Credit in euro

Credit in euro | Autor: goldi

Link direct la acest mesaj

Avem de returnat spre sfarsitul anului un imprumut de 15000 euro catre un prieten adevarat, care ne-a ajutat la greu.
Am colindat mai multe banci si am constatat ca sunt mari diferente in sumele pe care le acorda pentru credite cu destinatii multiple, adica numai de la cateva banci (bcr, transilvania) care au limitele de indatorare mai mari(65-70%) am putut obtine suma care ne trebuie.
La Transilvania insa, trebuie sa cesionez venitul salarial pe perioada creditului (10 ani) si asta inseamna ca nu voi mai putea obtine alte credite de la alta banca decat Transilvania, celelalte fiind reticente la astfel de conditii.
Nu ma pricep. sunt destul de "poeta" in finante si vad ca euro incepe sa creasca, dobanzile in euro se pare ca sunt in crestere(?) asa ca sunt cam debusolata.
Ce ma sfatuiti? Sa iau creditul acum sau sa astept de sarbatori, ca poate va fi vreo oferta speciala? sa-l iau in euro ca e dobanda mai mica, dar sa platesc ratele in euro (+ rata de schimb valutar) sau sa-l iau in lei, cumpar de suma respectiva euro de la banca (care va fi in mod normal usor mai mic decat la ghiseu) si apoi rata va fi in lei?
Sunt niste calcule cam complicate pentru mine.
Ma ajutati?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Faptul ca faci credit la o banca nu inseamna deloc ca alte banci vor fi reticente in viitor si in nici un caz nu va trebui sa faci credite tot la aceea banca. E adevarat, se pune un gaj pe veniturile tale, care gaj se inscrie intr-o baza de date la care au acces toate bancile (Arhiva Electronica). Dar aceea inscriere nu influenteaza o viitoare decizie de creditare a altei banci. Insa , e obligatoriu sa declari faptul ca ai deja un credit daca mergi la alta banca pt un alt credit, fiindca daca nu-l declari, ei or sa vada gajul deja inscris, or sa considere ca ai dat o declaratie mincinoasa si asta o sa echivaleze cu refuzul de a te credita. Deci, atentie aici!!!
Eu una as faca intotdeauna credit in modeda in care-mi obtin veniturile...adica daca castig EUR, as face in EUR, daca castig RON as face in RON. Asta e valabil mai ales la creditele pe termen mai mare de 2-3 ani.
Apoi, nu eur are cele mai mici dobanzi de pe piata si CHF ( francul elvetian).
De sarbatori cursul la EUR o sa mai scada, fiindca e perioada cand intra in tara sume mari de eur de la cei care muncesc afara si toata lumea schimba...deci cursul o sa fie mai jos. Din pct-ul asta de vede te-as sfatui sa mai astepti!Si in plus, la sume de peste 10.000eur bancile, in general negociaza cursul de schimb...deci poti sa ceri lucrul asta...
Iar despre promotii...ma abtin de la comentarii...bancile acorda reduceri de dobanzi sau comisioane dar pe termene scurte, asta inseamna ca poti face un credit cu dobanda mica pentru cateva luni, dupa care dobanda va creste, poate chiar mai mult decat cea standard. Atentie deci la ce semnezi! Bancile care si-au marit gradul de indatorare sunt multe, ai de unde alege, studiaza intai toate ofertele: in afar de Transilvania, mai sunt si Alpha, BCR, BRD, RIB, Crediteurope (fostul Finansbank)...astea imi vin acum in minte. Si atentie si la celelalte comisioane pe langa dobanda...astea cresc mult costul creditului!!!
Bafta si sper sa faci cea mai buna alegere!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Cesiunea veniturilor in favoarea unei banci inseamna ca acea banca sa aiba prioritate in recuperarea datoriilor si de aceea, la urmatorul credit bancile nu mai sunt atat de incantate ...
In fine ... cred ca ai dreptate, creditul ar trebui sa-l fac in lei.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Si revenind ...
Vad ca esti foarte bine documentata si de aceea indraznesc sa te intreb: care credit in lei, de nevoi personale,fara garantie,de unde as putea lua cval a 15000E ti se pare cel mai avantajos?

Mergi la inceput