Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (29)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Aaaaa, am uitat sa zic, Clopetei suna f bine

19+

Vine Barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Honey bafta la doctor , eu pun miza pe un baietel

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

HONEY bafta la eco.fie ce-o fi ,sanatos sa fie...
Eu as spune ca e baietel...

In legatura cu ceiurile si eu stiu ca e permis cel de musetel(dar la ce gust are nu stiu cine-l bea...) si ceaiurile de fructe cu miere si lamaie

iulia 23+ iris-maria

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Anca, felicitari pentru cele 20 de saptamani fix !
Virgo, La multi ani!

Fetelor, nu va plangeti de maternitati, cred ca depinde asa de mult de cum se nimereste in ziua aia!

Uite nu v-am spus, dar nici aici nu vine doctorul! In primul rand doctorul nu vine decat la nasterea efectiva (ultimile 30 de minute) si uneori nu vine deloc si nasti cu doctorul de garda.
Moasa de garda, cu care faci cunostinta in ziua respectiva, trece sa te vada din ora in ora, in rest stai singura in camera (ai voie cu inca o persoana care sa-ti tina companie) si iti vezi de treaba... Daca accepti stagiairi, poate sa stea o stagiara moasa cu tine, ca ea are timp.
NU au decat trei camere de nastere, deci daca nasc mai mult de trei femei in acelasi timp, ai dat-o in bara!!! Ca au doar trei monitoare care se misca si daca e vreo problema cu bebe si trebuie sa te monitorizeze in continuu si esti a 4-a graviduta, te leaga de pat!
Exceptional, de vreo 3 ori pe an, au cate 10 nasteri deodata (ma rog, dupa cum explica moasa, noroc ca nu nasc toate in acelasi moment, asa ca cele care sunt de-abia la inceput, in loc sa le puna in camera de nastere, le pun intr-o camera normala la maternitate si asteapta acolo sa se elibereze o camera de nastere).
Deci na ca nu e asa de roz!

La mine la maternitate se poate naste si in apa, au o cada speciala pentru asta. Fiecare din cele trei camere de nastere are si o cada normala ca sa te relaxezi in timpul travaliului. Daca sala de nastere in apa e ocupata, nasti pe uscat! E regula primul venit, primul servit!

In plus, anestezistul il astepti, ca el nu e obligat sa stea la spital si ajunge la spital in vreo juma de ora. Deci daca te trezesti ca vrei peridurala, mai astepti ceva pana ti-o face.

In PLUS, daca ai cea mai mica problema, sau BB are vreo problema, adio toate astea, esti legata de pat si controlata tot timpul! Pai cate femei au o nastere fara nicio problema? Nu cred ca multe. Eu v-am povestit si eu cazul ideal, dar stati linistite ca nu e asa de roz!!!

De costat, costa sigur enorm ca e spital privat (dar l-am ales ca e visāvis de apartamentul meu, il vad de pe geam) dar de trei ani platesc la asigurare deci sper ca plateste asigurarea toate cheltuielile legate de nastere.

In princiu eu cred ca e bine ca ei nu intervin decat daca e necesar, altfel te lasa acolo sa faci ce vrei in camera, doar te controleaza si il controleaza si pe BB, dar eu zuza cum sunt prevad ca o sa bat la cap personalul si dupa cum nici barbat'meu nu-i breaz, o sa fim doi stresati!!!
Si In plus eu am auzit ca in Romania nu te lasa cu orele in travaliu, dupa cateva ore, actioneaza ei cumva, aici daca dureaza 18 ore, 18 te lasa sa te chinui pana se deschide colul, poate chiar mai mult. Au devenit mai orientati "natural".
In schimb o noutate fata de generatia bunicilor e ca se pare ca iti fac cezariana daca BB e in sezut, ca soacra mea a nascut natural la BB care se prezenta in scaun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Da, Monica, si eu ma gandeam la ideea de marturii. La nunta nu am avut, pentru ca in tara inca nu intrase moda cu asa ceva. Si pentru botez mi se par foarte haioase articolele 4712 si 4713, cutiutele cu confetti de baie. Roz sau albastre. Dar nu am vazut cat costa si de unde le pot cumpara. Ai idee?

quote:
Originally posted by matgravidut

Mi-a placut ideea cu Clopoteii ...
Inca ma gandeam ca am putea sa-i numim si "Botosei de ianuarie-februarie 2008"

Inca asa de tare mi-a placut ideea ca m-am apucat sa caut o imagine frumoasa cu clopotei sau botosei si am fat peste niste lucruri tare dragute... care aici se dau la botez (favours). Se dau si pe la nunti si stiu ca pe la ultimele nunti de care am auzit in Romania s-au dat aceste mici favoruri.
Ia priviti ce chestii dragalase:

http://www.favorcatalog.com/christening-baby-shower.php

20+ Monica ((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen e spune:

Anca FELICITARI PT CELE 20 DE SAPT multumesc mult si eu esti o scumpa.
Am ajuns si la jumatatea drumului, sa dea DD sa ajungem cu bine pana la final.

Virgo LA MULTI ANI sa fi sanatoasa si sa ai un bb sanatos si frumos

fetelor eu de cateva zile ma trezesc dimineatza cu intepaturi de inima ca un junghi si ma tine ceva vreme si sunt destul de deranjante, chiar nu stiu de le ce or fi, sa ma ingrijorez????????

cum creste
Carmen 19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Virgo
Si eu fac parte din categoria mignonelor cu 1,60 , am par pe burtik en-gros si nu am inca dunga neagra ....
Sunt de acord cu Clopoteii, suna foarte frumos

+21 sufletelele mele

Atat mai avem

http://www.flickr.com/gp/12633231@N05/Tj0xtE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

Carmen si eu am aptit asa .simteam ca niste junghiuri in zona inimii care se intensificau daca trageam mai mult aer in piept.am vb cu dr. de fam. si mi-a spus ca nu e inima ci plamanii si sa nu-mi fac griji ca nu-i ceva grav.intr-adevar ca mi se intampla destul de rar,dar e enervant oricum.

iulia 23+ iris-maria

POZE

Mergi la inceput

Uitasem sa schimb semnatura.

Se pare ca eu sunt cea mai mica din club 1.55 m.

cum creste
Carmen 20 + David Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iulia82

Carmen si eu am aptit asa .simteam ca niste junghiuri in zona inimii care se intensificau daca trageam mai mult aer in piept.am vb cu dr. de fam. si mi-a spus ca nu e inima ci plamanii si sa nu-mi fac griji ca nu-i ceva grav.intr-adevar ca mi se intampla destul de rar,dar e enervant oricum.

iulia 23+ iris-maria

POZE

iulia la mine de aproape o saptamana sunt in fiecare zi si am zile in care mi se taie respiratia de durere.

cum creste
Carmen 20 + David Alexandru

Mergi la inceput