Cum curatam pernele din puf de pene
Chiar asa, cum curatam pernele din puf de pene? Adica materialul care tine puful are pete si vreau sa-l curat. Cum? In masina de spalat sau la curatatoria chimica? Stiti vreo metoda?
Raspunsuri
Mada spune:
buna, eu chiar zilele astea am inceput cu spalatul lor, le-am bagat in masina la cel mai lung program de 40 de grade, nu mai mult, eventual le-am clatit de 2 ori si le-am pus la uscat pe balcon, fiind foarte cald zilele astea nu risc sa nu se usuce si sa inceapa sa miroasa.
acum o spatamana pana si plapuma de puf am spalat-o tot asa, am avut noroc ca a incaput in masina.
nu stiu cum se comporta in masina de uscat rufe, dar sincer, mai bine lasa-le undeva sa se ususe natural si chiar daca ti se par uscate mai lasa-le 2 zile in plus. succes
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
danaA spune:
Mada, multumesc mult de raspuns. Mie imi era frica ca daca le pun in masina de spalat sa nu se faca ghemotoace puful din perna. O sa incerc si eu asa cum ai zis, mai greu cu partea cu uscatul ca aici nu pot pune pe balcon la uscat si in curte e umbra. Dar o sa pun una in masina de uscat sa vad ce se intampla.
CriPOD spune:
danaA, eu de ani de zile le spal in masina si le usuc in dryer fara probleme. Si pernele si plapumele alea. Vor iesi superbe!
mami www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Hop si io & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
adrianam spune:
Perna am spalat-o doar o data dar am mai spalat geci de puf la masina.
Sfatul meu este sa o limpezesti de doua ori, in caz contrar se pateaza.
cami30 spune:
Eu le-am dat la curatzatorie uscata.. in 3 ore au fost gata. Asta dupa experienta nereusita de a le spala acasa, dupa ce mi s-au imputzit pentru ca nu mi s-au uscat pe balcon desi erau 40 de grade afara. Apoi, incercand sa recuperez penele, le-am scos si le-am spalat intr-un lighean, la soacra-mea in curte, epilogul insemnand tot cartierul prin de fulgi si pene uscate... :)
Nu mai fac astfel de experiente, mai ales ca masina mea nu usuca rufele!!
cami
danaA spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri!!
Pana la urma le-am spalat in masina de spalat si le-am uscat pe terasa si in masina de uscat, dar mi-au trebuit 4 zile!!!!!!
Acum vreau sa incerc sa duc 2 perini la curatatorie sa vad ce iese. Ca in masina am pus numai 2 si mai am de curata inca 4.
Va pup,
Mada spune:
hei Dana ma bucur ca ai reusit, da a durat 4 zile dar asa esti sigura ca nu incep sa miroasa, ca s-au uscat cum trebuie.
cami esti de coma, mi-ai adus aminte de mama mea... ea le-a bagat cada cand am venit de la scoala avea pene si puf si in urechi.
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca