Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (28)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Mai fetelor daca aveti chef de cumparat ptr. bebici si mai ales stiti ce o sa aveti cumparati mai ca nu-i bai, lasati babele cu fantasmele lor si dati drumul la punga .
A...si sa nu uit la maternitate daca nu va indurati sa va cumparati inainte trebuie sa stiti ca hainutele trebuiesc spalate cu detergent de bebei si calcate inainte de a fi imbracate de bebe, asa ca deja vad scena cu sotul care intreaba cum se da drumu' la masina de spalat , la ce temperatura sa calce si mai ales pe voi nerabdatoare cand vine bebe sa il imbracati frumos .
Ete stiu ca dee eu primul lucru cand a venit bebe l-am imbracat frumos cu un body bleu asa cum mi-am imaginat eu de acasa si abia asteptam sa il mai imbrac si cu alte lucruri pregatite cu vreo 2-3 luni inainte ca doar avea valijoara lui de voiaj la spital .
Si atunci cand am nascut era mijloc de august deci cald dar acum in ianuarie-februarie frig deci trebuiesc lucruri mai grosute sa nu ii fie frig lui bebe .
Eu una imi storc creierii sa gasesc ce sa ii cumpar ca am de toate de la primul si na' luate anul trecut da' am gasit : carucior dublu, un dulapior mai mare ptr. Alex cu sertarele si bara de atarnat cuiere, interfon ca nush de ce da' la primul n-am luat si eventual o camera video ceva special de supravegheat bebei ca sa imi fie mai usor cu doi bebei mici de supravegheat.
Asa ca astept sugestii cu privire la lucrurile de cumparat de mai sus.

emilia cu bebe mic si Alexandru Paul(16.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

kalosalina, pana la urma s-a rezolvat, din cate vad.. acum sunt pe listuza voastra! mersi mult! o seara placuta!

quote:
Originally posted by kalosalina

Eladea bine ai venit! Am cautat mesajul cu datele tale, dar din pacate nu l-am gasit. Le mai scrii o data, te rog?

A venit Bebica!!!

19+

andreea si eric
http://bd.lilypie.com/WL1up3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

fetele cu Maria LA MULTI ANI
{pot cita din memorie Irlandeza, mary_mary, nemary, si cam atat, ca am memorie RAM limitata, daca ma uitat sa fie cu iertare))

sa fiti fericite si cu bebei frumosi si barbati tati buni!!

va pupa
Monica 22+ (maine 23!!)

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by lumsta

Era sa uit! Mi-au facut examenul secretiei de pe col....si mi-a iesit streptococ grup B.......dr-ul mi-a zis ca infectia asta poate sa irite colul si sa dea contractii.....mi-a dat tratament cu augmentin 7 zile.

stie cineva de asta?

Si eu am, am avut si la celelalte 2 sarcini pierdute. Nu-ti fa probleme, chiar daca iei trat. de 7 zile, poate sa-ti apara din nou. Important e ca atunci cand nasti sa-ti anunti dr. ca ai acest strept. si ti se va da cu 4 ore inainte de a naste antibiotic in vena pt. a preveni infectia lui bebe, daca nasti vaginal, pt. ca e periculos pt. bebe. Uite si niste informatii :

Streptococul B (Streptococcus) este una din cauzele principale ale mortii nou-nascutilor. In general, acesta trece de la mama la copil pe perioada sarcinii sau a nasterii. Deoarece aceasta infectie nu are nici o forma de manifestare vizibila sau usor detectabila, mamele nu stiu ca o au.

Streptococul B este bacteria ce poate fi identificata la nivelul tractului vaginal sau in zona rectala pentru multe femei. Deocamdata nu se cunoaste modul de raspindire a acestei infectii, dar nu este transmisibila prin contact sexual. Streptococul B este diferit insa de bacteria ce produce infectia la nivelul gatului (strep throat).

Pentru femeia gravida Streptococul B nu provoaca probleme, dar in cazul nou-nascutului, nascut pe cale vaginala, prezenta si infectarea cu aceasta bacterie poate duce la infectii serioase (ex. pneumonie) si chiar moarte.

Riscul de infectare este foarte mare daca:
mama a mai dat nastere unui copil infectat cu Streptococul B;
femeia gravida are mai putin de 20 de ani;
copilul se naste dupa 18 ore de la ruperea membranelor;
travaliul incepe inainte de cea de a 37-a saptamana de sarcina;
febra este prezenta pe durata travaliului.

Deoarece nu exista vreun simptom care sa semnalizeze prezenta Streptococului B, medicii recomanda un test de urina intre saptamanile 35-37 de sarcina (testarile facute inainte de saptamana 35 nu sunt concludente privind prezenta Streptococului B la nastere). Daca testul nu este recomandat este bine sa fie cerut de femeia gravida. Unii medici nu-l considera un test de rutina, dar, in schimb, trateaza femeile aflate deja in travaliu ce prezinta factori de risc (nastere prematura, membrane rupte prematur sau febra). Multi medici nu tin seama de faptul ca mama a mai dat nastere unul alt copil infectat cu Streptococul B, dar aplica direct tratamentul pe durata nasterii.
In testul pentru Streptococul B se iau probe din zona vaginala si rectala, iar femeile cu rezultat pozitiv sunt supuse tratamentului cu antibiotic pe durata travaliului. Daca Streptococul B este detectat in urina (saptamanile 35-37), antibiotice orale vor fi prescrise in ultimele saptamani de sarcina.

Pentru nou-nascuti, infectiile cauzate de prezenta Streptococului B apar in primele saptamani dupa nastere, dar e posibil si mai tarziu. Majoritatea copiilor care sunt infectati cu Streptococul B nu au insa probleme, dar aceasta infectie poate duce, in unele cazuri, la retardare mintala, surzenie sau orbire. Aproape 10% dintre copii infectati cu Streptococul B mor.

Sursa: "The WIC Nutrition & Health Newsletter" si "What to expect when you are expecting" de H. Murkoff, A. Eisenberg & S. Hathaway
Streptocociile cu streptococ din Grupul B

Sau alte informatii:
Streptococul din Grupul B este un germene pe care il poarta aproximativ una din cinci femei gravide, in mod obisnuit fara a cauza probleme. Intr-un numar mic de cazuri poate fi transmis copilului in timpul nasterii conducand la o infectie puerperala sau chiar la meningita. Acest lucru se intampla doar la 3 din 10 000 copii nascuti in Marea Britanie. Este mult mai intalnit in Statele Unite, asa ca acolo s-a perfectionat un program de screening pentru streptococul din Grupul B. In Marea Britanie tratamentul este indicat de obicei doar in cazurile cu risc deosebit de crescut, si anume : travaliu precoce (inainte de 37 saptamani), prelungit, sau in cazul ruperii precoce a membranelor, daca exista temperatura crescuta, daca exista febra in timpul travaliului sau daca copilul de la nasterea precedenta a fost afectat de acest microb. Tratamentul consta in antibioticoterapie intravenoasa in timpul travaliului.

Sper ca te-ai lamurit cat de cat.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste motanica nostra 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by Gina M

Irlandeza - nu ai mai scris de ceva timp! Ce mai faci tu?! Esti bine?! Da-ne un micut semn de viata.

Poze - Recente & David Benyamin 23+

Am niste dureri groaznice in partea stanga, mai jos de san. Dr a zis ca sunt de la bebe, sta pe vreun nerv. Totusi mi-a facut analize de sange la ficat si rinichi, sa vedem daca nu e altceva. Bebe e bine , creste , misca tot timpul. Dar cand vin acasa de la sevici stau in pat . Si ma mai doare si spatele, asa ca intru mai rar.
In rest sunt OK, astept sa-mi treaca durerea.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

Cum creste motanica nostra 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

sara buna:)

abia am norocul sa va scriu; am avut pb cu netul si mai am. va pupez si mi-ati lipsit azi.
pe maine, cu mai mult noroc:))

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

cand am fost sa-mi fac cumparaturile pt nunta...am vazut atatea lucruri pt bebei incat nu amputut sa ma abtin si i-am luat si lu bebe un body si niste botosei...primele lucruri luate de mine si de tati...si cand ii spun soacrami:vai mama sa nu-i mai iei ca nu i bine...lasa sa ramana ea cu superstitiile ei...si eu sa ma pregtesc pt bebe asa cum se cuvine...
apropo ciocolata alba ii dauneaza lu bebe?k de cateva zile numai asa ceva as manca!

Cea mai optimista gravidutza!
18+
http://bd.lilypie.com/mJwKp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Neata zuzici.
Ufff, ce frustrata m-am simtit ieri, ca nu puteam sa intru deloc pe site.Si azi, merge destul de incet.Sper sa-si revina curand.
In alta ordine de idei, ieri am fost la H&M si mi-am cumpart hainute:o pereche de raiati, o pereche de blugi 3/4 ,o pereche de pataloni de trening, speciali pt gravidute,un plovaras lung,bluzite.Am lasat pe-acolo vreo 250 euro....dar nu-mi pare rau.
Pe seara am fost intr-un orasel langa noi, la un fel de... sarbatoarea orasului si-am papt porumb fiert, dupa care am aterizat la McD.
Acasa, ne-am bagat la Tv, cu pepenele in fata noastra.
Mi-am luat Vineri filme sa ma tina urmatoarele 2 saptamani: ultimele sezoane din NipTuck si Desperate House Wives si primul sezon din Ghost Whisperer.

Va pupic pe burtici si va doresc o zi minunata.

www.genjerdan.com/private/9Months/" target="_blank">poze
bebe de Honey 16+
16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Gagici , eu ma tin numai de prostii , tanjesc dupa shlap :
- ieri am stat la gratare ( eu l-am facut ) , in picioare la facut salata si doua ore la cumparaturi ;
- azi dimineata mi-am violat barbatul , am facut curat , de mancare si-am cautat in garaj toalele de iarna - deci iar doua ore bune de stat in picioare .
Concluzia ? Dureri si contractii . Tre' sa ma potolesc , ca nu-i a buna . N-am luat No-Spa ca durerea a trecut de la sine cand , in sfarsit , m-am asezat la televizor . O caut cu lumanarea !

Vineri ma duc la morfo si sper sa aflam , in sfarsit , ce hram poarta bebe . Care da din labute ca apucatu' , joaca tontoroiu' la 5 dimineata si evident ca ma trezeste din somn .

Hai pupici la burtici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Virgo te mananca?
Asa faceam si eu si acum stau la patut pana nasc
Ai grija te rog

anca 31+

Maria
poze

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput