Mamici de septembrie - octombrie 2007 (74)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Sabina, vad ca practica nasterilor e cam tipicara in Ro (ex: nu naturala dupa cezariana) dar tot stau si ma gandesc: DE CE? Ca medicii nu se pun la curent cu practica internatzionala, ca nu le iese $...?
Cand o sa se schimbe?! De ce ar schimba ceva?

Intzeleg temerile medicilor (miopii, cezariene etc.) si ca tu ca simpla muritoare nu le potzi scoate din cap ce stiu ei de buna, dar... CE ar putea schimba ceva?!
Mamicile la prima nastere se lasa usor convinse ca "asa trebuie" si pe urma nu mai e cale e intors. La al 2lea esti deja programata la taiat.
Oare generatzia noua de ginecologi schimba ceva? Sau le calca pe urma seniorilor? (personal cred in continuare ca o fac pentru bani)

Piciulika 35+ Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Dany, daca nu ai motive religioase, nu prea inteleg de ce sa fie facuta circumcizia.
Nu cred in utilitatea ei.

SUBSCRIU 100%!

Piciulika 35+ Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Carpatina stiu ca ai glumit!
Felicitari Mishutapentru bebelina!!!!
Am fost si noi la doctor suntem foarte bine. Ne incadram la saptamani, bebe e cam "gras" 3.300 g, dar cica nu-i problema la nastere ca nu-s asa mica in bazin...si e in pozitie de lansare...

isabeluta36 +
bebita
AMR 24 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

io stiu...al meu nu e pt bani, in mod sigur.Pe toate incearca sa le convinga la prima nastere de natural.
insa daca ai o cezariana, nu se risca.
adevaru e ca nu are 30 de ani...are ceva intre 45-50 cred.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

quote:
Originally posted by gema

Fetelor am si eu nevoie de un sfat. Help!
Se pare ca am racit putin, ma cam ustura gatul si curge fff putin nasul........o fii ok sa iau un paracetamol sau mai bine sa merg doar pe ceai de lamaie?
Stiti cumva daca afecteaza asta bebele, mai ales ca noi asteptam momentul si voi naste natural???? Se poate lua raceala asta la bebe? ce stiti?

Madalina 39+

eu am fost racita de Paste si am luat doar vit. C + Propolis (la un loc) si ceai de lamaie fierbinte. Mi-a trecut raceala complet in 3 zile (de obicei ma tinea cate 2 sapt. ). Deci, ceai de lamaie si de la farmacie Vit C cu propolis. Sanatate multa!

urmychance38baietelul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Felicitari Aniast pentru nasterea usoara si bebe maricel!
Felicitari Mishuta pentru bebelusa Vera!
Amironeanu sper ca ai nascut cu bine deja.
Slippers si Roxana bun venit acasa!
Piciulika, parca te vad mai putin depresiva.
Sabina cum stai cu moralul pentru joi?
EU ma pregatesc sa merg in 10 minute la control.
Cu cezarienele in Romania, am si eu o maaare durere. Nici acum nu stiu daca la prima nastere a fost absolut necesara! Pana in ultimul moment m-am rugat de doctorul meu (generatia tanara pana in 40 de ani) sa ma lase sa nasc normal. Si in ultimul moment i-a luat doctorul si pe mama si pe sotul sa ma convinga. CA neconvinsa pe mine nu ma taie. "M-au convins". Cert e ca a avut ceva dreptate. Dubla circulara urata (stransa), copilul nu cobora nicicum (si cate scari am urcat!). DAr tot ma macin ca a vrut sa ma taie ca era Craciunul si nu avea cum sa vina daca ma apuca nasterea de Sarbatori. Si chiar si cu cezariana am avut ceva probleme neurologice cu fetita. Ma intreb ce-ar fi fost daca nasteam natural!
Acum am schimbat medicul fiindca am ramas neimpacata. Si prima intrebare a mea a fost: "de ce nu pot sa nasc natural dupa cezariana". Si mi-a argumentat: rupturi uterine (in Romania intre 1 si 3% fiindca se foloseste forcepsul in AMerica pana la 17% fiindca nu se foloseste forcepsul) risc mare de hemoragie si moarte a mea sau a fatului (1-3%. Imi permit sa risc?). Ulterior cand a avansat sarcina, nu s-a aratat nici foarte incantat de calitatea cicatricei de pe uter (si m-a atentionat ca bb3 e cam improbabil, chiar si prin cezariana). Asa ca.......eu macar am primit argumente.
Bee 34+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

cred ca am deschis cutia pandorei. Mai spun decat atat si dupa care chiar ca gata pentru ca nu vreau sa inceapa iar piticul meu de pe creier sa o ia razna.
In general dr Tutunaru nu recomanda cezariana, decat in caz de necesitate. Iar despre bani mai multi pe care i-ar incasa, nu se pune problema pentru ca nu am auzit sa accepte la nici un fel de nastere.

Mad cu Robert

Mergi la inceput

Adevarul e undeva pe la mijloc! Pe de o parte sunt unii medici (destui, parerea mea) care prefera cezariana din motive pecuniare sau pentru somnul linistit de noapte (greutate mare a bebeului, bazin mic, miopie etc.), pe de alta parte sunt unele gravide care din teama de durere mai ales, dar si din alte motive (nu spui care, dar cunosc cazuri)prefera cezariana.
Recunosc ca la inceputul sarcinii am cochetat si eu cu gandul asta, dar culmea pe masura ce sarcina inainta gandul imi era deturnat. Sincer acum cred ca as da dovada de un mare egoism sa nasc prin cezariana. Bebe si mama sunt ok. O fi el cam mare si ce daca! Uite Rox ce exemplu ne-a dat!!!
In ce priveste epiziotomia, nu cred ca am sanse sa scap de ea e inoculata adanc...in mintea moaselor, dr-lor si in general a personalului medical.

isabeluta36 +
bebita
AMR 24 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Nu stie nimeni daca e grav cu circulara de cordon?

teo

Mergi la inceput

Madparerea mea nu are legatura cu dr. Tutunaru. Te asigur! Am doua prietene foarte bune care au preferat cezariana din motive strict personale si mai stiu un medic in Bucuresti care a fost foarte dezamagit cand i-am spus ca nu vreau cezariana. Am si eu ceva minte sa inteleg cand e cazul si cand nu sa fac cezariana. Asa ca i-am spus bye-bye!

isabeluta36 +
bebita
AMR 24 zile

Mergi la inceput