures, am auzit ca orice problema ai avea daca mergi acolo se rezolva.

Eu am fost. Am fost data afara din biserica - pur si simplu data afara, pentru ca eram imbracata in pantaloni si nu aveam basma pe cap.
Eram imbracata cu pantaloni negri, cu care mergeam si la serviciu si cu o haina lunga de piele, imi amintesc exact.
Erau insa o groaza de fete/femei cu fuste rosii, portocalii, verzi, scurte si ultra scurte, ciorapi (dres) plasa, insa ele erau primite cu bratele deschise. Decolteuri adanci si fuste scurte - asa da, puteai intra in biserica.
A intrat sotul meu la slujba, iar eu am stat afara cu cativa caini vagabonzi, nu cred ca o sa uit sentimentul incercat.
Spre sfarsitul slujbei, am facut rost de o basma si am indraznit sa intru in biserica, atunci cand aproape toata lumea plecase, am fost la preot si, pentru ca pe mine nu ma mai vazuse, doar sotul meu mai fusese la slujba inainte cu o matusa de-a mea, mi-a zis: "Eram sigur ca n-o sa veniti!"
Adica cum? A presupus el asa... niste chestii..am ramas masca.. cum adica era sigur. Bine.., vizionar cum e, stia el ..
In momentul de fata multa lume care mergea acolo in fiecare duminica ocoleste biserica cu pricina pe motiv ca e... homosexual. Nu stiu de ce spun oamenii din zona asta si de unde a aparut ideea, dar nici ca ma intereseaza.
Eu am povestit doar experienta mea, una extrem de neplacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Martie, cine te-a dat afara din biserica, preotul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ViOR spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Citat:
citat din mesajul lui speranta

A fost cineva la biserica din Mosuni la 10 km de Tg. Mures, am auzit ca orice problema ai avea daca mergi acolo se rezolva.

Eu am fost. Am fost data afara din biserica - pur si simplu data afara, pentru ca eram imbracata in pantaloni si nu aveam basma pe cap.
Eram imbracata cu pantaloni negri, cu care mergeam si la serviciu si cu o haina lunga de piele, imi amintesc exact.
Erau insa o groaza de fete/femei cu fuste rosii, portocalii, verzi, scurte si ultra scurte, ciorapi (dres) plasa, insa ele erau primite cu bratele deschise. Decolteuri adanci si fuste scurte - asa da, puteai intra in biserica.
A intrat sotul meu la slujba, iar eu am stat afara cu cativa caini vagabonzi, nu cred ca o sa uit sentimentul incercat.
Spre sfarsitul slujbei, am facut rost de o basma si am indraznit sa intru in biserica, atunci cand aproape toata lumea plecase, am fost la preot si, pentru ca pe mine nu ma mai vazuse, doar sotul meu mai fusese la slujba inainte cu o matusa de-a mea, mi-a zis: "Eram sigur ca n-o sa veniti!"
Adica cum? A presupus el asa... niste chestii..am ramas masca.. cum adica era sigur. Bine.., vizionar cum e, stia el ..
In momentul de fata multa lume care mergea acolo in fiecare duminica ocoleste biserica cu pricina pe motiv ca e... homosexual. Nu stiu de ce spun oamenii din zona asta si de unde a aparut ideea, dar nici ca ma intereseaza.
Eu am povestit doar experienta mea, una extrem de neplacuta.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Doamne Ajuta! Sora Martie, daca ati fost in biserica trebuia sa stiti ca "femeia in haine de barbat este o uriciune in fata lui Dumnezeu", asa ca ar trebui sa multumiti persoanelor care v au dat afara ca nu ati avut ocazia sa fiti "uriciunea" de la slujba din ziua aceea. Si nu va vorbesc ca sa va critic sau sa-mi arat indignarea ci cu frica pentru ca Duhul lui Dumnezeu chiar este prezent in biserica de la Mosuni si, credeti-ma, ca s-ar fi putut intampla ceva mult mai rau decat sa aveti posibilitatea sa povestiti tuturor cum ati fost data afara. Eu merg de mult timp la Mosuni si am fazut femei care au venit cu sfiala si cu rusine la masa de la lumanari si au cerut o fusta ca sa si traga peste pantaloni si nimeni n-a fost refuzat! Presupun ca nici nu v-a fost dat sa intrati in Biserica, sa stiti ca nu tuturor li se rezolva problemele, altora chiar dimpotriva, depinde pentru ce mergeti la biserica: sa va rezolvati problema, sau sa va intalniti cu Dumnezeu. Si despre comentariile la adresa Parintelui Cristian si a credinciosilor si credincioaselor din biserica, lasati i ca si au ei pacatul lor, nu va adunati paie aprinse pe capul dvs. Ca doar scris este "unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, acolo voi fi si Eu in mijlocul lor". Deci in al cui nume mergeti dvs la biserica? In numele problemei dvs, sau in numele celor cu care ati mai discutat de Parintele si ati hulit si ati barfit. Sunt sigur ca nu vor avea loc in biserica nimeni care nu vine in numele lui Dumnezeu!
Iertati-ma pentru tonul scrierilor, dar, va rog, treziti-va din obscuritatea in care sunteti. As vrea sa ne intalnim cu totii la Mosuni in numele Domnului. Doamne ajuta!
Mai multe info pe
www.dece-mosuni.24.ro
www.lamosuni.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Martie,era vara,eu aveam o rochie frumoasa, decoltata dar nu indecenta si am intrat in Biserica Zlatari;ma ia la rost o femeie isterica si ma face in toate felurile ca ma duc la icoane astfel "dezbracata";cand era sa dau in plans si sa fug, vine un preot si-mi spune ca nu conteaza cum esti imbracat ci conteaza cum te rogi si ce ai in suflet.
Nu am sa uit niciodata vorba buna a acelui preot!
Acesta este, printre altele, rolul unui preot cu har, sa stavileasca excesele care fac mai mult rau decat bine.
Desigur, in manastiri este logic sa ai o vestimentatie potrivita.
Am uitat sa spun ca incidentul de mai sus a avut loc inainte de a ma marita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

