Plecare la Budapesta - care sunt cheltuielile

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

am auzit pareri bune despre IBIS

A fost cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DienutaS spune:

Referitor la hotel- am stat la City Inn, 3 nopti 150 euro/2 persoane/camera. Are site si in limba romana. Este situat in centru.Camerele sunt curate, paturile foarte confortabile si era foarte liniste- a fost si asat un aspect de care am tinut cont in recomandari pentru ca dupa 14 ore de vizitat non stop, la sfarsitul zilei nu iti doresti sa ajungi intr-un hotel unde nu te poti odihni.Chiar daca in imediata apropiere se afla o cladire in constructie, pe noi nu ne-a deranjat pentru ca geamurile izolau foarte bine zgomotele, si nu exagerez cu nimic pentru ca noi suntem f sensibilosi cu somnul si ne trezim la cel mai mic zgomot.
A, sa nu uit un lucru foarte bun, iti aigura parcare securizata vizavi de hotel contra sumei de 7 euro pe zi. A fost cel mai bun pret, la alte hoteluri era si 17 euro pe zi.

Referitor la Budapest Card(valabil 48 sau 72 de ore),eu nu l-as recomanda absolut deloc si iti spun de ce. Citind informatiile de pe diverse forumuri am vazut ca foarte multi il recomandau, motiv pentru care l-am achizitionat si noi(desi nu eu nu eram absolut convinsa de "afacere"). Pe 2 BC valabile 72 de ore am dat aprox 70 euro. Ce ti se ofera in acesti 70 euro? Transport gratuit cu metroul si cu autobuz/tramvai, adica ce inseamna transport la suprafata. Gratuit mai ai intrarea la cateva muzee, dar in cele 72 de ore nu apuci sa intri in toate, ma rog daca sunteti genul care sta muuuult prin muuuulte muzee, poate e rentabil, nu stiu, dar in 3 zile nu cred ca vrei sa vezi exclusiv muzee free.Parca in catedrala SF. Stefan iti ofera gratuitate, dar ca sa urci in cupola tb sa platesti o taxa. In rest, BC iti ofera reduceri la diverse muzee, restaurante intre 10-20% ceea ce mie nu mi se pare semnificativ. Asta este concluzia noastra, sigur sunt altii care au o parere mai buna despre BC dar eu, daca mai ajung pe acolo, sigur nu imi mai iau BC. Cred ca mult mai rentabil este sa iti iei abonament pentru cateva zile care iti ofera gratuitate pe mijloacele de transport in comun si pe metrou.

Nu stiu cate plinuri am facut dar, ca o ca un aspect de retinut, nu neaparat ca o mare cheltuiala,trebuie sa iti cumperi vigneta, daca o sa mergi pe autostrada, si cred ca o sa mergi. Si vignetele sunt variante de mai multe zile, spui cat ai de gand sa stai si ceri pentru atatea zile.Noi am intrat prin vama pe la Petea, si acolo nu am gasit ceea ce ne-a facut sa ne cam invartim pe niste drumuri pana am gasit un loc de unde sa o cumparam, evident la un curs foarte prost pentru ca nu aveam forinti la noi.Daca intrati printr-o vama mai mare, sigur gasiti si case de schimb si vignete in localitatile respective.

Noi nu ne-am facut asigurari, deci nu stiu sa iti spun cat costa.

Daca imi mai amintesc ceva, o sa iti mai spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Pt cei care merg cu masina in Budapesta F.F.Foarte Important: aveti grija unde lasati masina, ungurii sunt foarte nesimtiti. Noi am stat vreo 4 zile: in week-end n-am avut probleme, am lasat-o pe o strada pe langa Andrassy Ut, langa Opera. Dar luni, ce sa vezi bilet de amenda pt parcarea neregulamentara. Cam la vreo 20-30 de lei a fost. Apoi am plecat in Vienna unde apropo, n-am avut nici o problema cu parcarea. La intoarcere spre tara am mai ramas o noapte in Budapesta si dimineata ne-am lasat masina pe o strada laturalnica(era un singur semn cu parcarea interzisa vis-a-vis de masina noastra dar in capatul celalalt, abia se vedea). Am lipsit maxim 30 de min si ne-am gasit roata blocata. De pe toata strada care era plina de masini parcate numai masina noastra ca de avea nr de Ro si un Mertzan de-al lor si-au gasit rotile blocate. Niste nenorociti, nu te intelegi cu ei, nu ai cu cine sa te certi, abia daca intelegi unde si cat sa platesti de pe biletele lasate in geam; poti doar sa platesti si sa pleci. Deblocarea rotilor e fooooarte scumpa asa ca mare atentie. Noi am plecat mai repede acasa, de nervi.
Si in ciuda masurilor drastice, circulatia si masinile parcate sunt tot cam ca-n Bucuresti.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput