placenta jos inserata!!

placenta jos inserata!! | Autor: cancuta78

Link direct la acest mesaj

buna fetelor, sunt insarcinata in 20 saptamani si la ultimul ecograf dr mi a spus ca am placenta jos inserata.
ce implica asta?
e grav?
trebuie sa stau cumintica? s anu mai fac efort?
spuneti mi daca stiti ce inseamna asta?
va pup.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Si mie mi-a spus la eco-morfo de trim 2 ca am placenta posterioara, dar diagnosticul de placenta praevia se pune dupa 28-30 sapt. Cica mai are timp sa se ridice.
Singura interdictie a fost sexul.

adra_bell 30+ cu Eva-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

quote:
Originally posted by adra_bell

Si mie mi-a spus la eco-morfo de trim 2 ca am placenta posterioara, dar diagnosticul de placenta praevia se pune dupa 28-30 sapt. Cica mai are timp sa se ridice.
Singura interdictie a fost sexul.

adra_bell 30+ cu Eva-Elena

placenta posterioara nu e una si aceeasi cu placenta jos inserata. Posterioara inseamna ca s-a inserat pe peretele uterin situat spre spate. Mai exista si varianta de placenta anterioara, ceea ce inseamna ca e prinsa pe peretele uterin dinspre burtica. Adevarul e ca se face foate des aceasta confuzie.

GUGU 23+ Iris sau Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

quote:
Initial creeata de cancuta78

buna fetelor, sunt insarcinata in 20 saptamani si la ultimul ecograf dr mi a spus ca am placenta jos inserata.
ce implica asta?
e grav?
trebuie sa stau cumintica? s anu mai fac efort?
spuneti mi daca stiti ce inseamna asta?
va pup.

Hai sa'ti povestesc eu despre asta ca am puricat net'ul in lung si lat in cautare de informatii referitoare la placenta.
Nu este grav. Trebuie doar sa te feresti de efort si nu ai voie sa faci sex(asta e partea mai nasoala)deoarece se poate intampla sa incepi sa sangerezi.
Oricum, cum a spus si Adra-Bell pana la 28-30 de saptamani ea mai urca, de obicei. Totusi sunt cazuri cand ramane jos si nu urca si atunci se pune diagnosticul de placenta praevia. Este vorba de o placenta care fie acopera orificiul cerical, fie se afla chiar la marginea acestuia, fapt care impiedica nasterea naturala si se recurge la cezariana.
Dupa cum am citit pe net si mi-a spus si ginecologul meu, o placenta cu insertie anterioara(adica pe peretele uterin dinspre burtica) are sanse mult ma mari sa urce decat cea cu insertie posterioara, deoarece segmentul uterin anterior isi mareste dimensiunea in al treilea trimestru de apropape 10 ori si astfel placenta inserata jos "migreaza" odata cu el.
Ideea e ca nu e atat de grav cu conditia sa fii cumincioara, fara efort si evita mersul cu masina pe drumurile pline de gropi. sper ca ti-am fost de ajutor.

GUGU 23+ Iris sau Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cancuta78 spune:

va multumesc de mesaje.
m am mai linistit. o sa stau cumintica
asta cu gropile e mai greu ca la noi in Romanica sunt numai gropi si cum eu merg numai cu masina....
dar tb sa fie bine,ma bucur ca nu e atat d egrav pe cat ma gandeam.
oricum sa speram ca nu va ramane asa si va urca.
va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu am avut placenta jos inserata si la 4 luni de sarcina am facut o hemoragie masiva cu dezlipire de placenta,de nu am mai crezut ca o sa traiasca bebe din burtica. am stat o saptamana in spital,la perfuzii,dupa care pana la sfarsitul sarcinii am stat numai in pat,n am mai facut nici cel mai mic efort.acum,cris are 2 ani si 8 luni si e comoara mea.fereste te de efort si ai grija de bebe!

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cancuta78 spune:

multumesc de raspuns!
mai am o intrebare: nu este permis nici contact sexual?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BarOana spune:

Si eu am avut placenta jos inserata,dar pina in saptamina 28 ,parca,nu poti spune ca ai sau nu placenta praevia!Singurele interdictii ar fi efortul izometric si zgiltiitul pe soselele Bucurestiului...Despre sex ,nu stiu ce sa-ti spun,cel mai bine intreaba-ti medicul!

Mergi la inceput