PCOS (2)
Raspunsuri - Pagina 13
psj spune:
uca, ideal ar fi sa gasim medici care sa aiba suficienta rabdare si cunostinte medicale, eu nu prea am dat peste ei.
uite medicul lui winter (si am trecut si eu prin asta) i-a dat stimulare fara sa monitorizeze si s-a ales cu chisturi. putea sa nu raspunda deloc la doza prescrisa dar el oricum nu ar fi stiut, nici macar in ce zi ovuleaza, in caz ca ovula. asa ca nu stiu cum ar fi putut lua decizii corecte in continuare.
uca78 spune:
psj 
Stiu cit e de greu... Si mie mi-a fost tare greu aici sa gasesc. Si pt. fertilitate am gasit, dar eu si dupa bebe vreau sa fac tratament contra PCOS si din pacate doctorii buni pe care i.am gasit nu se ocupa decit de fertilitate deci o iau de la capat cu cautatul de medic bun (acul in carul cu fan).
Aici exista si o vorba: trebuie sa pupi multe broaste pina ajungi la printz. Asa a fost si la mine.. am asteptat dupa o programare 4 (patru !!!) luni la un endocrinolog aici, cind am ajuns la el in loc sa aiba o discutie cu mine (si eu cit ma pregatisem) m-a trimis la analize (avea cabinetul lui) si a zis ca imi trimite prin posta diagnosticul. 15 min a durat programare pt care asteptasem luni de zile... Si asa a si facut, peste 2 luni am primit diagnosticul si terapia prin posta
. Altul (ginecolog) mi-a dat contra prolactinei marite Bromocriptina , doza cea mai mare (nu mi-a spus nimic ca sa cresc treptat sau mai stiu eu ce..si mi-a zis sa o iau la pirnz ..la inceput se ia decit seara el mi-a dat sa iau dimineata si seara si cum dimineata am fost la el a zis ca sa astept sa o iau la prinz
). Si acum imi amintesc: eram la servici, la birou si am simtit ca lesin, m-am dus la baie si nu aveam aer am crezut ca o sa cad din picioare. L-am sunat pe sotul meu si am vorbit cu el la telefon mai mult, doar asa ca sa ma tin ocupata sa nu lesin. Ma gindeam sa il rog pe un coleg sa ma duca la spital ca eu nu mai puteam sa plec cu masina, dar am rezistat si a trecut).
Din pacate, doctori care isi bat joc exista peste tot. Eu cred ca la PCOS de fapt lupta este pe jumatate cistigata avind un doctor de incredere alaturi.
Ma scuzati ca m-am plins o gramada, mi-am spus si eu oful .. 
gudinde spune:
Uffff fetelor
asa-i! E tare greu cu PCOS oriunde ai fi.
Uca, da, la voi macar plateste casa de asigurari analizele? Ca pe mine ma omoara! Din buzunarelul personal tot.
Diane 35 nu sunt simple ACO. Ele sunt de fapt un tratament care e si ACO. Dar inainte de a le lua tot trebuiesc facute analize (macar coagulograma).
uca78 spune:
gudinde 
Pentru analize trebuie sa convingi doctorul sa ti le faca adica nu pot eu sa ma duc la un laborator si sa zic sa imi faca analize si ce analize si casa mi le plateste). Numai doctorul hotaraste ce sa faca...daca ai un doctor prost iesi pe usa si in loc sa iti faca un profil hormonal complet ti-a facut 2 valori si e chestia incheiata...Spre ex analiza de care zici tu mie nu mi-au facut-o niciodata. Mi.au dat Diane, decit au vazut ca am ovare polichistice si testosteronul crescut. Ficat si alte chestii nu au verificat pina acum niciodata desi am luat Diane, Metformin si inca o gramada de chestii...Daca nimeresti un doctor bun care trateaza problema cu seriozitate (asa am nimerit eu pt. fertilitate) iti face toate valorile si nu platesti nimic.
gudinde spune:
uca
,
Cat timp iei metformin trebuie sa-ti urmaresti periodic transaminazele.
De coagulograma ziceam pt ca daca ai hipercoagulabilitate nu ai voie sa iei ACO pt ca e risc mare de tromb.
Da, daca vi cu argumente nu poti sa ceri tu medicului analizele?
uca78 spune:
Depinde de medic. Majoritatea, cind incerci tu sa argumentezi ceva o iau ca pe un mare afront (am intilnit) ca si cind i.ai sfatui tu pe ei ce sa faca. Si discutia e incheiata aici. Sunt f putini doctori comunicativi si care sa nu ia ca pe un afront si atac personal faptul ca tu ai o sugestie si te interesezi despre ce e vorba. De obicei ei le stiu pe ale lor iar daca tu ai vreo sugestie de obicei iti spune o timpenie de ce nu poate sa fie asa, tocmai ca un fel de scuza ca de ce nu au spus si ei asta. Adica ies cumva din situatia ca tu le-ai fost "superior". Astia sunt doctorii, cred ca oriunde pe planeta asta...
GABRIELUTA spune:
Buna fetizele mele!
ucade medici si eu sunt satula...acum am gasit dr endocrinolog ok si sper sa iasa ceva.Iau metformin si Omega 3.
Fetele, care ati luat sau luati metformin, voi aveati greturi de la el?ca eu nu mai pot e luna 2 de cand iau si am greturi , iau 1 pastila jumate (pastila de 850 mg)
.Zilele astea ma gandeam sa merg sa imi fac analize-transaminazele.
gudindeeece faci draga mea?
Va pup.
dara_d spune:
Buna fetelor va citesc de ceva vreme dar inca nu am scris,acum m-am hotarat.Si eu am ovare polichistice in urma analizelor hormonale si ecografii am descoperit.Si eu am cicluri neregulate la 40,50 de zile si incerc sa am un bebe,problema este ca nu am ovulatie.Nu sunt obeza am cam 8 kg in plus dar asta este.
Mi s-a dat tratament de stimulare ovariana cu ova mit si am fcaut-o 2 luni si nimic,acum in septembrie am facut pauza 1 luna ca asa a zis medicul.Iar azi sunt in ziua 31 si inca nu mi-a venit,dar nu stiu daca am de ce sa ma bucur ca la cum imi vine mie cine stie cand o mai veni ciclul.Dar o sa va scriu daca s-a intamplat minunea.
ma bucur sa vad ca pot citi despre aceleasi probleme ca si ale mele parca ma simt mai bine.
Pupici tuturor poate ma primiti si pe mine in grupul vostru.
GABRIELUTA spune:
quote:
Originally posted by dara_d
Buna fetelor va citesc de ceva vreme dar inca nu am scris,acum m-am hotarat.Si eu am ovare polichistice in urma analizelor hormonale si ecografii am descoperit.Si eu am cicluri neregulate la 40,50 de zile si incerc sa am un bebe,problema este ca nu am ovulatie.Nu sunt obeza am cam 8 kg in plus dar asta este.
Mi s-a dat tratament de stimulare ovariana cu ova mit si am fcaut-o 2 luni si nimic,acum in septembrie am facut pauza 1 luna ca asa a zis medicul.Iar azi sunt in ziua 31 si inca nu mi-a venit,dar nu stiu daca am de ce sa ma bucur ca la cum imi vine mie cine stie cand o mai veni ciclul.Dar o sa va scriu daca s-a intamplat minunea.
ma bucur sa vad ca pot citi despre aceleasi probleme ca si ale mele parca ma simt mai bine.
Pupici tuturor poate ma primiti si pe mine in grupul vostru.
Bine ai venit la noi in gasca dara

Hai sa o luam metodic.Diagnosticul de PCOS este un pic mai dificil de pus iar tratarea lui e si mai anevoioasa si necesita pricepere din partea medicului endocrinolog.Ai facut analize hormonale ziua 3 -LH, FSH, daca raportul e mai mare de 2 se poate vorbi de PCOS , daca ecografic s-au vazut mai multe luni microchiste ale ovarelor, simptomele sunt multiple...poti avea acnee, hirsutism, etc.Poate tu esti o fericita si nu ai asa ceva.
Si eu am ciclurile anovulatorii dar medicul meu endocrinolog nu a fost asa radical sa imi faca stimulare ovariana.Daca ai citit un pic mai sus, eu urmez un tratament cu metformin.
Parerea mea e ca trebuie avut grija mare cu stimularile ovariene pentru ca poti ajunge doamne fereste la hiperstimulare (veyi ce a patit psj .Trebuie sa iti alegi un medic priceput endocrinolog dar specializat pe endo. reproductiva si de asemenea un ginecolog ok.
Poate e cu ochisori la tine
dara_d spune:
Gabrieluta multumesc mult pentru sfaturi ca acum realizez ca nu cred ca am acest sindrom,sigur au microchisturi pe ele,dar eu am fost la mai multi medici si unul mi-a spus ca am ovare polichistice,dar acesta ultumul care mi-a cerut si profilul hormonal si mi-a spus ca am ciclul monofazic si anovulatie-sterilitate primara,si asa mi-a dat tratament de stimulare.De fapt acum nu am analizele la mine dar raportul nu este de mai mare de 2 din ce imi aduc aminte .
Cred ca tu ai dreptate.
Multumesc