Viata in Germania (46)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by misha-germ
Din pacate noi romanii suntem vazuti cu ochi rai si trebuie sa ne acundem identitatea.

Pai cand deschizi gura, ei tot te intreaba de unde vii . Cam greu sa-ti ascunzi identitatea, din cauza accentului....

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Doamnelor sper sa nu va suparati ca dau si eu buzna pe aici!Caut pe cineva,a plecat in 1990,Margareta Hanu se numea atunci.Am fost colege de liceu.Mi-ar face placere sa am vesti de la sau despre ea.Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by jenn

Doamnelor sper sa nu va suparati ca dau si eu buzna pe aici!Caut pe cineva,a plecat in 1990,Margareta Hanu se numea atunci.Am fost colege de liceu.Mi-ar face placere sa am vesti de la sau despre ea.Multumesc!

M-am uitat in cartea de telefon si singurul nume Hanu cu prenume romanesc era Hanu Virgil. Locuieste in München (oras de exceptie , cum spunea cineva ).

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimi spune:

Buna seara,

Am o rugaminte la voi daca puteti sa scrieti aici cateva poezioare in germana (scurte) pentru copii de gradinita(eventual si traducerea)

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Tumpi, am reusit sa primim bioptronul, ni l-a adus astazi Eugenia. Multumim mult pentru ca te-ai oferit sa ne ajuti.

Eugenia, multumesc inca o data si aici .

misha_germ, pun si eu o intrebare stupida: actele nemtesti se pot lua, banuiesc, numai dupa cativa ani cand ai dreptul la cetatenia germana? Nu ca m-as grabi sa le schimb pe cele romanesti, dar ma gandesc ca, in caz de imi expira buletinul, poate ar fi bine sa nu raman chiar in "ilegalitate" pana apuc sa merg in Ro, ca la mine e mai delicat cu mersul in tara. Si, in plus, sunt curioasa cum mai e acum, de la intrarea Ro in UE. Merci.

Happiness is a smile

Andrei are nevoie de voi!
Despre Andrei pe DC: Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugenia spune:

Cu multa placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

doina cel- actele se pot lua numai dupa 2 ani de casatorie cu un neamt si actele le poti face la consulatul din orasul tau si o schimbre de pass dureaza o luna si costa in jur de 170 euro, deci daca esti casat de mai bine de 2 ani aici iti poti face direct buletin.
Sper sa fie de folos informatia asta...si daca mai sunt intrebari, cu drag va raspund
va pupic pe toate de pe forum si o zi superba

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Copiloi multumesc mult!Ma gindeam eu ca si-a schimbat numele,ca a trecut mult de atunci!Oare sa fie o ruda de a ei domnul respectiv?Nu stiu ce sa fac,sa sun?ok,mersi inca o data ai fost foarte amabila!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Doina, ma bucur ca ai reusit si ai intrat in posesia ap.Daca mai ai nevoie de ceva imi poti spune si cand ajung in tara iti aduc.
Cand ma gandesc ca a mai ramas asa putin pana ajung la ai mei,nu i-am mai vazut de un an, iar pe bunicul de un an jumatate, ca sa nu mai zic ca abia astept sa ajung ca sa-mi aduc "copilasii" aici, adica pisicutele

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Feteleor dragi,bine v-am regasit!

Am fost in concediu 8 zile,in Italia si a fost foarte fain.In primul rind caaallddd,am tinut-o numai in 28 de grade(minima 20-22°C) fara vreun strop de ploaie,apa calda asa ca ne-am simtit bine,ne-am odihnit si am mai uitat de Germania .

Va multumesc mult tuturor care mi-au raspuns despre acidul folic si Femibion,nu am mai apucat sa intru pe Forum inainte de concediu.
Intre timp vad ca au aparut mai multe variante de Femibion,in 2001 era doar cel cu Iod si acid folic care se lua in sarcina si in lunile dinainte.Merg azi la farmacie sa cumpar acid folic,prin oct fac si termin la ginecolog si o sa vad daca continui cu Femibion.Him si eu sunt sigura ca m-am ingrasat tare de la Femibion in sarcina,aveam pofta exagerata de mincare si desi mincam sanatos,ma speriam cind ma urcam pe cintar.De slabit am facut-o usor,fara nicio dieta (a,ba da,dieta de oboseala de bb )dar totusi de mai vine si bb2,as vrea sa iau mai putine kg,sa ma mai pot si eu misca in ultimele luni.
Urez succes tuturor aspirantelor la bebelusi,fie ca barza sa ne gaseasca adresele cit mai rpd .

Mamicuta Ancuta ,felicitari pt job si sa ne mai pove'aventurile cu masina.In curind tre'sa incep si eu aventura,cel mai greut mi se pare parcatul,masina noastra e mareee pe toate directiile... asa ca astept sa ma incurajezi .

Jenn ,sa stii ca si pe mine ma rugase cineva din Ro sa-i caut o cunostina veke venita in De cu familia.Dupa ce am cautat posibilele nr de tel din carte,am ramas la o lista cu 12 pers(e un nume destul de comun,nemtesc).Am sunat si al treilea a fost bun dar si ceilalti 2 cu care am vorbit au fost destul de amabili asa ca poti sa incerci .

Tumpi ,cu ce aduci pisicile?Cind am zburat spre De,era o tipa cu o pisicuta in avion,in cutie din aceea speciala,cica o costase 20 de euro biletul si 50 euro platise la veterinar sa-i dea carnetul de sanatate.Peste vreo 2 ani ma bate gindul sa-i aduc copilului o pisi de Ro ,pina atunci le mingiie pe cele 2 ale vecinilor.

Revin eu dupa ce mai citesc din urma!

Alina

Mergi la inceput