Fibrom uterin (19)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Arinna, sa nu iti fie teama de histeroscopie. Dupa cum sti, eu am trecut printr-una, operatorie, cu anestezie generala, dar totul a fost o.k. Sper ca vestile sa fie bune.
Nicoleta, as vrea sa te pot inveseli cumva desi boala tatalui tau e suficienta ca sa nu am curajul sa incerc. Totusi in ce te priveste, incearca sa fii optimista si multumita. Eu m-am gandit deja ca la problema noastra cu fibroamele, chiar daca am scapat cu bine de primele incercari, s-ar putea ca intr-un final tot la histerectomie sa ajungem. Stiu ca suna dur ce spun, dar asta e adevarul. Totul este sa fentam cat putem de mult acest final, sau daca se poate, sa-l fentam de tot. Si ce e mai important, sa furam soartei un copil, inainte ca acest lucru sa nu mai fie posibil. Eu deocamdata nu am reusit acest lucru si iar am pete maro... sper totusi sa am si eu odata un bebe...Dar tu ai reusit. Bucura-te pentru ceea ce ai si nu iti mai amari sufletelul. Si eu visam sa am doi copii si inca mai visez, dar in acelasi timp, stiu ca in conditiile date s-ar putea sa cer prea mult. Incearca sa te bucuri de Irina, de tatal tau atat cat il mai ai langa tine. Eu spre exemplu, nu ma pot bucura de Irina mea, eu am doar amenintarea pe care o ai si tu si o au toate fetele cu fibrom. Gandeste-te la asta. Si nu lasa gandul la un nou copil sa iti fure zambetul pentru Irina. In rest, lupta in continuare si nu renunta la speranta, nu se stie niciodata. Daca Dumnezeu, va vrea sa ai doi copii, ii vei avea, daca nu, printesa ta deja exista. Te pup, as vrea sa iti iau durerea cu mana dar nu am facut decat sa plang citind si sa incerc sa iti arat partea plina a paharului. Dar poate ca tu sti mai bine, ce nu ne doboara ne face mai puternici!

Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blahblah spune:

Am inceput o terapie cu progesteroni contra endometriozei si a chisturilor ovariene, ca sa constat ca progesteronul are ca efect accelerarea cresterii fibroamelor...

imi vine sa tzip... GGGRRGRRR

Anyway, printre altele am gasit asta si ma intreb daca noi putem avea cumva acces la noile medicamente.

de pe http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_progesterone_receptor_modulator

# Asoprisnil and CDB-4124 are both under investigation (2005) for the medical treatment of uterine leiomyoma.
# Proellex is under clinical trials to treat endometriosis. Pls see http://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00556075?term=proellex&rank=1
# Proellex is also in Phase III testing for treating fibroid tumors. Pls see http://www.reprosrx.com/product_pipeline.htm

si aici

Can Progesterone-Blocking Medication Treat Fibroids?
Contrary to what many women have heard, progesterone can make fibroids grow. Under the microscope, fibroid cells seem to be growing the fastest during the part of the menstrual cycle when progesterone levels are naturally highest. Treatment with the progesterone-blocking drugs Mefipristone (RU-486) or Asoprisnil shrinks fibroids and stops heavy bleeding in most women. However, Mefipristone can cause over-growth of the uterine lining cells (endometrial hyperplasia) in about one quarter of women. There is some concern that this over-growth could lead to pre-cancer or cancer of the lining cells, although this has not been seen in preliminary studies. Asoprisnil is currently undergoing FDA clinical trials.

de pe http://www.fibroidsecondopinion.com/conservative_treatment.htm

Interesanta mi se pare si combinatia chinezeasca Kuei-chih-fu-ling-wan (Keishi-bukuryo-gan; KBG) pe care o vad mentionata in articole serioase ca avand reale rezultate
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1471615

voi aveti idee daca putem gasi macar KBG pe undeva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralmir80 spune:

Sunt insarcinata in 15 saptamibi si am un fibrom extrauterin de 5 cm descoperit acum 2 saptamini. Mi s-a spus ca nu influenteaza cu nimic dezvoltarea copilului si sa stau linistita. Am dureri in partile laterale de vreo 2 zile, acolo unde cred eu ca sunt ovarele si nu stiu ce sa mai cred. Iau No-Spa dar se pare ca nu au nici un efect. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_b spune:

Buna seara,

Si eu am un fibrom de 6,5 cm, intramural. Mi s-a spus ca trebuie operat. Pe de alta parte, am citit aici despre persoane care au ramas insarcinate cu fibroame la fel de mari ca al meu si acum ma intreb daca intr-adevar trebuie sa ma operez sau sa mai incerc o noua sarcina. As dori sa ma duc la un doctor care a mai obtinut astfel de sarcini cu fibroame, dar nimeni de aici nu scrie si cu ce doctori au dus sarcina la bun sfarsit. Va rog, dati si numele dctorilor ca nu stiu de unde sa mai incep.
Daca am inteles bine Mada28 a ramas insarcinata accidental, fara ca doctorul sa-i spuna de aceasta posibilitate. Si totusi a reusit.
Nu mai stiu insa ce fel de fibrom avea.
Astept asadar cateva nume de doctori care nu sar neaparat la operatie. Am aproape 34 de ani si nu am timp de programari la operatii, recuperari, incercari etc.

