Mamici de septembrie - octombrie 2007 (77)
Raspunsuri - Pagina 23
mandarinutza spune:
Fetelor, multumim frumos pentru aprecieri!
Sabina, e un scump bebe Gheo.Si eu mai stau cu beb pe burtica cand nu vrea sa adoarma noaptea si e nervoasa, dar pe urma o pun in patut, ca mi-e frica sa nu o lovesc in somn daca doarme cu mine, sunt si eu mamica incepatoare.
Gabriela, fetita ta are programul ca la carte(Dr Spock, si altele 2 pe care le-am primit in maternitate), e super asa pentru prima luna.
Tomasa, imi place mult cum gandesti faza cu luatul in greutate, fiecare copil e diferit. Si eu o cantaream pe bebelina in fiecare zi cand am ajuns acasa, dar acum m-am calmat, nu mai sunt stresata, atata timp cat mananca si doarme si face pipi cel putin6, kaka des, e ok. E mai agitata noaptea, dar nu disper.
Noapte buna!
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
Roxana_G spune:
Multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca mi-ati ascultat vacarelile. Multumesc si mamicilor experimentate si celor fara experienta care m-au incurajat. Am avut o cadere dimineata. Dar restul zilei a fost ok, ba la pranz am reusit sa ii culc pe amandoi si am dormit si eu putin. Acum seara a venit mama sa ma ajute, dar sincer era mai bine singura. Alex parca a capiat de cand e mama si deja nu ma mai pot controla si tip la ea ca disperata. Imi vine sa plec in lumea larga. Maine o trimit pe mama acasa si stau eu singurica cu amandoi, ca e mult mai liniste.
Acum de exemplu am iesit din dormitor, nici sa ma culc nu ma lasa, ma cazez la bb in camera pe jos.
Rox ,
Alexandra Maria
(10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Roxana_G spune:
Tomasa, deci cu baietii e mai rau? ![]()
Raluca, s-ar putea sa nu vrea in patut ca e mai rece, o sa ii incalzesc intai locul. multam.
Andruzza, Andrei doarme la greu ziua, poate dormi chiar si peste 5 ore legat. Insa noaptea este distractie pentru el. Fie plange, fie nu doarme, dar oricum vrea companie. Dar in general noaptea plange, gazele si KK sunt mare problema. Azi sunt fericita ca tocmai a facut KK, sper sa nu mai fie nevoie pana dimineata. Insa cu gazele nu am ce face.
Rodica, pai mai sunt si momente din astea exasperante, dar tu poate ai noroc si nu ai prea multe.
Yaia, sa stii ca Alex ma ajuta mult, imi aduce una alta. E destul de draguta cu el. Dar in seara asta cu mama aici, a devenit chair agresiva cu BB.
Carpatina, sa stii ca descrierea ta de impins este foarte buna.
Parol! Dupa 2 nasteri insa nu m-am lamurit cum ar fi trebuit sa respir intre contractiile alea. Nu ca de data asta as mai fi stiut care sunt contractii si care nu.
Apropos de discutiile voastre despre nastere, si diversele temeri, voiam sa va spun ca eu sunt ok cu epiziotomia. Deja de 2 zile ma asez lejer in fund, simt doar ca ma mai tine putin. E drept insa ca eu am insistat sa ma asez de la inceput, chiar daca durea. Firele sunt cazute aproape toate, insa cusatura mi se pare ca arata mai urat ca data trecuta. Ma rog, deocamdata este recenta, o sa mai studiez.
Rox ,
Alexandra Maria
danielle02 spune:
sabina e un scumpic si un finut bebe Gheo! sa iti traiasca si sa fie sanatos 
danielle
38+
Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici 
Roxana_G spune:
Apropos de ceea ce a spus Carmenita cu mulsul. Am observat ca BB trage mai bine ca pompa electrica. Dupa pompa imi simt sanii plini in partea de sus, si ma dor rau mameloanele. Dupa BB simt cum se inmoaie sanii aproape de tot.
Ceauri de lactatie beau. Iau si Galactogil, insa sunt cam nemultumita de el. Dupa prima utilizare imi curgeau sanii si udasem bluza, acum parca nu mai ajuta. Ba chiar imi da dureri de bila, ca e dulce. Cam asa cum patesc eu de la medicamentele homeopate. Si pe deasupra mi s-a nazarit ca imi provoaca retentie de apa, ca mi se umfla picioarele si de altfel chiar si la fata se vede.
Carmenita, cred ca ai dreptate cu laptele, si eu beau mult lapte si am gaze, probabil laptele ii da gaze si lui BB.
Ana, uite ca a venit mama si e si mai rau. Alex a innebunit de tot, iar au inceput conflictele de autoritate. Simt ca nu mai pot. Acum m-am inchis in camera la BB iar Alex alearga zdupaind dintr-o camera in alta. Lui BB ii dau mai mult laptic, doar nu ma bazez eu pe cele 40 ml ale pediatrei. Dar ma miram si eu, ca mi se parea ciudat.
Carpatina, gagico eu nu am bona. Este o bona veche pe care voiam sa o deturnez de la alt copil macar seara.
Offf...eu cred ca sufar de depresie postnatala. Ca acuma scriu la calculator si imi siroiesc lacrimi. Si pe de o parte imi vine continuu sa plang si cand realizez ce toanta sunt ma apuca rasul. Cred ca am nevoie de locul ala la nebuni.
Rox ,
Alexandra Maria
toma_lly spune:
quote:
Originally posted by tomasa
Sa vedeti fetelor ca slaba asta de Tomitza naste in 2 ore, natural. Si mai face si copil peste 3 kg. Asa sunt unele....
mama de BAIAT(9 ian. 2005)
36+
Maria
hi hi hi, ce bine-ar fi....
stai sa vedem, ca deocamdata am 40 de saptamani si nu nasc deloc
si cu treaba aia
, as vrea eu, da' nu se mai poate...nu am chef, mai am contractii din cand in cand...si alte treburi de-ale gravidelor...Tomitza
40+
Natalia Ioanami-a facut sotu' blog
www.flickr.com/gp/9702061@N05/jGo9d1" target="_blank">Lucruri pt
NattyPoze
Roxana_G spune:
Carpatina, eu zic ca un pachet Newborn este suficient. Inutil sa iti mai spun ca la noi nu l-am folosit nici pe acela. ![]()
Betty, uite ca eu puneam gazele pe seama formulei, nu credeam ca poate avea asa colici si de la laptele de mama. Offf...greu mai e. La noi e aiurea...nici in caruta, nici in teleguta. Nu as renunta nici la alaptare, dar nici asa nu imi place. Andrei nu are nici urma de icter, a avut atunci in maternitate de a fost scandalul cu lampa. In 3 zile nu mai avea nimic.
Tomitza, tinem pumnii pentru maine, poate nu o fi cazul de inducere.
Felicitari Iuli pentru BB Kosmas, sa va traiasca, sa fie sanatos si norocos!
Piciulika,
doamne ce comoara esti. Bag la cap si incep sa experimentez. Numai cu homeopatii aia nu ma innebuni, ca eu una nu ii iubesc prea mult. Iar wrap...luptatorul de sumo cred ca ar fi fericit, dar cocoasa mea?
Chestia mai complicata e ca gagiul nu vrea in brate la pozitie orizontala, vrea cocotat pe umar, vertical, sau cu fata spre exterior. Ce crezi ca e fraier omul?
Rox ,
Alexandra Maria
Roxana_G spune:
Mandarinutza, cred ca aici ai dreptate, BB e mai agitat cand sunt si eu agitata.
Piciulika, eu de ce nu pot vedea pozele cu pricina?
Nana, si Alex a primit cadou de la bebelus. ![]()
Mandarinutza, ce dulce e bebelinaaaaaa. Si ce haioasa e cu degetelele in gurita.
Sabina, e super frumusel BB Gheo. Imi place poza "fotbalist" sa stii, e chiar interesant tipul! Pacat ca s-a nescut 32 de ani prea tarziu pentru mine.
Legat de depresii, nu ti-am mai raspuns azi la sms ca mi-a ascuns Alex telefonul si l-am cautat cateva ore. Alt motiv de bocet. In fine...revenind, ma intrebam daca au rezerva VIP la balamuc?
Gata, inchid aici sa ma culc si eu, daca o fi chip cu Alex. Am terminat de bocit deocamdata, sa vedem la noapte. Si maine nu stiu cum sa ii zic mamei ca nu mai vreau ajutor, ca ma descurc. Nu ca ar avea ea biata vreo vina, dar asa e la noi cand suntem mai multi.
Pupici si sper sa nu revin pe aici fortata de imprejurari.
Rox ,
Alexandra Maria
betty78 spune:
Sabina scumpo am incercat si asa...dar daca ma scol din pat, se trezeste si el. Oricum sunt stresata sa nu il sufoc. Acum de exemplu, i-am facut baita si l-am pus la san (inainte de baita, umplusem un tricou de lapte) si a supt de la 8:30 pana acum cu pauzele pentru aer, sau cu pauzele pe care le luam ptr ca ii vine mancarea inapoi. Oricum la sfatsit era disperat si scuipa tzata asa ca l-am rugat pe sotul meu sa il tina, perioada in care am bagat pompa sa vad daca mai am lapte si intradevar nu cred ca am scos 5 ml. Laptele ar trebui sa ii ajunga, tinand cont ca imi curge cumplit de mult si schimb pe zi cateva tricouri, totusi pare ca nu se satura, dar pe de alta parte a crescut 1190 gr in 22 zile.
Betty78
poze noi cu mine gravidutza si bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
toma_lly spune:
Mandarinutza si Sabina ce bebelushi frumosi aveti ! 
Ptiu, sa nu fie de deochi !
Cand m-am uitat la pozele lor, m-am emotionat si parca mi-a venit cheful sa nasc maine ![]()
Tomitza
40+
Natalia Ioana
mi-a facut sotu' blog ![]()
www.flickr.com/gp/9702061@N05/jGo9d1" target="_blank">Lucruri pt
Natty
Poze