Tatal poate intenta proces pentru paternitate?

Tatal poate intenta proces pentru paternitate? | Autor: Darinna

Link direct la acest mesaj

Buna, sunt divortata, am o fetita de aproape trei ani si un baietel de trei luni, dintr-o relatie nelegitima.
Tatal celui de-al doilea copil mi-a intors spatele in urma cu un an, cand a realizat ca sunt chiar insarcinata si chiar nu intentionez sa avortez.
Nu si-a recunoscut copilul, pe certificatul de nastere este trecut doar numele meu.
Intrebarea mea este:
Presupunand ca vede intamplator baiatul si realizeaza ca este al lui(pentru ca ii seamana leit), ar avea dreptul sa ma dea in judecata, sa fie trecut pe certificatul de nastere ca tata?
Si daca da, are vreo sansa sa mi-l ia, daca cere custodia lui?
Sunt trecuta prin multe tribunale cu ex-ul pentru fetita si mi-e frica sa nu o iau de la inceput. Are tatal baiatului acest drept?

Multumesc pentru raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amar spune:

Darinna....tatal baiatului are dreptul la actiune in tagada paternitatii....asta in cazul in care tu vei deschide un proces de stabilire a paternitatii prin care sa-l obligi sa recunoasca copilul si sa-ti plateasca pensia de intretinere...atata timp cat nu a recunoscut copilul NU are nici un drept asupra lui...

carmen 39s Oana Isabella
AMR 13 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Darinna tu ai cazut din greseala in greseala....cum isi complica unii viata El are dreptul sa ceara testul de paternitate si tu poti sa.l dai in judecata pt. pensie alimentara.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Ar avea dreptul asta insa nu prea cred ca ar obtine custodia decat daca ar dovedi ca tu nu ai conditii sa-l cresti. Tinand seama ca nu l-a recunoscut de la inceput, sansele de a-l obtine sunt minime.

Dar, daca te-ar da in judecata, ai putea obtine pensie de intretinere retroactiv. Asa ca nu cred ca s-ar lega la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by rilbuc1

Ar avea dreptul asta insa nu prea cred ca ar obtine custodia decat daca ar dovedi ca tu nu ai conditii sa-l cresti. Tinand seama ca nu l-a recunoscut de la inceput, sansele de a-l obtine sunt minime.

Dar, daca te-ar da in judecata, ai putea obtine pensie de intretinere retroactiv. Asa ca nu cred ca s-ar lega la cap.

Da, si cand vrei sa-l inscrii la gradi, sa iesi cu el din tara etc sa te milogesti de el sa-ti dea declaratie la notar ca e de acord (si eventual sa-ti faca si mizerii). Mai bine lipsa, cred eu.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput