Mamici de septembrie - octombrie 2007 (77)
Raspunsuri - Pagina 21
Happiness_4_us spune:
Picio, esti tare sexoasa, mami!
Pune mana si trimite din poze la concursul de miss, sa avem si noi cu ce ne lauda!
Pupici.
Nana,
39+
Razvan AndreiIn asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Happiness_4_us spune:
Luy, Tomasa, o sa va povestesc dupa ce nasc, care e treaba cu Razvan.
Deocamdata sunt doar furioasa ptr ca va trebui sa renunt la Razvan, dar e mai important bb decat ca-mi place mie Razvan.
Pupici.
Nana,
39+
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Roxali spune:
FELICITARI IULI PTR BEBE KOSMA!
Mandarinuta e o dulceata bebelina...rotunjoara si pare tare linistita.
Tomita ai mai ca vrea doar sa te controleze ca altfel te-ar fi pus in garda...oricum ar trebui sa ai bagajul cu tine ca nu se stie...bafta maine.
Piciulika multumim de informati...ce mistoace sant pozitiile alea cu salul...pe una am folosit-o si eu , mai mult in casa si intr-adevar se linistea.
In poze esti o draguta si o supla ...te invidiez.
Rox fara un ajutor cu 2 copii e fgreu...incearca orice metoda poti...lasa naiba curatenia si cand ai timp baga o mancarica si un somn bun...stiu ca asa la comanda nu prea merg.Drept sa-ti spun cand si eu eram fara ajutor , ma gandeam mult la alti copii si mamici chinute(cred ca nu vrei exemple
).
Ali
33
si Enrico 7ani
poze
tomasa spune:
Sa vedeti fetelor ca slaba asta de Tomitza naste in 2 ore, natural. Si mai face si copil peste 3 kg. Asa sunt unele....
![]()
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
36+
Maria
tomasa spune:
Nana, deci am sesizat bine ca s-a schimbat ceva... Orice ar fi, sa nu te amarasti, te rog mult. Andrei e un nume superb. 
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
36+
Maria
Roxali spune:
Nana nu te mai stresa cu numele, important e sa fie bebe sanatos.
Ptr primul facusem o lista cu 4 nume si barbatimiu la ales pe ala care era mai italian, ptr fata am facut bilete, fiecare a pus cate 2 si a iesit cea vrut juniorul,oricum as fi renuntat numai sa nu-l stiu gelos.
Ali
33
si Enrico 7ani
poze
Gabriela77 spune:
Tomasa scumpa, iti multumesc de informatii! Asa ma linistesc cand aud din experienta voastra, pt mine totul e nou! Da, pe Sara o alaptez exclusiv la san, nu a luat spectaculos in greutate, dar imi place ca si-a facut un program frumos, papa 15-20 min, doarme 2-3 ore si tot asa! Crezi ca e bine?
Gabriela si bebe Sara (29.08.2007)
Roxali spune:
Gabriela daca nu ia mult in greutate nu o lasa sa doarma mult sau sa nu adoarma in timpul suptului...daca tot ai lapte si il poti da cat poti de des.
Ali
33
si Enrico 7ani
poze
Happiness_4_us spune:
Tomasa, Roxali 

Ptr mamele care mai au un copilas acasa.
Ieri pe Zone Reality, la Birth story, am vazut o chestie tare misto.
Era o mamica, care nastea al3-lea bebe si ptr ca la nasterea anterioara primul copilas fusese gelos la venirea pe lume a noului membru, acum, le cumparase cadouri cu ce-si doreau ei cel mai tare si le-a zis ca bebe le-a adus ptr ei atunci cand a venit. Erau copiii atat de fericiti si multumiti!!!! M-a impresionat tare ce le-a putut trece prin cap parintilor, numai ca sa fie toata lumea multumita si sa nu fie gelosi cei mici pe bb.
Nana,
39+
Nunta noastra de vis!
tomasa spune:
Gabriela, m-as bucura mult sa te pot ajuta. Eu cred ca este extraordinar ca si-a facut deja un program, e mare lucru...ce n-as fi dat sa mi se intample asa. Dupa ce povestesti mie mi-e clar ca ii merge bine doar cu sanul. Cat despre luatul in greutate, asta este un lucru foarte relativ, dupa cum probabil stii si tu. Depinde de multi factori, de mostenirea genetica, de cat de bine asimileaza copilul, de cat este de mancacios. Nimeni nu-ti garanteaza ca suplimentand cu lapte praf ar lua mai bine in greutate si ai pierde incet-incet si beneficiile alaptatului la san. Am prietene care asa au facut, au suplimentat cu bibe si au perdut laptele matern in scurt timp, iar copiii tot nu au luat mai mult in greutate fiindca asa era felul lor. Cand si-au dat seama de asta era insa prea tarziu, nu au mai putut intoarce copilul la san. Si, de altfel cine spune ca e bine sa fie grasi??? Eu cred exact inversul, nu am avut si nu mi-as dori un bebelus gras. Iar copilul meu cel slabutz si finutz a fost foarte sanatos, nu a racit niciodata pana la 1 an si nu a luat antibiotic (e adevarat ca nu merge inca in colectivitate, dar tot cred ca e mare lucru).
Pediatrul meu mi-a spus ca este esential pt. linistea si sanatatea psihica a mamei sa nu incerce comparatii cu alti copii, nici macar cu ai sai proprii, fiindca fiecare are ritmul sau propriu de dezvoltare si acesta trebuie respectat. Tu ia-te dupa instinctul tau, sigur iti dai seama daca fetitei ii merge bine sau nu. Ca asa, mereu vei gasi prietene si vecine "binevoitoare" ai caror copii au crescut intr-o luna cat altii in 3, s-au ridicat in picioare la 4 luni si au mers la 6
.
Uite ce mi s-a spus mie si am citit si intr-o carte dedicata alaptatului si destinata cadrelor mediocale. Este lapte suficient si nu exista motive de ingrijorare atata timp cat:
- sugarul are 4-6 mictiuni pe zi
- creste in greutate 500 grame in prima luna, asta calculat de la scaderea fiziologica
Singurele semne adevarate care arata ca sugarul nu se hraneste cum trebuie sau ca nu exista lapte suficient sunt:
- uratzi (pete rosiatic-maronii ca fardul de obraz) in pampers
- mai putin de 4-6 mictiuni pe zi
- elimina scaune tari si uscate sau verzi (scaunele bebelusului alaptat exclusiv trebuie sa fie abundente si semilichide, de culoare galben-aurie sau galben-maronie)
- copilul nu recupereaza greutatea pierduta la nastere (scaderea fizilogica) dupa 2 saptamani de viata sau creste mai putin de 500 gr./luna
Nou nascutul alaptat la san elimina 3-8 scaune pe zi, dar, pe masura ce se maresc, sugarii au scaune mai rare.
In privinta programului, eu o voi contrazice pe Ali. Eu stiu ca se alapteaza la cerere. Programul, trezitul sau lungitul perioadelor dintre mese sunt indicate doar pentru bebelusii alaptati mixt sau artificial. Altfel mama trebuie sa se plieze dupa copil, indiferent ca asta inseamna perioade mai lungi sau mai scurte de 2-3 ore intre mese.
Daca iti mai pot fi de folos cu ceva...spune-mi, mi-ar face placere.
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
36+
Maria
Edit: am uitat sa-ti spun ca eu stiu ca, indiferent ce boala ai avea, si aici ma refer la diareea ta de acum cateva zile sau la o banala raceala chiar, nu se intrerupe alaptatul. Prin alaptat tu ii dai direct anticorpii produsi de organismul tau si o feresti de boala respectiva. Stai linistita, Sara papa bine, scaunele ei sunt un semn in acest sens, nu un semn de diaree. La fel este un semn foarte bun si faptul ca e linistita si suge si doarme in mod ideal, exact ca la carte.