Reclamatie service auto - unde?

Reclamatie service auto - unde? | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Salut!

Am o rugaminte: aveti idee unde as putea face reclamatie unui service auto?

Pe scurt: am avut un accident cu masina (stupid, a intrat in spatele meu o pustoiaca de 19 ani, pe cand stateam la stop, si m-a proiectat in cel din fatza), si cei de la Omniasig n-au vrut sa facem masina la Eurial, cum vroiam noi, ne-au convins sa facem la un alt service cu care lucreaza ei, spunandu-ne ca "masina va fi ca inainte de accident".
Ne-am lasat convinsi, si rezultatul e ca nici dupa mai bine de 1 luna masina nu e reparata complet, tot le mai scapa ceva din vedere pe care noi il descopeream ulterior (intre timp masina ne-au dat-o inapoi), si cireasa de pe tort a fost acum 1 sapt, cand la 3 zile dupa ce luasem masina, dupa ce am, spalat-o, am descoperit pe capota un semn vechi de mai bine de 1 an de zile, pe care il aveam, si care nu se vede decat daca masina e curata.
Capota fiind chipurile noua!! I-am confruntat pe cei de la service, s-au jurat pe toti sfintii ca e capota noua (ceea ce stiam clar ca nu e), iar azi am fost la Eurial cu masina si mi-au confirmat ceea ce deja stiam. Concluzia celor de la Eurial a fost ca masina a fost de fapt luata la ciocan (mai lipsea sa urce elefantul pe ea, ca in reclama de la 206 cu indienii), si ca mai sunt multe de indreptat la ea, lucruri pe care ar fi trebuit sa le faca service-ul.

Ceea ce m-a indignat azi la culme a fost reactia Omniasig-ului, care mi-a spus ca "ei nu raspund pt calitatea lucrarilor"!!!!! si ca daca nu sunt multumita sa ma duc sa las masina in service-ul ala de hoti, si ca sa o iau cand va fi gata. Am ramas perplexa, si acum ma gandesc unde sa fac reclamatie. O sa fac la Omniasig (culmea e ca tocmai ce isi fac promo de nu se poate, vezi borcanele cu "multumesc-uri" de la TV), la ANPC - desi nu stiu daca e de competenta lor, si in alta parte... unde?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Poti sa intrebi la Oficiul pentru Protectia Consumatorului

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Num adica Omiasig-ul nu raspunde de competenta service-ului unde EI v-au trimis???

Asta e o ´´afacere´´ tipic romanesca.

Suna la pritectia consumatorului,cum bine a spus Victoria.

Da mai ia-ti si-un avocat si da-i in judecata.Ca asta e greseala multora dintre noi,tacem si ne resemnam cand suntem prostiti.
Si nu in ultimul rand,schimba compania de asigurari.

Eu am mai scris pe undeva pe forum,dom´le,daca-i iei cu binisorul nu rezolvi nimic.Dar chiar nimic.Asta e realitatea.
Ia treci la amenintari,sa-i vezi cum se linistesc.

hai ca iar ma apuca toate cele!Ca faza asta e a doua pe ziua de azi ,tot din domeniul ´´teapa la service´´

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ma gandesc ca inspectorul de daune de la Omniasig care te-a trimis la service-ul cu problema o fi in cardasie cu service-ul.
Probabil ca Omniasig le deconteaza catre service costul unei capote noi, desi service-ul doar a indreptat-o pe cea veche.
Si probabil, cumva, inspectorul de daune primeste ceva din valoarea capotei decontata integral.

Eu zic sa mergi la Omniasig la cineva din conducere si sa-i expui problema. Nu cred ca o sa se bucure prea tare sa afle ce matrapazlicuri fac angajatii lor.

In alta ordine de idei: daca totusi capota ta a putut fi reparata, este posibil prea mare lucru sa nu obtii niciunde, nici la OPC.
Datoria asiguratorului este sa achite reparatia, si doar acolo unde nu este posibil, inlocuirea pieselor.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

LadyJ - pot si sa-i dau in judecata, dar as prefera sa rezolv mai repede, nu sa ma apuce Craciunul lui 2010 prin tribunal...

Eu sper sa rezolv cu reclamatia pe care am facut-o ieri la seful Serviciului de Daune, care s-a aratat foarte disponibil sa rezolve problema, si a zis ca in prima faza o sa stopeze toate platile catre service-ul respectiv.

Adina Iulia - si noi suspectam ca inspectorul de daune merge mana in mana cu cel de la service, si de fapt i-am si spus asta sefului lui, si intr-adevar l-a pus foarte tare pe ganduri.

Dar nu eu le-am cerut sa inlocuiasca capota, noi o vroiam doar sa fie reparata (luata la ciocan sau inlocuita, treaba era a lor). Ideea este insa ca n-au fost in stare sa o faca bine, pentru ca in partea stanga, unde lovitura a fost mai puternica, nu se mai inchide calumea, daca te uiti cu atentie vezi dintr-o parte in alta a masinii. Iar ei au obligatia sa faca reparatia conforma cu standardele initiale ale masinii.

Eh, abia astept sa vad ce ne spune seful de la daune, s-a manifestat ca vrea sa vada si masina, sunt tare curioasa ce-o sa faca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Victoria- o sa sesizez si ANPC-ul, numai ca nu dau de ei, cred ca nu mai raspund la telefon, o sa le trimit doar fax.
Desi, avand in vedere ca e inselatorie, cred ca pot sa sesizez pana la urma si Politia Economica... or sa ma pomeneasca aia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canne-marie spune:

Andira la ce service ai fost ?
La unul cunoscut sau la unul de cartier ?
Ca si astea conteaza,depite unde ai fost.
Si apropo de service ,unele sunt dea dreptul varza.Ai mei parinti anul trecut au patit-o rau de tot ,masina fiind scoasa de trei zile din service si au facut accident.Culmea li s-a rupt o roata.Hai sa fim seriosi o duci in service sa-ti repare ceva la cutia de viteze si place cu ea si iti zboara roata..Deci este clara treaba ca au umblat pe la roti.

annes

Mergi la inceput