copii si ciini/psici
Raspunsuri - Pagina 5
daniela_b spune:
quote:
RUGAMINTE
daca m-ati iertat pentru absenta, va rog sa ma ajutati cu ceva. am postat ieri la un topic de la diverse legat de un articol referitor la bolile transmise de animale la om publicat pe DC care stirnise comentarii aprinse. azi nu mai gasesc topicul, desi l-am cautat si cu functia de cautare. ori a fost mutat si chiar nu am eu habar sa caut cum trebuie, ori a disparut (ceea ce e cam jenant...). please help sa il gasesc !!
Pisigri, intii, iti multumesc mult pentru toate informatiile postate aici si...dincolo.
Pe urma, daca e vorba de subiectul asta ( Animale de companie):
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117896&whichpage=6
uite ca el a fost mutat chiar in sectorul in care e si subiectul prezent...
On topic: si eu am o pisica la care tin ca la ochii din cap ( cum altfel?) si la care nu o sa renunt niciodata, indiferent citi copii o sa am sau nu ( caci, ca un om normal ce ma stiu, voi lua toate masurile ca asta se se desfasoare in conditii bune, pentru toate partile).
Ba, mai mult, odata ce spatiul o sa-mi permita, o sa mai adopt inca o multime de animale de companie ( pentru interior si pentru exterior )
Tot gindindu-ma, am realizat ca in trecutul indepartat ( atunci cind omul s-a apucat sa domesticeasca animale si apoi sa se ataseze emotional de ele, caci nu ma refer la cele crescute pentru consum iar asta e o alta poveste, relativ trista...de ce sa nu recunoastem...) un mare pas pentru OM a fost facut.
Sincer, nu-mi imaginez lumea asta fara legaturile care se creaza intre om si animalul (animalele) lui, odata ce aceasta include iubire, interes si responsabilitate.
www.helpsonia.com
pisigri spune:
daniela, multumesc pentru raspuns; banuiesc ca in timpul mutarii, topicul a "disparut" temporar din cine stie ce motive (misterele internetului si ale computerelor)...
olympia spune:
Am doi copii si doi dulai in curte.Toata familia e innebunita dupa animale si totusi...Mare atentie la copiii mici!Nu-i lasati niciodata langa animale fara sa-i supravegheati. Pe cand fiul meu avea 3 ani, a fost muscat de rotti-ul fratelui meu(o catea).Se cunosteau si se jucau impreuna fara probleme. Noi eram de fata dar nu suficient de aproape pt. a evita accidentul.La un moment dat copilul i-a turnat catelului nisip in urechi, iar ea l-a "compostat". N-a fost ceva grav,dar s-a intamplat! Ma gandesc ca intre copiii mici si animale pot exista si astfel de interactiuni si e mai bine sa faci tot ce se poate pentru a le preveni.
pisigri spune:
este exact motivul pentru care sustin ca in permanenta copiii mici trebuie supravegheati atent cind sint in contact direct cu animalele. ei nu au notiunea de "neplacut" sau "dureros" la virsta asta decit daca e vorba direct de ceva ce li se face lor...
nu poti da vina pe ciine ca nu a apreciat nisipul pus in ureche. sa va spun ca am vazut ciine venit la medic cu un bat infipt in nas de catre copilul stapinului, si ciinele nu a protestat deloc la acest "tratament"? nu ai ce sa spui in asemenea cazuri, poti doar sa dai sfaturi si sa faci recomandari pentru ca pe viitor sa nu mai aiba nimeni de suferit, nici copilul (in cazul tau), nici ciinele (in cazul meu)
mhldvrc spune:
Si eu am doua pisicute si doi copii. Chiar daca baiatul are astm bronsic(la parul de mata nu face alergie). Pisicile sunt deparazitate si vaccinate periodic. Sunt educate, nu mananca decat hrana uscata(asa au fost crescute), nu fac nici un fel de stricaciuni si sunt foarte cuminti.
Copiii mei sunt mari(16 si 12ani), dar sunt incantati de prezenta lor, daca ar fi dupa ei, as avea o gradina zoo.
Sunt de aceasi parere, copiii care cresc langa animalute de companie, sunt mult mai responsabili, mai prietenosi.
Mamica de fetita si baietel
pisigri spune:
vad ca a amortit un pic treaba pe la topicul asta...
nu pot sa nu spun ca observ ca in RO, poate mai mult decit in alte tari, convietuirea intre un copil si un animal este cel mai adesea judecata si condamnata, mai ales in cazul copiilor sub 7 ani. viitoarele mamici sint adesea luate peste picior daca refuza sa renunte la animalutul din casa, mamicile cu bebei sint luate la 11 metri daca au vreun animal, mamicile de copii ceva mai marisori (peste 4-5 ani) care intreaba daca sa-i ia sau nu copilului un animalut sint in general descurajate, atragindu-li-se atentia ca oricum copilul nu va fi in stare sa se ocupe de catelul/pisica lui...
sint curioasa: atitudinea asta a majoritatii provine din educatia primita de acasa, cum ca animalele sint murdare, lasa par si umplu casa de paraziti si bacterii? (ca am vazut si multa lume care nu prea cunoaste importanta deparazitarii si vaccinarii periodice a animalelor, nu prea stie ce boli poti efectiv sa iei de la un animal..) provine de la atitudinea medicilor, mai ales a celor mai in virsta (care sint automat considerati mai buni pentru ca au mai multa experienta)? renuntarea la animal se face mai des din cauza presiunii familiei si a prietenilor decit din ingrijorarea viitorilor parinti?
daca ma va ajuta DD sa am si eu un bebe, eu si tatal lui am deci deja ce conduita vom adopta din punctul asta de vedere. dar ...as vrea sa inteleg mai bine fenomenul, ca asa as putea sa dau si sfaturi mai la obiect...si aici, si pe un alt forum dedicat animalelor, apardestul de des animale date spre adoptie pentru ca a aparut sau va aparea in familie un bebe. dpdv medical, pot sa dau sfaturi, pot sa spun ce riscuri exista si care dintre ele sint de fapt doar legende,dar nu dpdv....psihologic sa spunem.
mhldvrc spune:
Este si din cauza mentalitatii invechite, dar si medicii sunt de vina. Eu m-am confruntat cu asa ceva<<cum, cu pisica in casa? la copil nu te gandesti?>>, si atunci am facut testele pentru alergie. As putea sa am si maine bb, nu as mai da pisica nimanui, am facut odata prostia asta<<se naste copilul, lasa par, se urca pe el>>, si uite asa am ramas fara Mitzy(o siameza superba, care a si murit saraca). Acum cei mici vor si un catel, nu stiu ce sa fac, poate daca as avea o casa la curte...., dar la bloc e mai greu.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
Poze http://community.webshots.com/user/mhldvrc
maggda spune:
quote:
Originally posted by mhldvrc
Superbi, imi plac mult, mult.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
Daca o sa vezi filmul Hachiko Monogatari o sa-ti placa si mai mult