Si mai vrea sa ma lamuriti un lucru: am fost intrebata daca aleg operatia clasica sau laparosopica, fara sa mi se spuna diferentele.
Am dedus de aici la pentru cea laparascopica este necesar un tratament cu Dipherlie inainate de operatie, pentru cea clasica nu. Asa este? Am inteles corect? Pentru ca mie nu mi s-a spus nimic.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Fibromul meu avea aceleasi dimensiuni cu al tau si cred ca tot intramural este. Spun avea ca acum dupa sarcina are vreo 10 cm
Eu alesesem operatia laparoscopica ca sa-mi prezerv mai bine uterul. Doctorul meu, cu ajutorul caruia am un baietel minunat, Dr Tutunaru, mi-a spus ca pot ramane si insarcinata chiar daca am acesta problema. M-a lasat sa incerc cateva luni. In aceste luni n-a fost sa fie. Eu am decis sa incep tratamentul cu Diphireline pentru ca apoi sa fac o miomectomie laparoscopica. S-a intamplat insa sa raman insarcinata.
Nu am avut nici o problema in timpul sarcinii nici eu nici bebe
Bebe s-a nascut cu 4120 g deci destul de mare.
Eu zic sa-ti gasesti un medic in care sa ai incredere si sa speri.Daca nu iese actioneaza, dar nu-ti pierde credinta.
Bafta

Mergi la inceput

Multumesc mult Mada28, imi dau seama cat de ocupata trebuie sa fii acum cu un bebe. Am fost luni la Dr. Tutunaru si i-am spus ca am un fibrom si ca as dori un copil, daca se poate mai intai copilul si pe urma rezolvarea fibromului. Mi-a facut ecografie, mi-a spus ca are 6,5 cm si ca trebuie operat, dupa care m-a intrebat cum vreau operatia: clasic sau laparoscopic. Bineintales ca nu aveam un raspuns pentru ca nu stiam diferentele dintre cele doua. Nu mi-a spus nimic de Dipherline sau alt tratament, nu m-a intrebat nimic altceva, m-am tot bagat eu in seama si-i mai dadeam informatii care presupuneam ca i-ar trebui. Eu am mai avut o sarcina dusa la capat cu fibrom, dar pe atunci era de 4,4 poate 4,9 cm. Dar am luat tratament. Nu am avut probleme cu obtinerea sarcinii. Dar Tutunaru nu m-a intrebat nimic din toate acestea, desi aveam la mine ecografii din 2003 care sa sugereze evolutia fibromului, nu am mai indraznit sa i le dau pentru ca nu parea interesat de starea mea. El avea o singura concluzie: operatia si eu sa iau decizia in ceea ce priveste modalitatea. Orice incercare de a-l mai intreba si altceva se solda cu raspunsuri monosilabice. Am inteles ca nu este vorbaret, dar doream o indrumare din partea lui, sa-mi explice avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste atat o sarcina, cat si operatia.

Hai ca m-am intins si nu cred ca ai timp de asa ceva. Dar mi-ai dat sperante, daca la tine s-a putut, ma gandesc sa mai caut si alti doctori sa vad daca toti recomanda intai operatia si pe urma sarcina.

Mai am o intrebare: operatia laparoscopica pe care vroiai sa o faci era pentru scoaterea fibromului? ce inseamna sa prezervi uterul? Se poate face laparoscopic fara dipherline?

MUltumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

ad_b,
am mai scris si eu pe aici din an in paste, nu am mai intervenit pentru ca fetele ( chiar si eu ) au scris capitole intregi despre fibrom, cu toate detaliile dar cand mai citesc si aud de operatie pentru fibrom nu ma pot abtine sa nu comentez si anume sa faci tot ceea ce este posibil ca sa eviti operatia pentru ca ai putea ramane fara uter deci fara posibilitatea de a mai avea un bebe. cred ca la asta se refera "prezervarea uterului". deci, simt nevoia sa mai subliniez si eu 1 data, mergi la spitalul universitar unde se fac embolizari. nu stiu ce-ti recomanda fetele dar eu ti-as recomanda sa mergi la doctorul badea iulian la control sau chiar la sotia dansului, sa-i spui off-ul tau si anume ca-ti doresti sa ai un bebe mai inainte de orice, eventual sa vorbesti prima data cu doctorul dorobat care face embolizarea, il gasesti la angiograf, este foarte dragut si foarte rabdator, o sa-ti explice tot, o sa-ti vada si ecografiile, chiar si cele mai vechi si poti sa-l rogi sa-ti recomande si un ginecolog pentru ca ginecologul trebuie sa te consulte si sa te interneze in spital.
asa cum am mai scris, am fost cu sora mea la doctorul dumitrascu, este ok dar daca ar fi sa o iau de la capat as merge la doctorul badea sau la sotia dansului, iti spun si de ce : dumitrascu, dupa ce a consultat-o pe sora mea si a zis ca-i totul ok si sa nu ne facem griji nu o mai interna ca nu-si primise ( inca partea desi el doar a internat-o, consultatia si plata consultatiei facandu-se separat la el la cabinet ) si venea cu motive stupide gen:are 38 de ani, ce-i mai trebuie ei uter?!!!...ca fibromul e prea mare blah...ca sunt cazuri de fibroame infectate si paciente moarte,da, da...in timp ce d-rii badea i-au vazut ecografiile pe hol si i-au zis ( de fata cu noi ) "dar cum poti sa-i spui asa ceva? cate paciente ai care ti-au murit sau au facut complicatii? cate embolizari am facut noi?" si ne-au incurajat pentru ca dumitrascu vorbea de 1-2 cazuri inregistrate la nivel mondial de ani in urma si de nici unul intamplat la noi....dar asta a fost, eram la el nu am putut sa ne ducem la altii si daca te intrebi de si-a primit partea, da si-a primit-o.ca o conditie a internarii...nu am auzit asta de la pacientele celorlalti dr.
am scris mult si in graba, nu stiu daca mi-a scapat ceva, daca ai intrebari iti stau la dispozitie, sunt "doxa" la capitolul fiborm :) , de asemenea daca ai rabdare o sa gasesti pe acest topic tot ceea ce te intereseaza si chiar ce nu te intereseaza despre fibrom :) sunt multe fete care au nascut cu fibrom, am intalnit si eu una ce a nascut chiar cand a facut sora mea embolizare, i-am vazut fibromul, era asa o umflatura peste sarcina intr-o parte. si ea facuse embolizare.
multa sanatate.

Mergi la inceput

carm3n multumesc pentru sfaturi. Ianinte de a lua decizia sa merg la Tutunaru am vrut sa ma duc la Dr. Badea Iulian, dar nu am reusit sa aflu adresa de la cabinetul particular si nr. de tel. Chiar am mai intrebat pe aici. Am nr. de mobil, dar as prefera sa merg la cabinet nu sa alerg prin spital unde poate aparea oricand o urgenta si sa stau cu orele degeaba. Stii cumva aceste date? Pe de alta parte am citit si eu despre embolizare si ce au scris fetele pe aici. Am observat ca la aproape niciuna nu a scazut in dimensiune fibromul si nu prea mai inteleg relevanta ei. Am mai auzit de tratamente cu dipherlie care la unele ar fi dus la micsorarea fibromului si care m-ar interesa poate mai mult. Stiu ca se poate o sarcina cu fibrom, dar nu gasesc doctorul dispus sa discute cu mine si sa alegem impreuna solutia corecta si convenabila.
O singura data am gasit gasit doctorita care sa-mi explice ce pot sa fac, etc. dar ea nu prea lucreaza intr-un spital si nici nu cred ca face operatii, dar m-a indrumat, mi-a explicat si m-a sustinut pe perioada primei sarcini.
Acum vreau mai mult, un doctor care sa faca si operatii si care sa fie si capabil sa explice masurile pe care le ia.

OK, astept un raspuns daca ai adresa de la cabinet.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Sa stii ca si eu vazusem inainte de Tutunaru alti 2 doctori celebrii care-mi spusesera operatie Eu am mers disperata la Tutunaru si i-am spus ce mi-au spus ceilalti doctori.Sa stii ca nu s-a uitat pe echografii vechi ci a facut el echo.Mi-a facut un istoric scurt al meu si al sotului si a zis totusi sa mai incerc vreo trei luni dupa care sa scot laparoscopic fibromul.
Asa e el uneori mai ursuz dar daca insisti cu intrebarile raspund.Mie alt doctor mi-a spus ca daca ma operez nu garanteaza ca mai raman cu uter.Din acest motiv ma speriasem si itui spuneam de prezervarea uterului. Laparoscopic operatia e mai putin invaziva si hemoragiile n sunt asa riscante.Cred ca se poate face si fara Diphereline.
Imi pare rau ca nu te-a convin Tutunaru, in cazul meu cred ca a fost mana lui Dumnezeu dar s a lui.Chiar el mi-a zis ca sunt o norocoasa.
Bafta

Mergi la inceput

Si eu am fost la Ana Maria Floare care este o doctorita tanara, rezidenta la Elias, am inteles eu, care mi-a spus ca trebuie operat, dar ca nu se stie daca se va putea salva uterul. Asa ca m-am dus pentru o alta parere la Tutunaru, fiind un chirurg si mai facand astfel de operatii. Parea sigur pe el, nu mi-a spus deloc ca as putea ramane fara uter (dar poate a omis) si m-a asigurat ca la una-doua luni de la operatie pot incerca o sarcina. Acum daca nu mai gasesc o alta parere (sarcina intai) o sa merg pe mana lui si o sa ma operez. Candva tot ar fi trebuit sa o fac.

De unde se procura Dipherline si ce scrie pe prospect ca eu am dat o cautare dupa acest produs si nu am gasit nimic in romana (mai putin articolul din Ziua care nu este deloc incantator la adresa produsului sau firmei producatoare). O sa ma duc la o farmacie sa intreb cat costa. Voi stiti?

Mergi la inceput