prietenii nostri isi boteaza fetita in 25 aprilie la Mosuni.
trebuie sa ma imbrac cu fusta?! ... nu pot merge cu pantaloni? eu am fost si manastiri si la biserica, imbracata cu pantaloni si niciodata nu mi s-a atras atentia ca nu as fi imbracata cum se cuvine

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Doamne, ajuta!Ioanaiub, eu zic sa da...Adica sa mergi in rochie sau fusta si sa-ti acoperi capul cu o esarfa.Daca ma gandesc bine, asa ne invata si Sfanta Scriptura...

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Da, Ioanaiub, trebuie sa fii imbracata in rochie sau fusta, sa ai la tine un batic sau esarfa sa-ti acoperi capul. Iar daca esti prea decoltata sau cu haine mulate sau chiar cu maneca scurta iar nu e bine!
Astea sunt pretentiile preotului. Nu te lasa nici macar cu palarie ca e tot simbol masculin!
La o biserica in Brasov, unde erau preoti ortodocsi de rit vechi, abia au lasat-o pe nasa sa intre in biserica, doar dupa ce s-a gasit repede un batic sa si-l puna pe cap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui micalondra

Da, Ioanaiub, trebuie sa fii imbracata in rochie sau fusta, sa ai la tine un batic sau esarfa sa-ti acoperi capul. Iar daca esti prea decoltata sau cu haine mulate sau chiar cu maneca scurta iar nu e bine!
Astea sunt pretentiile preotului. Nu te lasa nici macar cu palarie ca e tot simbol masculin!
La o biserica in Brasov, unde erau preoti ortodocsi de rit vechi, abia au lasat-o pe nasa sa intre in biserica, doar dupa ce s-a gasit repede un batic sa si-l puna pe cap!

sa intri decent in Lacasul Domnului nu e pretentia preotului ci a bunei-cuviinte; mi se pare dezgustator sa te apleci in fata Altarului intr-o fusta mini din care ies chiloteii, sau ti se contureaza dosul prin care se vad toate formele tanga din blugi sau pantaloni mulati, si in fata e normal ca daca te apleci cu decolteu se vede tot; e chiar atit de greu sa gasim decenta? la job cind aveti vreo sedinta/intrunire va prezentati in maieuri si chilotei sau in costume decente?

Mergi la inceput