Sezatoarea canadiana (66)
Raspunsuri - Pagina 29
Ira spune:
Ktrinel, imi pare rau ca nu ne-am vazut duminica, dar cand am citit eu mesajul era deja 4-5 dupa=amiaza si eram foarte obositi, ne culcasem la 4 dimineata. Nu mai rezist la oboseala ca in tinerete. Scuze inca o data
Nelia, felicitari pentru scoala Agatei si mobile.
Roxana, nici vorba ca i-am marcat eu, sunt doar ei draguti si primitori.
Fug la culcare ca astazi am avut o zi grea.
gabid spune:
Moni a inceput scoala...are deja 2 saptamani de scoala...tot discutand cu mamici am aflat ca sunt si scoli de stat in Québec unde se invata 50% fr si 50% engl...scoala la care e Moni e 100 % franceza ... oare ma pot duce acum sa o pun pe vreo lista de asteptare?...Sau sa o las anul acesta la maternelle in franceza ??!!
Gabi & Moni 5 ani
[URL=http://www.slide.com/s/RoSX3DAP6T9C783Xb5P685l1WsK9BzS6?referrer=hlnk]
[/URL]
gabid spune:
Laurajr ...sa ne luam de mana...ieri ma uit sa vad ce a mancat fata mea la scoala ...si vad ca bause doara zeama de la supa si de restul nici nu se atinse ... normal ca o cert ca de ce nu a mancat supa ...ea nu zicea nimic...si apoi cand incep sa scot din geanta ce mai era ... descopar ca nu era lingurita...cum sa manance saraca supa fara lingurita![]()
Eu nu stiu daca voi ati avut atatea probleme cu copii la maternelle...a mea nu mananca mai nimic din ce ii pun...uita sa bea suc sau apa ... nu vede fructele...nu are chef de mancare...mai uit si eu sa-i pun lingurita...
A mers cu autobuzul scolar o zi si apoi s-a suparat si trebuie sa o duca tati cu masina in fiecare dimineata...nu conteaza ca pleaca mai devreme ... cred ca se alinta ...
Gabi & Moni 5 ani
[/URL]
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by gabid
Laurajr ...sa ne luam de mana...ieri ma uit sa vad ce a mancat fata mea la scoala ...si vad ca bause doara zeama de la supa si de restul nici nu se atinse ... normal ca o cert ca de ce nu a mancat supa ...ea nu zicea nimic...si apoi cand incep sa scot din geanta ce mai era ... descopar ca nu era lingurita...cum sa manance saraca supa fara lingurita
Eu nu stiu daca voi ati avut atatea probleme cu copii la maternelle...a mea nu mananca mai nimic din ce ii pun...uita sa bea suc sau apa ... nu vede fructele...nu are chef de mancare...mai uit si eu sa-i pun lingurita...
A mers cu autobuzul scolar o zi si apoi s-a suparat si trebuie sa o duca tati cu masina in fiecare dimineata...nu conteaza ca pleaca mai devreme ... cred ca se alinta ...
Gabi & Moni 5 ani
[URL=http://www.slide.com/s/RoSX3DAP6T9C783Xb5P685l1WsK9BzS6?referrer=hlnk][/URL]
Gabid, tu nu poti veni la intilnire?
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
lai spune:
Canadiencele dragutzele,
Eu m-am intors ieri din Montreal, unde mi-a placut f. mult, desi n-am avut timp sa cunosc chiar f. bine, am stat mai mult pe la conferinta, dar, dupa ce s-a terminat conferinta si am reusit sa mai rasuflu, Ktrinel m-a dus si m-a plimbat, prin centru, pe la McGill, prin port, prin orasul subteran, asa ca am reusit totusi sa iau o gura de Montreal :-)
Ktrinel e o persoana absolut deosebita, mi-a facut mare mare placere s-o cunosc si ii multumesc din tot sufletul pentru gazduire! Iar Julia e o frumoasa si-o dulce 
Imi pare rau ca n-am reusit sa va cunosc si pe celelalte montrealeze, dar imi propun sa existe si o 'data viitoare' (sau mai multe ;-) )
Sa va distrati pe cinste la betiveala canadeza!
Lai
oanagabriela spune:
Pentru ca se apropie sezonul racelilor si gripelor, am gasit un medicament naturist f.interesant (extract din ginseng). Nu l-am folosit inca, dar voi incerca (daca Doamne fereste ma imbolnavesc...).
Este recomandat la adulti si copii peste 12 ani.
Santé Canada estime que le Cold-fx aide à réduire la fréquence, la sévérité et la durée des symptomes du rhume en renforcant le système immunitaire.
http://www.cold-fx.com/
Nelia,
Ma bucur ca ai reusit sa o inscrii pe fetita la scoala pe care o doreai.
Mult succes lui Agata in noul an scolar, lui Tudora la gradinita (mai ales sa nu se imbolnaveasca..) si tie sarcina usoara mai departe!
gabid spune:
Care intalnire?Unde?
Nu am mai intrat de ceva timp pe forum si nu am avut timp sa citesc chiar tot!
De cand merg la scoala...am programul f incarcat...scoala-Moni-parc-casa
Gabi & Moni 5 ani
[/URL]
clau07 spune:
Buna fetelor,
Noi am inceput a treia saptamana la gradi cu Sebi. Nu l-am lasat mai mult de ora 14. Totul e bine dar nu vrea sa bea lapte cu biberonul, ma asteapta pe mine sa vin si imi cere sa-i dau de la mine. Am incercat sa-i dau doar dimineata si seara, ca sa nu intrerup de tot. Dar mi se rupe inima cand il au cum cere sa-i mai dau, si ce multumit e cand primeste
. Acum am inceput si eu sa caut un nou job. Saptamana asta am doua interviuri, la agentii de plasare.
Nelia, ma bucur ca ai reusit sa o inscrii pe Agata la scoala care ai vrut. Sarcina usoara in continuare.
Gabid, noi nu am ajuns la maternel, Alexandra are doar 3 ani, dar si eu am probleme cu mancarea. Alexandra mananca bine la gradi, dar cand vine acasa nu mai vrea sa manance, cere doar iaurt, lapte sau cacao cu lapte. Cu greu o conving sa manance si mancare. Sambata dimineata am obligat-o sa manance doi cremwusti , cu amenintarea ca daca nu mananca nu mergem cu bicicletele. Ia mancat , dar dupa cateva ore, pe bicicleta fiind am vazut ca incepe sa verse. Am zis ca nu o mai oblig sa manance de acum inainte. Daca ii e foame o sa ceara ea.
Tot de la plimbarea cu bicicletele, o alta faza. Eu mergeam cu Sebastian pe bicicleta, Adrian avea bicicleta lui Alexandra legata de a lui. La un moment dat trecem pe langa un domn care ii spune la Adi ca cel din spate sta sa doarma. Cand ne uitam: Alexandra statea cu capul pe ghidon. Am strigat-o, sa nu adoarma si sa pice de pe bicicleta.
nelia spune:
Gabid, poti sa stai linistita, scolile despre care vorbesti sint ori private, iar daca te referi la cele de stat, sint anglofone, cu program intensiv de franceza. Adica nu fac franceza o data pe saptamina sau de maxim patru in clasele mai mari, ci pur si simplu li se preda jumatate in engleza si jumatate in franceza. Agata a avut la gradinita franceza o fetita care mergea la o astfel de scoala (care apartine de comisionul scolar englez) si am rugat-o sa o intrebe pe mama ei daca ar putea sa mearga si Agata. Raspunsul a fost ca politica este ca un copil poate sa urmeze o scoala din comisionul englezesc daca parintii (sau unul dintre ei) sint anglofoni sau au facut o mare parte din studii in engleza, aici sau in afara. Si cum Agata mai e si copil de imigrant, deci obligata sa mearga la o scoala din comisionul francez... in concluzie: nici o sansa! Chiar daca ar primi-o sa zicem comisionul scolar englezesc, trebuie sa faci cerere la cel francez si sa demonstrezi (intr-un dosar detaliat!!!) de ce vrei sa urmeze copilul o scoala anglofona (chiar daca e de fapt bilingva) si secretara de la scoala respectiva a spus ca nu stie vreun caz de reusita (decit daca se demontreaza ca nu poate invata copilul decit in limba engleza, din varii motive).
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA